אני עובדת בחברה פרטית (שהיא למעשה קבוצה של 2 חברות) החל משנת 2000 ועד היום. אין למעשה הפרדה מעשית כלשהי מבחינת העובדים בין שתי החברות. מדובר על משרד אחד ואותם הבעלים.
אבל, יוצא שמס' עובדים אשר עובדים באותו התפקיד, חלקם מקבלים שכר ותלוש מחברה אחת ואחרים מהחברה השנייה. נוצר מצב של מעין "משחק" של הבעלים והעברת העובדים מחברה לאחרת בהתאם לשיקולים כלכליים של הבעלים. נמצאים בידי אישורים (תלושי שכר מסודרים וטפסי 106) עבור כל השנים/חודשים בהם עבדתי החל משנת 2000. בשנים 2000 עד 2003 (כולל) הופקו לי תלושי שכר מהחברה הראשונה, בשנים 2004-2005 מסיבה כלשהי המשכורות ששולמו לי היו מהחברה השנייה. החל משנת 2006 ועד היום המשיכו לשלם לי את המשוכורת מהחברה הראשונה. אז, לא ייחסתי חשיבות לעניין המעבר בין החברות כי מבחינתי ההתייחסות שלי היתה שאני עובדים באותה החברה ובחברה "אחת". הבעיה שלי הינה שתאריך התחלת העבודה המעודכן בתלושי השכר הינו ינואר 2006, כאשר מנתון זה נגזר הותק וימי החופש/מחלה המגיעים לי על פי חוק.
אני רוצה לפנות למעביד לברר סוגיה זו. אני חוששת שיתחילו לספר לי סיפורים וינסו לא "לתקן" את הענין. השאלה שלי היא במה אמור להיות תלוי תאריך תחילת העבודה. אם הם יגידו לי שהתאריך עודכן מאז ש"עברתי" לחברה מסוימת, הרי גם תחילת העבודה שלי היתה עם חברה זו.... מה אני יכולה לעשות וכיצד לפנות למעביד?