ברצוני לברר מה עושים במקרה והמעסיק מתנער מאחריות בנוגע לתשלום רטרואקטיבי לפני 3 שנים שבהם לא שולמו ימי המחלה כרשום בחוק. מה שקרה זה שהמעסיק שלי טען בשלוש השנים האחרונות (לפני כן שולמו ימי מחלה כחוק), שהיום הראשון למחלה הינו היום הראשון להיעדרות מלאה מהעבודה ללא קשר לרשום באישור המחלה, כלומר אם הגעתי לעבודה ביום רביעי ונאלצתי לצאת לאחר כחמש שעות מאחר וחשתי לא בטוב והגשתי אישור מחלה מיום רביעי ואילך ההתייחסות ליום הראשון למחלה היה רק מיום חמישי ואילך. כאשר באתי בטענה שזה לא חוקי המעסיק התעקש שיש בידיו מסמך מהיועץ המשפטי של הארגון. לפני כשלושה חודשים פניתי שוב למעסיק והפעם לא ויתרתי וביקשתי לראות את המסמך וטענתי שזה לא חוקי מה שנעשה.
כאן כבר לא נותרה בפניו ברירה ופתאום נאמר לי שלא מוצאים את המסמך ותשלום ימי המחלה חזר להיות כפי שהיה לפני כן. אני ביקשתי לקבל החזר רטרואקטיבי לגבי אותם 3 שנים. בתחילה נאמר לי שזה ייעשה רק שהם עסוקים כרגע ושאתאזר בסבלנות כחודשיים. לאחר שהמתנתי פניתי שוב ואז פתאום נאמר לי שניתן לבדוק רק שנה אחורה מאחר והמערכת הממוחשבת בשכר לא מאפשרת לראות מעבר לשנה. שכל המסמכים הועברו לארכיון וכו'. התבקשתי על ידם לבדוק בעצמי ולהגיש להם את האישורים הרפואיים בשנית (שאגש לקופ"ח) וכמו כן שאבדוק בדוחות הנוכחות (שלא שמרתי אצלי אלא רק את תלושי השכר). בקיצור שלחו אותי לעשות את העבודה. מעבר לכך בבדיקת תלושי השכר ראיתי שבתלוש עצמו רשום בקיזוז השעות "שעות היעדרות" ולא רשום "ימי מחלה". מה עושים?
בברכה, גילה