פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - מטפלת בילדים שכירה - זקוקה לייעוץ
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
22/08/2013 17:27
שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי זכויות מטפלת. אני עובדת כשנתיים כמטפלת בבית המעסיק, שעות העבודה שנקבעו מראש בהסכם העסקה הן 4 שעות ליום 4 ימים בשבוע. המעסיק ציין בהסכם כי בזמנים שנקבעו חופשות בית ספר יזדקק לי משעות הבוקר ועד אחר הצהריים.

ההסכם נחתם רק על ידי בסופו של דבר ומעולם לא הוחזר אלי חתום. בפועל במהלך תקופת עבודתי כפה עלי המעסיק חופשה ללא תשלום ברוב חופשות בית ספר, חול המועד וחגים. בדיעבד הסתבר לי כי הנני זכאית לתשלום עבור ימי שבתון למרות ששכרי משולם לפי שעה. לפיכך, דרשתי מהמעסיק להשלים את שכרי באותו אופן גם עבור חופשות חול המועד וחופש גדול שנכפו עלי לאחר שסיימתי את מכסת ימי החופשה השנתית שלי.

המעסיק טוען בשלב זה כי אינני זכאית לתשלום בגין ימים אלו מאחר ושכרי מחושב לפי שעה. בשלב זה מוכן לשלם לי עבור ימי שבתון בלבד. על כן, ברצוני להבהיר את כוונת החוק במקרים אלו:

א. האם אני זכאית להשלמה רטרואקטיבית בגין ימים אלו? (כמובן עבור הימים בשבוע שנקבע לי מראש לעבוד בהם)

ב. האם למרות שההסכם לא נחתם, ניתן לראות בו הצהרת כוונות?

ג. האם נכונה טענת המעסיק כי מאחר ונקבע שכרי לפי שעה הייתי אמורה להסיק מכך שבימים שלא יזדקק לי לא אוכל לדרוש תשלום?

אודה לתשובתכם בהקדם, ליסה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ