פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 659
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סיון
25/01/2016 14:12
שלום,
אני 7 חודשים לאחר שיצאתי לחופשת לידה, וכבר 7 חודשים שביטוח לאומי עיכב לי את תשלום דמי הלידה, מכיוון שעבדתי ב-2 עבודות בו זמנית, ואחת מהן הייתה בחברה של אבי.
אבי ואני כבר היינו בחקירה בביטוח לאומי והם אכן ראו שעבדתי, הגשתי להם המון הוכחות על כך שבאמת עבדתי,
רק אתמול (7 חודשים אחרי ) שילמו לי את דמי הלידה שמגיעים לי על העבודה ה-2 אך שלחו מכתב כי הם לא מקבלים את תביעת התשלום על העבודה בחברה של אבי כי "אין מדובר ביחסי עובד מעביד"...
מה זה אומר? לא הבנתי את הטענה הזאת. אני עבדתי כמו כל עובד אחר, והם קיבלו את ההוכחות לכך.קיבלתי תלוש, והגשתי דוח על שעות העבודה שלי, ואבא שלי עקב אחר השעות בהן עבדתי בצורה מאוד מבוקרת ודקדקנית. איך הם קובעים כזה דבר?
אני מרגישה ממש חוסר צדק.
שפשוט יפיצו בביטוח לאומי מראש כי הם לא מחשיבים עבודה אצל קרוב משפחה וזהו.
אחרת אני לא רואה סיבה מדוע דחו את בקשת התביעה לכסף שמגיע לי?
יש טעם להילחם?
סהרה
25/01/2016 14:12
בסוף מרץ אני אמורה לצאת לחופשת לידה ב"ה. נאמר לי ממקום העבודה שככל הנראה לא יוכלו להעסיק אותי בפחות שעות (כרגע עובדת 9:00-18:00 וביקשתי לעבוד עד 15:00). מה עליי לעשות?? הבנתי שמעסיק מחוייב להעסיק אותי שלושה חודשים לאחר חופשת הלידה או לשלם לי שלושה משכורות. מה התנאים? מה זה דורש ממני? מי יכול לעשות לי סדר בבלאגן?
דריה
25/01/2016 14:06
צהריים טובים.

אמא שלי עובדת בחברה כמטפלת בקשישים עובדת 4 חודשים. מעוניינת להתפטר היום. אמרו לה שחייבת לתת התראה של שבועיים ואם לא מאיימים עליה שלא תקבל משכורת.

עכשיו, אני יודעת שלפי חוק היא חייבת לתת יום על כל חודש שעבדה, ז"א 4 ימים.

ניסחתי לה מכתב התםטרות עם ציון התאריך סיום העבודה לאחר 4 ימי התראה כקבוע בחוק.

השאלה היא מה לעשות במידה וימשיכו לאיים עליה שאם לא תתן שבועיים לא תקבל משכורת?
אפי
21/01/2016 10:11
האם בחישוב של שווי יום חופש לסוכן מכירות שמשתכר בעמלות יש להוסיף למשכורת גם שווי עמלה יומית לפי ממוצע העמלות של 3 החודשים המלאים ביותר בימי עבודה, למרות שהמעביד מכניס למשכורת גם את העמלות שזורמות בכוח האנרציה בימים שאני בחופש!
אפי
24/01/2016 12:44
צהרים טובים! אפשר בבקשה לקבל תשובה.
עורך דין
25/01/2016 11:38
שלום אפי

צריך לבחון את חוזה העבודה שלך ולהבין בדיוק אילו עמלות אתה מקבל. בהנחה שהמדובר על עמלות מכירה סביר שלא חייבים לקחת אותם בחשבון.

בהצלחה
אפי
25/01/2016 13:46
היי
לא כל כך הבנתי את התשובה!
ברור שמדובר בעמלות מכירה, אז איך בעצם המחוקק דואג לפיצוי על אותם ימים בהם אני בחופש וברור שבימים אלו לא מתבצעת על ידי פעילות של קידום ומכירה ומחזור הקו נפגע!!!!!
ניקול
24/01/2016 12:33
שלום,
אנחנו חברה שעובדת בשיתוף פעולה עם נותני שירות עצמאיים (מול חשבוניות \ קבלות)
אנחנו מעוניינים לשלם לנותני השירות עבור זמינות שלהם לעבודה בשבת, רצינו לבדוק מה החוק אומר במצב כזה
האם יש תוספת תשלום שאנו אמורים לתת בגין אותה בקשה לזמינות בשבת?
עורך דין
25/01/2016 11:39
שלום ניקול

אין כל מניעה לעבוד מול פרילנסרים שבוחרים לעבוד ביום שבת או בכל יום אחר.

בהצלחה
כנרת
24/01/2016 13:49
אמא שלי בת 64, עברה לפני שנה וחצי השתלת כליה ומאז לא עובדת.

היא עבדה במועצה הדתית יותר מ-20 שנה כסייעת (מנקה במקווה טהרה). מדובר על עבודת נקיון של 3-4 שעות שבעיקר עוזרת לה לשנות אוירה ולצאת מהבית. היא רוצה ויכולה לחזור לעבוד וגם הרופאה המטפלת שלה אמרה שאין מניעה.

רופאה תעסוקתית ביקשה את אישור המעסיק. המעסיק מתעקש לא להחזיר אותה לעבודה מאחר ומדובר על עבודה פיסית עם חומרים מסוכנים. מדגישה שהרופאה המטפלת שאצלה אנחנו במעקב מאז ההשתלה לא רואה בכך סיכון.

אשמח להכוונה בנוגע לזכויות שלה במקרה ותקבל את החלטת המעסיק, האם לאור גילה יש טעם להילחם מול המעסיק ולדרוש שתמשיך לעבוד? ובכלל מה כדאי לעשות?
עורך דין
25/01/2016 11:37
שלום כנרת

המלצתו של רופא תעסוקתי היא שקובעת במקרה זה ואיני חושב שנכון יהיה להלחם לצורך חזרה לעבודה, בהנתן שרופא תעסוקתי חושב שלא יהיה נכון לחזור לעבודה בתנאים שבהם אמך הועסקה קודם לניתוח.

בהצלחה
לורי
24/01/2016 13:49
שלום,
אני עובדת במלון בים המלח כבר שנתיים, עקב מס' ימי מחלה שהוצאתי בגלל שהבן שלי היה חולה וכמובן שהמנהלת שלי לא קיבלה את היא החליטה לעשות לי בירור בכוח אדם.
זה כמובן לא הלך יפה. חיכיתי בבית כמעט שבוע עד שנתנו לי סיכום שיחה.. החזירו אותי לעבוד בשביל 5-6 שעות ביום כשבפועל אני אמורה לעבוד 8 שעות ביום. החזירו אותי לעבוד למרות שציינתי שאני לא יוכל להגיע כי הילד חולה.
זימנו אותי לשימוע לפני פיטורים ושם מנהלת כוח אדם טענה שהיא יכולה לשלוח לי פיצויים במידה ומפטרים אותי על גרימת נזק במחלקה.
האם יש לה את הזכות לשלול לי את הפיצויים למרות שכל ההעדרויות שלי היו מוצדקות?
עורך דין
25/01/2016 11:36
שלום לורי

דבר ראשון ועל פניו המעסיק הרע את תנאי העסקתך ואינך חייבת לעבור על כך בשתיקה או לקבל את המצב החדש שלפיו היקף משרתך קטן. ולגבי שלילית פיצויים - המעסיק אינו יכול לשלול ממך את פיצויי הפיטורים בגלל היעדרויות בשל מחלת ילד ואם יעשה זאת, תוכלי להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
אורית
24/01/2016 13:52
היי שאלה ...

אם התחלתי לעבוד בדצמבר 2014 ויצאתי לשמירת הריון באוגוסט 2015 וילדתי בנובמבר 2015 זה נחשב לי לצורך ותק בעבודה וגם הזמן של חופשת הלידה? כי בהנחה וארצה להתפטר לצורך טיפול בילדה זה יוצא ותק של שנה וחדשיים סה"כ כולל שמירה וחופשת לידה ואז אוכל להתפטר ולקבל פיצויים עבור השנה?
עורך דין
25/01/2016 11:34
שלום אורית

אכן גם התקופה של שמירת הריון וגם חופשת לידה נחשבות לצורך מניין הוותק שלך בעבודה, ולפיכך אם תתפטרי לצורך טיפול בילד לאחר חופשת הלידה תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
מאיה
24/01/2016 14:12
גיליתי שהמעסיק שלי מדווח שטויות לביטוח לאומי לגבי תנאי השכר שלי (מדווח שמשלם לי הרבה פחות משמשלם לי בפועל, הוציא גם תלוש שכר ובו שכר של חצי חודש על חודש בו עבדתי יום אחד ושאר הזמן הייתי מאושפזת במחלקה להריון בסיכון, שמח).

אני כבר פונה לנעמת לגבי יצוג משפטי (כי יש פה גם היסטוריה של סירוב לחתום על חוזה, הלנות שכר ואי הוצאת הודעות לעובד לגבי העלאות שכר), אבל השאלה היא:

א. כמה זה יפגע בי עכשיו בהגשת תביעה לשמירת הריון (אני בשמירה משבוע 24 בגלל עיכוב בהתפתחות תוך רחמית, שאני מנחשת שקשור גם למתח הנפשי של הלנות השכר בחודשים ספטמבר- אוקטובר) מבחינת הגמלה שאני אמורה לקבל (כי בעצם הם קיבלו דיווחים על הכנסה שקטנה בכ50% ממה שהיא בפועל).

ב. האם אני יכולה לתבוע אותו על הנזק הבריאותי שהוא גורם לי, מעבר לזה שהוא מרמה את המדינה ודורך ברגל גסה על חוקי העבודה?

ג. בהתחשב בזה שאני לא מתפטרת עכשיו, האם הוא, כמעסיק שלי, צריך למלא את החלק של המעסיק בטופס של ביטוח לאומי לגמלה לשמירת הריון (זה לא לגמרי ברור לי מהניסוח שלהם)?

תודה רבה!
עורך דין
25/01/2016 11:33
שלום מאיה

אני מציע לך לפנות ולטפל בנושא באמצעות עורך דין. דבר ראשון על מנת לבדוק את התנהלות המעסיק בכל הנוגע לזכויות שלך לאורך תקופת העסקתך ודבר שני, על מנת לממש את אשר מגיע לך לפי החוק.

בהצלחה
אפרת
24/01/2016 14:34
שלום רב,
ילדי בין חודשיים וחצי ועוד כחודש אני אמורה לחזור לעבודה
רציתי לברר 2 עניינים:

1.מתי עליי להודיע למעסיק בדבר אי חזרתי למקום העובדה (במידה ואחליט) בשל טיפולי בילד? (אני עובדת במקום מזה 5 שנים) יש חוק שמחייב אותי להודיע לו בזמן כלשהו?

2. לקיחת פיצויים - הבנתי שאם אני לא חוזרת לעבודה, אני מתפטרת ולקחת פיצויים. על אלו פיצויים מדובר? האם זה מחייב את המעסיק שלי לתת פיצויים על פי חוק?

תודה מראש,
עורך דין
25/01/2016 11:32
שלום אפרת

עליך להודיע למעסיק על רצונך להתפטר בתום חופשת הלידה ואז תצטרכי לתת חודש הודעה מוקדמת לאור הוותק שלך במקום העבודה. התפטרות לצורך טיפול בילד הנה התפטרות בדין מפוטר ותוכלי לקבל את מלוא הזכויות שלך לפי החוק כולל פיצויי פיטורין מלאים.

בהצלחה
משה
24/01/2016 15:42
האם נפגע בתאונת עבודה רשאי לצאת לטיול בחו"ל בזמן הפגיע
עורך דין
25/01/2016 11:30
שלום משה

אין כל מניעה חוקית בנושא.

בהצלחה
עובדת במשמרות
24/01/2016 16:56
אני עובדת במוקד שהוא 24/7
המעביד שלי טוען שבמשמרות לילה אין 125% בגלל שאנחנו שייכים לחברת שמירה (התפקיד שלי לא קשור לחברת שמירה),
משמרת ערב מסתיימת בשעה 00:00 בשעה הזו אין תחבורה ציבורית.. המעביד טוען שאם אני לוקחת מונית הביתה הוא לא צריך לשלם לי עליה ושזה צריך לצאת ממני..
מה החוקים הנכונים?
עורך דין
25/01/2016 11:30
שלום לך

היה ואין בחוזה העבודה שלך סעיף הקובע תשלום שונה עבור שעת עבודה בלילה, אין כל חובה לשלם לך תעריף אחר מאשר שווי שעת עבודה רגילה. מה שכן, משמרת לילה קצרה בשעה אחת ולכן על המעסיק לשלם לך עבור שעות נוספות בהתאם לאורך המשמרת שאת מבצעת בפועל.

בהצלחה
תומר
24/01/2016 17:43
ערב טוב לכם

בתחילת השנה חברה חדשה זכתה במכרז של המקום עבודה שלי ועברתי לחברה החדשה האם מגיע לי פיצויים מהחברה הישנה בנוסף לקרן פיצויים שקיימת?

שאלה נוספת חברת הפיצויים דורשת מכתב סיום עבודה האם החברה הישנה יכולה לא לתת לי אותו .או לתת לי אותו ללא אישור למשוך את הקרן פיצויים ?
עורך דין
25/01/2016 11:25
שלום תומר

עם עזבת את מקום העבודה מיוזמתך אינך זכאי לקבל פיצויי פיטורים. המעסיק צריך לתת לך מספך המאשר את הפסקת העבודה.

בהצלחה
סבטה
24/01/2016 17:44
שלום רב,
פונה בשאלה, יותר נכון עזרה/הכוונה. אמא שלי נמצאת במחלה מ2.12.15 עקב כאבי גב חזקים, שממשיכים לרגל ימין וכןאב לה לדרוך אליה וכבר מתחיל לשתק את הרגל שמאלית גם, הינו אצל רופא אורטופד, ומומחה לגב, עשינו בדיקת סיטי ואמריי, כרגע ממתינים להמשך טיפול שזה או לעשות זריקה או ניתוח. המצב שבעבודה( עובדת בשתיי עבודות שהשכר משתיהן זה 3000) ימי מחלה נגמרו. הבנתי שהרופא יכול לתת 90 ימי מחלה.

השאלה מה עושים עכשיו כשימי מחלה הסתיימו? צריך לפנות לביטוח לאומי? איזה בקשות/טפסים להגיש? מהזכויות שלה עכשיו?

תודה מראש
עורך דין
25/01/2016 11:22
שלום סבטה

זה בדיוק הזמן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי - מחלקת נכות כללית.

בהצלחה
אור
24/01/2016 19:59
לחברה שלי לא שילמו במקום עבודתה כבר ממשכורת נובמבר. כמובן גם על ינואר לא שילמו לה. פעמיים צ׳ק שהופקד לחשבונה כמשכורת - חזר.

ביום שישי הודיעה להם כי כלו כל הקיצין ולא תגיע יותר לעבודה. אין חוזה עבודה חתום. העבודה מוגדרת לפי שעה ולא חודשית.

האם לפי החוק היא מחויבת לעבוד שם עד סוף החודש? כלומר לתת להם יום לכל חודש שעבדה?

ואם היא בחופשת מחלה עכשיו, האם זה תופס בחפיפה את הימים האלה?
תודה.
עורך דין
25/01/2016 11:22
שלום אור

הפנה את חברתך בהקדם האפשרי לפגישה עם עורך דין שיפטל בנושא מטעמה. המדוב רעל הפרה בוטה של הזכויות שלה וכנראה שהמעסיק בקשיים ולכן צריך לטפל במקרה באמצעות עורך דין וללא דיחוי.

בהצלחה
מרינה
24/01/2016 20:01
ערב טוב, אני כותבת בעודי רועדת ודומעת...

עבדתי במקום חודשיים וקצת, חתמתי על חוזה לשלושה חודשים, לא קיבלתי אותו לידיי בתואנות שונות (מסכימה כי האחריות על קריאת חוזה וסעיפיו היא עליי) לא צוין בפניי לגבי קנס יציאה בעל פה בשום דרך ועכשיו מנסה להשיג מהם את החוזה.

"ההדרכות" שבוצעו הינם עי המנהלת והיו תוך כדי עבודה השוטפת. לא קיבלתי משכורת דצמבר על 24 ימי עבודה בפועל. הייתה אמורה להשלם ב 15.1 ועד היום כלום.

הם מרחו אותי בוואטסאפ שהם בודקים בודקים והיום 24.1 כשהשגתי טלפון אמרו יקירתי את חייבת לנו...לא חייבים לך כלום.

אציין שכבר אחרי שבוע במקום ניסיתי לברוח הם אמרו תני צ'אנס עוד תתרגלי ותחנכי חדשים... חנכתי השקעתי את זמני ומרצי כ 10 שעות ביום ועכשיו זה.

אבקש את עצתכם המלומדת.

תודה מראש
עורך דין
25/01/2016 11:21
שלום מרינה

אכן מצב לא נעים אבל זה קורה...את לא הראשונה.

באפשרותך לפנות להסתדרות ו/או לעורך דין פרטי שיטלפו בנושא מטעמך.

בהצלחה
אודי
24/01/2016 22:07
שלום,

אשתי עובדת למעלה מ-9 שנים במשרה מלאה. המעביד שלה משלם את הפרשות הפנסיה עבורה באיחור של כחצי שנה ממועד התשלום. האיחור חזר על עצמו כבר 3 פעמים (על אף שבתלושי השכר נראית הורדה להפרשה עבור פנסיה שכאמור אינם מועברים בזמן).

בפעם האחרונה שזה קרה ולאחר דרישות קודמות של אשתי להפסיק את האיחור בתשלומים, אמר המעביד כי המצב לא ישתנה (כלומר נוהל האיחור בתשלומים לא ישתנה). כמו כן, שכרה לא הועלה במשך כ-5 שנים. היא מעוניינת להתפטר מעבודתה.

האם יש בכך עילה לתבוע את פיצויי הפיטורים על אף שהיא מתפטרת? האם יש משמעות לתוכן הדברים שיכתבו במכתב ההתפטרות לצורכי תביעת הפיצויים בבית משפט?

תודה רבה
עורך דין
25/01/2016 11:20
שלום אודי

המעסיק עובר על החוק. אשתך צריכה לפנות אליו בכתב ולדרוש שהפרשות הכספים לפנסיה יעשו ללא איחור ובהתאם לחוק. לאחר הפניה בכתב, אם המצב יחזור על עצמו אשתך תוכל להתפטר בדין מפוטרת ולקבל את מלוא הזכויות המגיעות לה. לפני התפטרות - מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין העוסק בזכויות עובדים.

בהצלחה
ע.ק
24/01/2016 22:10
ערב טוב

אני בחופשת מחלה עקב פריצת דיסק בגב כשרציתי לשלוח למעסיק את אישור המחלה מהרופא במייל או בפקס על מנת שישולמו לי ימי המחלה למשכורת הבאה המעסיק ציין בפני שאם אני לא מעביר לו את אישור המחלה ביד כלומר, מקור ולא העתק הוא לא ישלם לי ולא יכניס את זה למשכורת הבאה.

1. האם יש חוק כזה שאני חייב להעביר את המקור?
2. המצב הוא קצת בעייתי שאני אגיע למקום העבודה שכן אני מרותק למיטה. יש מה לעשות?
תודה
עורך דין
25/01/2016 11:18
שלום לך

עליך להעביר את אישור המחלה הרפואי כאשר תוכל לעשות זאת, ולא ניתן לכפות עליך להגיש אישור מחלה מקורי בזמן שאתה מרותק למיטה. דאג שהמעסיק יקבל לפחות צילום של אישור המחלה שבידיך והוא מחוייב לשלם לך לפי החוק.

בהצלחה
פאדיה אבראהים
25/01/2016 00:07
מה הוא גזר דינו של מעסיק שמעלים את זכויות עובדת שחזרה מחופשת לידה בין היתר זכויותיה מהסכם קיבוצי.
ועל מי האחריות להודיע לעובדת על זכויותיה לאחר חופשת לידה?
עורך דין
25/01/2016 11:17
שלום אברהים

הזכויות אינן נעלמות ואינן הולכות לאיבוד - העובדת זכאית לכל מה שמגיע לה במהלך עבודתה ולבטח שלאחר חופשתה לידה. מוטב לפנות בנושא להסתדרות, לוועד העובדים ו/או לעורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
נתן
25/01/2016 06:30
היי רציתי להתייעץ
אמא שלי עבדה לפני מספר שנים כמטפלת סיעודית בחברת מטב
היא טיפלה בקשישה במשך 8 שנים והקשישה נפטרה. אמא שלי לא קיבלה מהם קשישה אחרת ולא קיבלה מהם את הפיצויים על פי חוק
נאמר לה שבעצם היא התפטרה
איך זה לא נכון מה עליי לעשות?
תודה על העזרה
עורך דין
25/01/2016 11:16
שלום נתן

הפנה את אמך לעורך דין שיטפל בנושא מימוש הזכויות המגיעות לה לאור הפסקת עבודתה. מאחר ועברו מספר שנים (לא ציינת כמה) מוטב להקדים את הטיפול המשפטי בנושא לאור סוגיית ההתיישנות.

בהצלחה
קרן
25/01/2016 09:53
שלום!

אני עובדת במוקד טלפוני מזה כשנה, מוקד שמתבסס על שיחות נכנסות. כבר כמה פעמים קרה שבזמן משמרות ערב המנהל משחרר עובדים ללא התראה, כלומר אם נקבעה לי משמרת 14:00-21:00 המנהל מודיע בשש שהוא הוציא אותי מהמערכת ושאלך הביתה.

זה עניין לא קבוע בין המנהלים, כלומר חלק שואלים האם אנחנו רוצים להשתחרר מוקדם וחלק פשוט מוציאים אותנו מהמערכת. האם דבר זה חוקי?

זה עניין בעייתי כי בסוף החודש מגלים שלא נצברו הרבה שעות...
עורך דין
25/01/2016 11:15
שלום קרן

אם הגעת למשמרת במקום העבודה שהמעסיק החליט לשחרר אותך לפני תום המשמרת מכל סיבה שהיא, עליו לשלם לך שכר מלא עבור אותה משמרת.

בהצלחה
לנה
25/01/2016 09:56
שלום, אשמח להתייעץ. אני בשבוע 14, טרם עדכנתי את ההנהלה. אתמול קראו לי לשיחה ונאמר לי שעושים שינויים בתפקידים ושיש צמצומים, ולא צריכים אותי בתפקיד שלי יותר, ומציאים לי שתי אפשרויות, או תפקיד אחר, או שדרכינו נפרדות( במילים אלו ). תפקיד שהציאו לי, שונה מתפקיד אליו התקבלתי( לוגיסטיקה ומלאי ), וזה כולל מכירות, וכמובן רוצים לראות תוצאות. במידה ואקבל את התפקיד( אני חושבת שאין לי כ"כ הרבה ברירה עם המצב שלי ), ואני לא אביא תוצאות מספיק טובות( זה לא ממש תחום אליו אני מתחברת ), האם הם יוכלו לפטר אותי, כי איני מבצעת את עבודתי לשביעות רצונם? אני עובדת שם כמעט 9 חודשים. תודה מראש, ויום מקסים.
עורך דין
25/01/2016 11:14
שלום לנה

דבר ראשון, יכול להיות שהיה נכון בשלב זה לעדכן את המעסיק אודות ההריון שלך. דבר שני, השתדלי להתנהל מול המעסיק בכתב בלבד ואם אין ברירה ומתקיימות שיחות בעל פה, הקליטי אותן. לגבי ההחלטה האם לקבל תפקיד אחר או לא - זה בהחלט שיקול שלך בלבד.

בהצלחה
עדי
25/01/2016 09:57
באוגוסט האחרון הייתי בשמירת הריון ויצאתי לחופשת לידה באותו החודש ולא קיבלתי דמי הבראה שהגיעו לי ונאמר לי שכשאחזור לעבוד אקבל את הדמי הבראה. חזרתי החודש ונאמר לי שאצטרך לחכות עד אוגוסט לתשלום הבא. כי מקבלים רק באוגוסט או בגמר חשבון הבראה.

האם זה החוק? אני הבנתי שמחויבים לשלם לי כשאני חוזרת במשכורת הראשונה...
עורך דין
25/01/2016 11:13
שלום עדי

פני אל המעסיק בכתב ובקשי לקבל את דמי ההבראה שמגיעים לך. חובתו לשלם דמי הבראה בכל שנה.

בהצלחה
קרין
25/01/2016 11:05
שלום , אני יודעת חייבים לעבוד 43 שעות רגילות בשבוע על מנת לקבל שעות נוספות במידה ויש מעבר לשעות אלו . במידה והיה יום חופש על חשבוני בשבוע זה ועבדתי ביום שישי ( שזה שעות נוספות 125/150 ) האם שעות אלו ישלימו את השעות במקום יום חופש ל 43 שעות רגילות ?
אודה לתשובה דחופה . תודה
עורך דין
25/01/2016 11:09
שלום קרין

חישוב השעות הנוספות נעשה על בסיס יומי לפני הכל.

בהצלחה
קרין
25/01/2016 11:13
לא הבנתי אז יום חופש לא נכלל בשעות (43 ) ואז 6 שעות שעבדתי ביום שישי ישלימו את החסר ?
איה
בוקר אור, במידה ועבדתי אצל מעסיק פחות משנה ובמהלך עבודתי הוא הפריש לפיצויים. כשאני מתפטרת לצורך גידול הילד הוא לא צריך לשלם פיצויים כי אני פחות משנה? והאם מישהי יודעת איפה רושמים בטופס אבטלה שיש ילד? יש רק מקום אחד שהם רוצים לדעת אם את גרושה ושל מי החזקה בילד. ואם אני רווקה ויש ילד שאין לו אבא?
עורך דין
25/01/2016 11:12
שלום איה

תנאי ראשון לקבלת פיצויים הנו עבודה של 12 חודשים לכל הפחות, כך שאם תתפטרי לצורך טיפול בילד לפני שנת עבודה מלאה לא תוכלי לקבל את פיצויי הפיטורים המלאים. הכספים שהופרשו לצורך פיצויים לקרן הפנסיה שייכים לך ותוכלי לפדות אותם, רק שאין בכך הגיון כלכלי.

בהצלחה
עדי
היי, יש לי 2 שאלות: 1.במידה ואני רוצה להתפטר ולחתום בלישכה, האם יש למעסיק אינטרס לא לפטר אותי במידה ואני מבקשת שיתנו לי מכתב? 2. במידה וכן מפטרים אותי לפי אילו תלושי שכר מחשבים את דמי האבטלה? אני 7 חודשים אחרי לידה וחזרתי לפני חודשיים ומאז תלושי השכר נמוכים יחסית (חזרתי באמצע חודש וקיזזו לי תשלומים לביטוח לאומי בתלושים). תודה מראש
עורך דין
25/01/2016 11:11
שלום עדי

1. התפטרות מיוזמתך ופיטורים ביוזמת המעסיק הם שני דברים שונים. כמובן שהמעסיק יעדיף שתתפטרי אלא שאז תצטרכי להמתין 90 יום לקבלת דמי אבטלה.

2. אם את 7 חודשים אחרי לידה את יכולה להתפטר בדין מפוטר בטרם יגיע התינוק לגיל 9 חודשים ואז יהיו לך כל הזכויות של עובדת שפוטרה.

בהצלחה
כלנית
24/01/2016 15:10
פוטרתי מעבודתי . קיבלתי מכתב סיום העסקה.
למי אני צריכה לפנות קודם לביטוח לאומי או ללשכת התעסוקה ומה הפרוצדורה ?
גל
24/01/2016 12:14
היי, אני מתנצלת אם הייתי אמורה לחפש שרשור קודם בעניין, אני פשוט לא מצליחה להבין לגמרי את כל המידע ולהסיק ממנו לגביי. שאלתי פשוטה (כך נראה לי...): אני עובדת שעתית במקום קבוע כבר למעלה משנה. מגיעה כל יום לעבודה כמו כל עובד אחר. עובדת בממוצע 5 שעות ביום (כלומר לא משרה מלאה). עברתי על כל תלושי השכר של השנה האחרונה ולמעט בחודש ינואר 2014 שבו נצברו לזכותי 0.83 ימי חופשה, בכל שאר החודשים מאז נצברו 0.5 בכל חודש.
האם זה תקין?? האם זכותי רק לחצי יום? אם אצה לקחת עכשיו חופש של 5 ימים לדוגמא, אגלה שיש לי רק 3 על החצי שנה האחרונה.
לא מצליחה להבין את זה...
תודה :)
מחלה
אנונימיתתת 3
24/01/2016 11:52
אני לא מרגישה טוב
אם הרופא נתן לי חופשת מחלה
האם אני יכולה ללכת לעבודה? זה גורע מהזכויות שלי אם אני הולכת?
שמעתי בעבר שאם קיבלתי מרופא חופשת מחלה ואני הולכת אני לא מבוטחת באותו יום..
גיא
24/01/2016 11:45
שלום,
עברתי קורס של כחודשיים וחצי לפני תחילת עבודה. ההכשרה התקיימה במקום העבודה עם מנחים חיצוניים. חתמתי בחוזה על קנס של 8000 ש"ח במידה ואעזוב לפני תום חוזה של שנתיים. בתהליך המיון הובהר לנו שעשרה אנשים יגיעו לקורס, ובסופו ימויינו מתוך העשרה חמישה אנשים שיתחילו את העבודה עצמה. נבחרתי בין החמישה ולאחר מס' שבועות (כשהחוזה עבודה כבר תקף ואנו לאחר תקופת ההכשרה)נמסר לנו שרק שלושה מתוך 5 יישארו בסופו של דבר. לא הוסבר בפירוש מתי ואיך יתבצע הסינון הזה. הלכתי למנהל שלי ואמרתי לו שמאחר והמעסיק לא מספק לי תעסוקה יציבה למרות שעברתי את המיון של הקורס, גם אני לא יכול להתחייב לטווח ארוך. הודעתי לו שאני מתחיל בתהליך חיפוש עבודה מיד אחרי חזרה מחופשת מחלה של ניתוח שהייתי צריך לעבור כחודש אח"כ. הבהרתי שבמידה ואמצא עבודה אשלם את הקנס ואעזוב, ובמידה ולא אתן את כל מה שיש לי במקום העבודה הזה. המעסיק החליט לפטר אותי (יש מכתב פיטורים) משום שאני לא מתחייב לתקופת החוזה. (הפיטורים קרו כחודשיים אחרי תחילת העבודה) וכעת הוא דורש תשלום מלא של הקנס והוא מתכוון לתבוע אותי. האם יש צדק בדבריו? אשמח מאוד לעזרתכם, העניין בהול מאחר והמעסיק פונה להליך משפטי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ