פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - פיטורים אחרי הודעה על הריון
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
04/06/2013 16:39
שמי קרן בן סימון ואני בת 37, אימא לילדה נפלאה בת שנה.
עבדתי במשרד כמפיקת אירועים עיסקיים במשך כשלושה חודשים וזאת לאחר שכשנה לפני כן עבדתי באותו המשרד שבעה חודשים באותו התפקיד ופוטרתי על ידי הבוס לאחר שהייתי שותפה לכתיבת מכתב לבוס בגין שכר זעום אותו קיבלנו כל בנות המשרד.

אני כמפיקה השתכרתי סה"כ של כ-4,500 ש"ח נטו ועשיתי ימים ולילות (כולל לינה מחוץ לבית בעקבות דרישות העבודה וכן בשבתות) כאשר הפנינו לתשומת ליבו את העניין במכתב המדובר הוא החליט שאני המארגנת לכך (למרות שזו היתה מנהלת המשרד שלו) ופיטר אותי.

כשנה או פחות (אני כבר לא זוכרת במדוייק) הוא פנה לאימי ונפגש עימה (הם היו חברים טובים במשך למעלה מ-20 שנה) וביקש ממני לדבר אל ליבי ואמר וחזר כי הבין שטעה בפיטוריי וכי הוא צריך אותי במשרד מאחר ויש לו הפקות גדולות במיוחד בקנה ואני כדבריו "עובדת כמו שני אנשים"..אימי הפצירה בי ולאחר דין ודברים הוא העלה לי את המשכורת ל-7,000 ש"ח נטו והבטיח כי בתוך שנה אף אזכה לרכב מהחברה.

בעקבות כניסתי הלא צפויה להריון לאחר כשלושה חודשיי עבודה תיפקודי נפגע מאחר וההיריון היה מלווה בהקאות בכל זמן (כולל בזמן העבודה לצערי) והוא החליט למצוא עילה ולפטר אותי, אני מניחה בכדי שלא יצטרך לשלם לי את השכר והתנאים שהבטיח (כל בנות המשרד מרוויחות שכר מינימום), כאשר עשה לי שימוע הוא לא דיבר ולא הזכיר במילה את הסיבה לפיטוריי - כביכול חוסר שביעות רצונו אלא שב ואמר כמה הוא היה טוב ונדיב אליי. ואז פיטר אותי.

כמובן, שלא מצאתי עבודה ברמת ההכנסה או בהתאם להשכלתי (בעלת תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה), כישוריי וניסיוני המקצועי. עבדתי כמוכרת בחנות ע"מ להתפרנס ואף עברתי להתגורר בבית סבתי מפאת חוסר יכולת לעמוד בדרישות שכ"ד וההוצאות הנלוות לחיים עצמאיים. בנוסף, הדבר יצר קרע עמוק ביני לבין הוריי שלא אהבו את דבר ההיריון והרגישו שזו טעות ופיטוריי רק חיזקו את הרגשתם מבחינתם. הבוס שלי לא הסכים לתת לי מכתב פיטורים ואינני יודעת למה. לימים, בעיקר לאחר לידת בתי הוריי ואני שבנו לקשר תקין ואף עברתי להתגורר עימם יחד עם בתי. אני אם חד הורית ומצבי הכלכלי קשה.

אני לא מצליחה למצוא עבודה בתחום מאחר והשעות האינטנסיביות הנדרשות בהפקה לא עולות בקנה אחד עם האימהות ובוודאי שלא כאם חד הורית. ביטחוני העצמי ירוד, אני אובדת עיצות ולא יודעת איך אוכל להשתלב שוב במעגל העבודה. כאשר אני מנסה למצוא עבודה פקידותית או לא מקצועית אני נתקלת במענה "את אובר קווולפייד"..אשמח לעזרה / עצה / יעוץ משפטי בעניין המורכב שלי.

בתודה מראש, קרן בן סימון

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ