פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: שינוי בונוסים- הרעת תנאים? פיצויי פיטורין- כוללים בונוסים? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: שינוי בונוסים- הרעת תנאים? פיצויי פיטורין- כוללים בונוסים? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
25/07/2013 11:44
בפועל, אני מרגישה שזה אכן מה שמבוצע
אבל האם מבחינה חוקית ניתן להתייחס לשינוי הבונוסים ואופי העבודה כהרעת תנאים כל עוד שכר הבסיס נשאר זהה?
25/07/2013 11:33
אני עובדת בחנות בשכר שעתי+ בונוסים על מכירות. מידי כמה חודשים, הבוס שלי משנה את תכנית השכר באופן ששכר הבסיס נשאר קבוע אולם הבונוסים משתנים (מוצרים שונים, מכירות שונות). עד היום, הבונוסים יצאו לי בסכום יחסית קבוע וכך הייתי רגועה לגבי גובה המשכורת שלי. לפני כשבועיים הבוס שלי הגיש לי תכנית חישוב חדשה לפיה אופי העבודה שנדרש ממני משתנה (יותר שיחות טלפון יזומות ללקוחות, בנוסף לעבודה בחנות) ולפי החישוב שלי, השכר שלי יורד משמעותית אם לא אשנה את אופי העבודה כבקשתו.
לא הסכמתי לשיטת החישוב החדשה וניסינו למצוא שיטה אחרת שתתאים לשנינו ללא הצלחה.
1. כיוון שמדובר בשינוי של תשלום על מכירות ולא שינוי של שכר הבסיס, האם אני יכולה להתייחס לכך כהרעת תנאים?
2. מישהו אחר שדיברתי איתו על כך אמר לי שבעצם זו הפרת הסכם שהיה בנינו ושאיני חייבת להסכים להסכם חדש ולכן החוק עומד לצידי בעניין- האם זה נכון?
3. האם באפשרותי להתפטר בשל כך ולבקש דמי פיצויים כאילו הוא פיטר אותי, בשל שינוי אופי העבודה והשכר?
אציין שאני עובדת בחנות 3 שנים.
4. למיטב הבנתי פיצויי פיטורין מחושבים לפי ממוצע השכר ב-12 בחודשים האחרונים כפול מספר השנים שאני עובדת בחנות. במקרה הזה- כיצד יחושבו דמי הפיטורין? האם הם כוללים בונוסים שניתנו לי?
5. דבר אחרון, מהי תקופת ההודעה המוקדמת שעליי לתת במקרה הנ"ל? חודש?
25/07/2013 11:40
יש ליתן לבוס התראה על הרעת תנאים במידה וזה מה שמבוצע. באם זה המצב תהיה זכאית ככל שהבוס לא תיקן לפיצויי פיטורין לפי ממוצע שנתי במקרה של שכר בהיקף משרה משתנה. יש ליתן הודעה מוקדמת של חודש ימים.

עו"ד אריק שלו
03-5610934;02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
25/07/2013 11:44
בפועל, אני מרגישה שזה אכן מה שמבוצע
אבל האם מבחינה חוקית ניתן להתייחס לשינוי הבונוסים ואופי העבודה כהרעת תנאים כל עוד שכר הבסיס נשאר זהה?
25/07/2013 11:56
ככל שיש חוזה עבודה יש לבדוק את לשון החוזה מומלץ גם לבדוק את אופי הבונוסים. לרוב מה שמוגדר בונוס מהווה חלק משכר היסוד. בכל אופן גם במקרה שלא הבונוס ברוב המקרים יחשב לחלק מתנאי עבודה ושינוי בתנאים אלו במקרים מתאימים יחשב להרעת תנאים מהותית.

עו"ד אריק שלו
03-5610934;02-5944000
25/07/2013 13:22
או.קיי. עזרת לי.
תודה רבה :)
25/07/2013 14:36
בהצלחה.

עו"ד אריק שלו
03-5610934;02-5944000

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: שינוי בונוסים- הרעת תנאים? פיצויי פיטורין- כוללים בונוסים? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ