שלום רב, אני עובדת במשרה ניהולית בחברה גדולה מזה כשנתיים. בחוזה העבודה שלי כתוב כי יום העבודה הוא בין השעות שמונה לחמש. במסמך הכתוב ביד סוכם (לפני חתימת החוזה) שאצא מהעבודה מוקדם פעמיים בשבוע ואחזיר את השעות בימים האחרים. מקום העבודה מתייחס לשעת העבודה התשיעית בכל יום כשעה נוספת.
כך יוצא שבתלושי המשכורת שלי מופיעות ההורדות של השעות החסרות עקב היציאה המוקדמת כשעות חוסרים בשווי 125%. כאשר קבלתי על כך נאמר לי שלא ייתכן ששעות נוספות שאשאר ייחשבו לי כשעות נוספות (כולל התשיעית – דבר שמעולם לא נתבקשו לעשות) אולם על השעות שאחסיר יורידו לי רק 100%.
משהו פה צורם לי.
לא דובר בחתימת החוזה על שווי השעות אלא רק על השלמת מספר השעות. וגם אם יש הגיון בכך שאם עשיתי לדוגמא שלוש שעות נוספות בחודש, הן יקוזזו לי עם שלוש שעות שהחסרתי, הרי שהמעביד מוריד לי באופן גורף את השעות החסרות כשעות בשווי 125% ללא קשר לשעות הנוספות שעשיתי בפועל. עד כמה שידוע לי החוק לא מאפשר קיזוז שעות שבועי או חודשי וחישוב השעות נעשה באופן יומי בלבד.
מעבר לכך בלי קשר למה שסוכם, אם עובד עובד מעל תשע שעות ביום הוא זכאי לתשלום שעות נוספות. לא? מדובר על חברה פרטית גדולה, ואני מבקשת עצה. תודה מראש, ציפי