אני עובדת כחודש וחצי במקום עבודה שבעת קבלתי לעבודה הייתה שיחה בעל פה ביני לבין המעסיק על השעות שאוכל לעבוד והייתה הסכמה. כעת אני וחבריי לעבודה קיבלנו בפתאומיות חוזה מהמעסיק בו הוא מחייב אותנו להתחייב לחצי שנה עבודה ומי שעוזב קודם יחוייב בקנס של 1000 שח למרות שלא עברנו שום קורס.
בנוסף לכך שונו שעות העבודה למשמרות של בוקר וערב שלא היו קודם ותוספת של עבודה בימי שישי. יש לציין כי כולנו עבדנו עד עכשיו ללא שום חוזה אלא רק קבלה לעבודה ובאופן פתאומי וללא כל שיחה מקדימה הביא המעסיק את החוזה ודרש שנחתום.
כאשר אני וכמה מחבריי סרבנו לחתום הוא שלח לי הודעה שאם עד יום א הקרוב לא אחתום אז אני מסיימת את עבודתי שם. אני יודע שאסור לעשות את זה וגם הקנס לא תקין ואמרתי לו שהחוזה הזה לא תקין והוא עדיין מתעקש שהוא צודק ושאני חייבת לחתום.
מה לעשות? האם הוא חייב לתת לי מכתב פיטורין במידה ויפטר אותי? בבקשה תגובתך בדחיפות!!! תודה לכל מי שעוזר ושבוע טוב