פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - מותר להוריד לעובד שכר?
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *


* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
29/07/2013 19:27
אני עובד במפעל בתחום הטקסטיל כעבובד שכיר כבר 6 וחצי שנים. במפעל מועסקים 45 עובדים בייצור ועוד מנהלים. אתמול הודיעו לכל עובדי הייצור כי בגלל קשיים כלכליים ובמקום פיטורי עובדים, ההנהלה החליטה על להוריד לעובדים את השכר ברמות משתנות לפי ותק במקום העבודה. לא שאלו אותנו, הודיעו לנו.

אני יודע שהמפעל בקשיים והמכירות יורדות כבר הרבה זמן. אני יודע שהשוק תחרותי והרווחים יורדים. אבל העבודה במפעל היא הפרנסה של המשפחה שלי ושל משפחות רבות אחרות של עובדים במפעל. רציתי לשאולת אתכם האם מותר להוריד לעובד שכר גלובלי שהוא משתכר כבר שנים בצעד חד צדדי, לפי החלטת הנהלה?

האם לעובדים יש כלים חוקיים שיכולים למנוע את הפגיעה בשכר מצד הנהלת המפעל? עד עכשיו לא הצלחנו לברר האם גם עובדי המנהלה במפעל להורידו לעצמם את השכר או שכרגיל פוגעים רק בפועלים השחורים...כי זה יותר פשוט לכולם.

אני מאד אודה לכם על הסבר ותשובות, שאותן אני מתכוון להעביר הלאה לחברים במפעל. תודה.




פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ