פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא התחייבות לתקופת מינימום - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
התחייבות לתקופת מינימום - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
13/01/2015 22:33
שלום,
לפני כחודשיים התחלתי לעבוד בחברה קטנה, לאחר כחודש נדרש ממני לחתום על טופס התחייבות לעבודה בחברה למשך 6 חודשים לפחות, כמו כן נאמר לי במעמד החתימה שאם לא אחתום אפוטר לאלתר.
בטופס ההתחייבות נכתב כי ידוע לי שמושקעים בי משאבים רבים שערכם הוא לפחות 5,000 שקלים, ואם אאעזוב את החברה לפני 6 חודשים, יהיה עליי לשפות את החברה בסכום הנ"ל, וכי ידוע לי שאין לי זכות לטעון טענה במידה וארצה לעזוב לפני, וכי הסכמתי נתונה ללא לחצים ושלא יהיו לי טענות כלפי החברה.
חתמתי על הטופס בלית ברירה, וכעת ברצוני לעזוב את המקום.

ולכן ברצוני לדעת: האם טופס זה הוא חוקי? במידה ולא, האם יש בידי עילה לתביעה במקרה שלא אקבל את הסכום המגיע לי על חודשי האחרון? ואם הוא חוקי, האם יש בידי החברה להחרים את הכסף המגיע לי, או לחלופין לתבוע אותי?
14/01/2015 17:43
שלום אדי

הטופס אכן בעייתי מאד. אני ממליץ לך, לפני שתנקוט בכל פעולה אחרת, לפנות עם הטופס וחוזה העבודה שלך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, במהלכו תבדוק ביחד עם עורך הדין את תנאי העבודה שלך, את "היקף המשאבים" שהושקעו בך במהלך עבודתך ואת תוקפו של המסמך שעליו נאלצת לחתום.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: התחייבות לתקופת מינימום - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ