פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - התפטרות עקב הלנת שכר -איום בתביעה ע''י מעסיק
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
30/11/2012 12:30
שלום רב,

אני עובד במקום עבודה מזה 5 חודשים. בתחילת העבודה החתים אותי המעסיק על הסכם עבודה אישי בו מצוין בן השאר כי החל מן החודש השלישי יעלה שכרי ב- 500 ש"ח. המעסיק לא בצע את ההעלאה, כך שלפי מיטב הבנתי אותו חלק משכרי מולן מזה 3 חודשים. הערתי את תשומת ליבו לנושא אך הוא מתחמק מן העניין במשפטים כגון: כן, לא שכחתי, אל תדאג, וכו'. כמו כן, לפני כחודש לא שולמו לי ימי מחלה במלואם בגובה של 600 ש"ח. גם על כך הערתי את תשומת ליבו של המעסיק, מנהלת החשבונות עדכהנה כי יוציאו לי שיק אך לא העבירו לי דבר. למיטב הבנתי גם זה סוג של הלנה. הנושא השלישי מתייחס לפנסיה. בחתימתי על החוזה עדכנתי את המעסיק כי יש לי קרן פנסיה קיימת. הוא לא בקש ממני דבר אך כתב בחוזה שאני רשאי לבקש להצטרף לקופת תגמולים שלו לאחר 3 חודשים וכי עלי לעשות זאת בכתב. האם לא מחובתו של המעסיק להעביר לי כספים לקופתי הקיימת ? כך שלמעשה, עד היום לא קבלתי דבר וחצי דבר מכספי הפנסיה שלי. לאור כל זאת החלטתי לסיים את עבודתי לאלתר. המעסיק הגן על עצמו בכך שכתב בחוזה שעלי לתת התראה של 30 יום. אולם אני אינני מוכן לעבוד אצלו עקב ההלנה המגמתית המסתמנת. לכן הודעתי לו בכתב כי אתן לו 5 ימים על פי חוק . הוא מאיים עלי בתביעות ודורש ממני למלא את חלקי בהסכם. אינני מוצא לנכון לקיים את התחייבותי בהסכם לאחר שהוא מפר אותו וגם את החוק. האם אני חשוף לתביעה ? תודה וסליחה על המכתב הארוך

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ