פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: עבודה תחת תנאים גרועים ודרישת המעסיק לשעות נוספות - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: עבודה תחת תנאים גרועים ודרישת המעסיק לשעות נוספות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
10/09/2015 18:50
שלום דורון

אינך חייב להסכים לכל שינוי התנאי העסקתך אם אינך רוצה. בטח שלא להוספה של 4 שעות - המעסיק לא יכול לכפות זאת עליך. מאידך, אם תסרב הוא יוכל לפטר אותך.

מעבר לכך, המעסיק צריך לדאוג לתנאי עבודה הולמים לכל עובדיו. ועצה קטנה: מעסיק שלא מתקן את המזגן בבית קפה כנראה לא ממש אכפת לא מהעסק שלו... ולכן אולי הגיע הזמן לחפש מקום עבודה חדש.

בהצלחה ושנה טובה
10/09/2015 03:23
שלום.

אני מועסק בבית קפה שהבעלים לא מוכנים להשקיע בו יותר מידי.
תנאי העבודה גרועים.
"איך אתה מסוגל לעבוד בחום כזה" שואלים אותי לקוחות שתמהים מדוע לא מחליפים את מערכת המיזוג ששבקה חיים. "סיים איתי ותן לי ללכת, החום כאן משהו" אומר לי לקוח אחר.
המכונות מוסיפות לחום והטאבון, אוי הטאבון, לגמרי גומר אותי.

בשבועיים האחרונים עובד משמרת הלילה החל להגיע מאוחר יותר בכ-4 שעות לאחר שמצא עבודה בבוקר ואז המעסיק החליט שעליי לספוג את זה והוטל עלי לעבוד ארבע שעות נוספות תחת החום הבלתי נסבל. האם עלי להסכים?

תודה מראש.
10/09/2015 18:50
שלום דורון

אינך חייב להסכים לכל שינוי התנאי העסקתך אם אינך רוצה. בטח שלא להוספה של 4 שעות - המעסיק לא יכול לכפות זאת עליך. מאידך, אם תסרב הוא יוכל לפטר אותך.

מעבר לכך, המעסיק צריך לדאוג לתנאי עבודה הולמים לכל עובדיו. ועצה קטנה: מעסיק שלא מתקן את המזגן בבית קפה כנראה לא ממש אכפת לא מהעסק שלו... ולכן אולי הגיע הזמן לחפש מקום עבודה חדש.

בהצלחה ושנה טובה
10/09/2015 23:17
תודה, ועוד משהו קטן-גדול:

הערב ניגשתי למעסיק וביקשתי ממנו שימי החג בשבוע הבא אז העסק יהיה סגור יהפכו לימי חופשה בשבילי (טרם לקחתי ימי חופשה השנה) בתגובה הוא החל לעקם את האף והתחיל לזלזל "כן, לך מגיע הכל, הכל מגיע לך" כאומר "אתה מבקש יותר מידי".

לסיכום: כיצד אני אמור להתנהג?

תודה רבה על העזרה.

כיצד אני אמור להתמודד עם הההתחמקות הזו. אני די בטוח שאתחיל להתעקש חזק הוא יתחיל להאשים אותי בכל מיני טענות שכאילו "דפקתי שעות" נגד רצונו.
ובכן, בחורף עבדתי שעות נוספות מרצוני (ללא תשלום ע"פ החוק עבור שעות נוספות) המעסיק שניהל אז את העסק עם שלט רחוק לא עמד בפני, אך לאחר מכן השמיע באוזני אחרים שעשקתי אותו כשהחלטתי לעבוד שעות נוספות. (אז תנאי העבודה היו טובות בהרבה)
10/09/2015 23:20
ההודעה התבלגנה קצת. סליחה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: עבודה תחת תנאים גרועים ודרישת המעסיק לשעות נוספות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ