פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא כוננות בימי חול ושבת - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
כוננות בימי חול ושבת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
16/04/2015 02:34
הנני עובד במשרת תחזוקת תחנות שאיבת ביוב המחוברות למרכז בקרה ממוחשב שממנו מקבל התראות עבור תקלות ובמסגרת עבודתי מקבל פניות מהמוקד העירוני לגבי סתימות ביוב ב 10 ישובים 24 שעות ביממה כל השנה כולל יום כיפור. בשנה האחרונה מונה מנהל אחזקה חדש שדורש בעל פה הורדת השעות הנוספות וגם יציאות הלילה ושבת אך מסרב לקחת אחריות מול המועצה )שאנחנו קבלני המשנה שלה) על נזקים שיגרמו ומנסה להפיל את התיק על הגב שלי
במהלך 8 שנות עבודתי בעבודה זו הכל התנהל כשורה המשרה הייתה משרת אימון כרטיס העבודה נמסר ידני ביום שגרתי יש לי בין 9 עד 12 ש"ע כמו כן יציאות לילה ושבת שעבורם מקבל 300 ש"ח עד 3 ש"ע.
לפני שבוע במהלך יום שבת הייתי באירוע משפחתי ולא יכולתי להתייצב לתקלה שנכנסה הודעתי לו על המצב על מנת שימצא מחליף , המצב לא מצא חן בעיניו כי הפרעתי לו בשבת ועכשיו הוא מנסה לכפות עלינו תורנויות שבת בחינם
יש להזכיר שבמהלך עבודתי אני כונן כל השבוע וזמין טלפונית 24 שעות
מה אומר החוק על מצב הזה והאם הוא יכול לחייב אותנו בכוננות שבת בנוסף לכל ימי השבוע והאם הוא מחוייב בתשלום עבור שעות כוננות וכמה ?

תודה
16/04/2015 08:59
שלום לך

לא ניתן לכפות על עובד לעבוד ללא תשלום שכר. אין דבר כזה עבודה בחינם. לא ביום חול ולא ביום שבת או בכל יום אחר. על המעסיק לשלם לך שכר כפי שסוכם איתך בכל שעה שאתה זמין עבורו, כולל שעות כוננות. שינוי תנאי עבודה לרעה לאחר 8 שנים, עשוי להתפרש כהרעת תנאי עבודה מוחשית. אם המנהל החדש מנסה לשנות את תנאי העבודה שלך בניגוד לרצונך, המלצתי לפהות לשיחה אישית עם עורך דין על מנת לבדוק את הנושא לעומק ולגבש אסטרטגיה מתאימה לפעולה, במטרה לשמור על האינטרסים שלך בעבודה.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: כוננות בימי חול ושבת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ