פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - יעוץ משפטי לעובד
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
04/06/2013 10:35
אני מנסה לעזור לקרובי משפחה שאינם דוברי עברית בסיסית. נכון לעכשיו אני מבקש לקבל אך ורק יעוץ משפטי מבחינת הזכויות של גבר שאינו מקבל עבודה מהמעסיק.

להלן מצב העניינים והעתק מכתב שאני שלחתי לאותו מעסיק מטעם הנפגע: שמי ...., בעל תעודת זהות ....... , עובד בחברה שעוסקת בטיפול קשישים בר"ג " ..... " מתאריך 24.05.98 . ברצוני להתלונן על מצבי הלא ברור בחברה שלכם עקב הסיבות הבאות: מתאריך 01.02.13 קיבלתי הודעה בעל פה מכם על יציאה לחופשה בתשלום . יש לציין, כי הדבר נעשה ללא הודעה מוקדמת וכלל ללא הסכמתי . פשוט הודעתם לי שאאין עבודה ויש לשבת בבית לחכות ולנצל חופשות שהצברו לי. חשוב לי להדגיש, כי לפי החוק הנני יכול לנצל את ימי החופשה שהצטברו לי (לפי תלוש משכורת שלי) בהתאם לרצוני ולפי שיקוליי האישיים וזאת כמובן בתיאום מוסכם עם המנהל שלי .

מאז התאריך הזה 01.02.13 ועד היום של כתיבת המכתב הזה אני נשאר בחופשה מאולצת. למרות כל הפניות שלי אליכם (למעסיק) – כולל למנהל ואיש קשר שלי וגם מנהלת חשבונות – לא קיבלתי שום תשובה ולא ברור לי עד מתי אני אהיה בחופשה הזו ? עד מתי אני אמור לקבל את תשלומי החופשה שלי ? כל זאת כי אני מעוניין לעבוד ולהרוויח את השכר שלי בהתאם לעבודתי. שלא בהסכמתי אני מאבד את ימי החופשה שהצטברו לי ובעקבות כך כאשר אני באמת ארצה ו/או אצטרך להשתמש בימי חופשה שלי – לא יישאר לי כלום ! מה יקרה לאחר ניצול המאולץ שלכם של כל ימי החופשה שנשארו לי?

בעקבות המצב הלא ברור הזה אני דורש אחד משני דברים הבאים: 1. אני דורש מכם מיידית לקבל הצעת עבודה ולהפסיק את החופשה המאולצת ; 2. במידה ואתם לא מעוניינים להחזיר אותי לעבודה אצלכם, אני דורש לקבל מכתב פיטורים (לפי החוק אני אמור לקבל את מכתב הפיטורים בהתראה של חודש מראש) ביחד עם תשלום הפיצויים, דמי הבראה ודמי חופשה בתקופת עבודתי אצלכם מ 24.05.98 ועד ליום סיום עבודתי אצלכם, כל זה לפי החוק כמובן . ==== זה המכתב ששלחתי למעסיק של האיש שאני מנסה לעזור לו.

האם במידה והמעסיק ימשיך ויומר שאין לו עבודה בשביל האיש - האם מגיע לו לקבל לקבל מכתב פיטורים עם הפיצוים ? האם יש איזה תקופה שלמעסיק מותר לא לתת עבודה לעובד שלו בלי לפתר אותו ולשלם את הפיצויים ? כי בטח המעסיק רוצה שהאיש הזה יתייאש ויעזוב את החברה בעצמו ללא פיצויים וזה לא המצב שאנחנו מעוניינים בו.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ