פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 592
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירן
17/05/2016 09:36
אם מעסיק לא משלם משכורת כחוק מה ניתן לעשות? ואם לתבוע אז זה יכול לגרום לפיטורים? אני אפרט:

למשל על חצי יום עבודה של ערב חג מורידים יום חופש שלם ולא חצי יום. ואם למשל עובדים בערב חג 4 וחצי שעות אז מורידים בשכר את ההפרש של היום (כלומר את ה4 שעות שכביכול העובד לא עבד.. אבל זה ערב חג.. זה החוק.. מתסכל..)

או דוגמה נוספת היא שבחול המועד החליטו שסוגרים את המפעל בשעה 14:00 והורידו על כך שעות בשכר.
משה ינאי
16/05/2016 10:32
שלום רב
עברתי על חוק הפנסיה וחוק פיצויי פיטורין ולא כתוב שחברות הביטוח, שהמעסיק שלי מעביר אליהם את כספי הפיצויים שלי, צריכות לגבות ממני עמלות על החלק של פיצויי הפיטורין.
ברור לי שאם הם מייצרים לי רווחים מכספי הפיטורין הם צריכים לגזור מהם עמלת טרחה אבל לא עמלה באופן גורף כמו שגובים על הפרשות לפנסיה.
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי למצוא את החוק שמתיר לחברות הביטוח לגבות את העמלות שלהם מהחלק של כספי הפיצויים.
עורך דין
17/05/2016 09:32
שלום משה

איני בקיא בנושא ביטוחים אבל אני יכול להבטיח לך שחברות ביטוח, ממש כמו בנקים, לא עושות דבר מבלי לגבות עמלה. מומלץ לפנות בנושא זה ליועץ ביטוח שיוכל להעיר את עיניך ולתת לך מענה מקיף ומעמיק לשאלותיך.

בהצלחה
נפטר בחו"ל
16/05/2016 10:19
רציתי לדעת אם במקרה חריג של דחיית הלוויה (קרוב מדרגה ראשונה שנפטר בחו"ל והבאתו לקבורה נמשכה 5 ימים) עדיין זכאי העובד ל7 ימי אבל קלנדריים בלבד ואילו הימים לפני ההלוויה יחשבו כימי חופש (ירדו ממכסת ימי החופשה של העובד)
או שיכוסו ימים אלה על ידי המעביד/ ביטוח לאומי?
עורך דין
17/05/2016 09:31
שלום לך

במידה וקרוב משפחה מדרגה ראשונה נפטר העובד זכאי ל-7 ימי אבל על חשבון המעסיק ללא תנאי.

בהצלחה
ענת
16/05/2016 09:45
פוטרתי ממקום העבודה וכבקשת המעביד סיימתי באותו היום של קבלת המכתב וקיבלתי את ההודעה המוקדמת בעודי יושבת בבית כנדרש.
המעביד העביר לי את טופס 161, ולטענתו היות ובזמן ההודעה המוקדמת כביכול ישבתי בבית אין הוא מחויב להעביר תשלום עבור ביטוח המנהלים, אך במידה והייתי עובדת אז כן.

האם המעביד צודק. האם אני נפגעת בחודש של העברת תשלום לביטוח המנהלים עקב ההחלטה שלו שאשב בבית בזמן הזה?

אודה לתשובה.
עורך דין
17/05/2016 09:30
שלום ענת

לעניות דעתי המעסיק צודק. עבודתך נפסקה במועד הפיטורים תוך שהמעסיק משלם עבור ימי ההודעה המוקדמת ולכן הוא אינו מחוייב לשלם עבור ביטוח המנהלים שלך בתקופה שלאחר הפסקת עבודתך.

בהצלחה
ענבל
16/05/2016 09:44
שלום

אני בהריון בחודש רביעי ולאחרונה התפטרתי מהעבודה בגלל שאני מרגישה לא טוב וצריכה זמן לנוח בבית. כשנכנסתי לעבודה העבירו לי קורס מסוים והייתי אמורה להתחייב לשנה. בחוזה רשום שאם אני עוזבת את העבודה פחות משנה אני חייבת לשלם קנס. אבל כשהתפטרתי הודעתי להם שזה בגלל ההריון , הם לדעתכם יכולים לחייב אותי בקנס הזה? או שלנשים בהריון אסור לגעת להן במשכורת?
עורך דין
17/05/2016 09:28
שלום ענבל

קשה מאד לקבוע מבלי לקרוא את חוזה העבודה שלך. בגדול, סביר שתצטרכי לשלם חלק מהקנס לפי פרק הזמן היחסי שנשאר עד להשלמת שנת עבודה כפי שהתחייבת. צריך לשים לב שהתשלום פרופורציונאלי לעלות ההכשרה שעברת.

בהצלחה
יוליה
16/05/2016 09:41
בוקר טוב לכולם

לפני חופשת הלידה עבדתי חצי שנה, לאחר תום חופשת הלידה הארכתי בחודש לחל"ת. האם החודש הזה נכלל גם בחופשת לידה? כפי שהחלת+ החופשה בתשלום של ה26 שבועות נקרא חופשת לידה? והאם מגיע לי 3 חודשים שעת הנקה או 4 חודשים?
עורך דין
17/05/2016 09:27
שלום יוליה

מגיעה לך שעת הנקה עם עבדת לפני צאתך לחופשת לידה במסגרת משרה מלאה. שעת הנקה הנה למשך 4 חודשים אחרי חופשת הלידה עד הגיע הילד/ה לגיל 10 חודשים.

בהצלחה
דוברת
16/05/2016 09:40
יצאתי לשמירת הריון החל מהיום ובמקום העבודה (משרד החינוך (0) לא יודעים מה לדווח עליי.

הגזברית שאלה משהו על ימי המחלה,שלי אבל הבנתח שעלי להיות 30 יום ללא תשלום בטרם מגישה את המסמכים אם זה המצב לא אמורה להיות חשיבות לימי המחלה שיש או אין לי.

מצד שני אם הן רושמות שאני בשמירה כבר מהיום הן פוגעות בי כי אז ישולם לי הכסף? יצאתי מבולבלת מכל המצב.

תודה על העזרה ויום טוב
עורך דין
17/05/2016 09:26
שלום דוברת

את יכולה לקבל תשלום מהמעסיק עבור ימי מחלה שצברת בעת העדרותך. במקביל פני לביטוח הלאומי לצורך אישור שמירת ההריון.

בהצלחה
אלין
17/05/2016 07:38
היי
אני בימי מחלה כבר מיום ראשון ב 9.5 עד כיום, ובאמצע היה את יום העצמאות שלפי מה שידוע לי משלמים עליו כיום עבודה מלא למי שעובד יום לפני. האם גם לי ישלמו את זה למרות שאני בימי מחלה? כי זה לא שלא הגעתי לעבודה מרצוני, אלא עקב מחלה..
ואם זה כן מגיע אז האם זה מגיע על חשבוני ימי המחלה או בנפרד?
שאלה
17/05/2016 00:22
היי אני עובדת במקום העבודה כחצי שנה ונחתם חוזה עם התחייבות לשנת עבודה. במקביל ניתן מענק של 5000 שח . בעת התפטרות או פיטורין האם חוקי שיגבו ממני את המענק שניתן וכן עלות ההכשרה של קורס בן חודש?
טל
16/05/2016 23:42
שלום,
לקראת לידתי מוזג מקום עבודתי לחברת האם ומאחר שהצעת הקליטה שקיבלתי מחברת האם לא התאימה לנסיוני והשכלתי ולא נמצא עבורי תפקיד מתאים נאלצתי לחתום על סירוב להצעת קליטה לחברת האם בסיום חופשת הלידה.
עברו כבר כחודשיים מאז שליחת הסירוב ולמרות פניותיי הרבות טרם קיבלתי מכתב פיטורים, תשלום עבור חודשי הסתגלות ותשלום פיצויים.
האם זה חוקי? מה עלי לעשות? והאם בגלל העיכוב אני יכולה לדרוש הלנת פיצוייי פיטורים?
אייל
16/05/2016 23:26
התחלתי לעבוד בינואר בביטוח ישיר והחתימו אותי על חוזה שמחייבים אותי ל12 חודשי עבודה ואם אעזוב לפני אשלם קנס של 2500 שח דמי הכשרה
עזבתי כחודשיים לאחר ההכשרה מהסיבה שהעבודה לא התאימה לי
השאלה שלי היא כזאת את ההכשרה עשתה עובדת מטעם החברה לא מישהיא חיצונית ובנוסף בעת יציאתי מנהלת משאבי האנוש התחייבה לי שלא אשלם את הקנס וסמכתי על המילה שלה ולאחר חודש היא התפטרה ולאחר 10 חודשים(ללא ידיעתי)
העבירו את ה"חוב" שלי לעורך דין שעכשיו תובע אותי
על הסכום עם שכר טרחה
מה אוכל לעשות בנושא והאם זה חוקי מבחינתם?
והאם אני יכול ללכת לתביעה איתם?
שני
16/05/2016 22:48
שלום
מקום העבודה שלי לא התחשב במצבי הרפואי שאני עוברת טיפולנ פוריות
המשיך להעמיס עליי המון עבודה שדורשת שעות נוספות והמון לחץ נפשי
ביקשתי מספר פעמים לבוא ליקראתי בגלל ההעדרויות שיש לי בגלל הטיפולים שאני עוברת, לא הסכימו ניתקלתי באטימות מצד המנהלים.
בסוף התפטרתי כי לא יכלתי לעבוד תחת עומס.

השאלה לי היא האם יש אפשרות לקבל דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום?
כי בגדול החברה לא פיטרה אותי אבל למעשה אילצה אותי להתפטר עקב טיפולי פוריות שזה נחשב כאפליה על רקע מוגבלות רפואית.
אם כן , מה הפרוצדורה למי לפנות בביטוח לאומי איזה מסמכים צריך להמציא?
רוני
16/05/2016 22:19
היי יש לי סוגיה שאני רוצה להבין
אני עובדת במקום עבודה חדש סגרו איתי שאחרי 3 חודשים יפרישו לי לפנסיה
(יש לי פנסיה מעבודות קודמות)
במידה ואני עוזבת את העבודה אחרי חודשיים המעסיק פטור משלם פנסיה על החודשיים האלו שעבדתי אצלו?
אשמח לקבל תשובה תודה
שני
16/05/2016 21:00
שלום,

אני נמצא בתאונת עבודה כאשר חלפו שלושה חודשים היום, נקבע לי תור לרופא תעסוקתי להחמרת מצב ובעיקרון לנדון אובדן כושר עבודה זמני כאשר התור נקבע לי לחודש יולי.

שאלתי מה יהיה עד אז, האם הביטוח לאומי ישלם לי את החודש וחצי הזה או שהקביעה של רופא התעסוקתי נעשית רטרו ואז אני לוקח ״סיכון״ או שאפסיד או שאקבל?

דבר נוסף כיוון שאני רוצה להגיש החמרה (תאונת עבודה משנת 2011) זה לא יהווה בעיה אם אקח החלטה לחזור לעבודה עד שיגיע תורי?
אוסנת
16/05/2016 20:55
שלום,

אני מרוויחה שכר של 6500 שקלים ברוטו
נשואה ללא ילדים
התחלתי לעבוד במקום עבודה הנוכחי באמצע חודש פברואר 2016

(במקום העבודה הקודם עבדתי מיולי 2015 עד פברואר 2016 ושם הרווחתי 7500 שקלים ברוטו)

לפי מחשבוני מס הכנסה אני רואה שאני אמורה לשלם מס הכנסה אבל בתלוש השכר אין לי ניקוי בגין מס הכנסה,

משיחה עם משרד רואי החשבון נאמר לי שאני לא מגיעה למדרגות מס.

האם זה ייתכן?
מרינה
16/05/2016 20:53
לפני כ 10 שנים עברתי תאונת דרכים שבה נפגעתי בראש וכתוצאה מזה יש לי 60% נכות.

לאחר התאונה, קיבלו אותי לעבוד עם המגבלה שלי בשכר של 10 ש"ח לשעה (אציין כי אני עושה את כל המוטל עלי רק קצת יותר לאט מהעובדים איתי באותו התפקיד). נכון להיום אני מרוויחה 15 ש"ח לשעה. רציתי לדעת האם זה חוקי ותקין?
מעיין
16/05/2016 20:50
אני עובדת במסגרת של משרה מלאה. ישנם ימים שבהם אני עובדת מעל 9 שעות ליום וימים שפחות בשל אילוצים משפחתיים. בימים שבהם אני עובדת מעל- משלמים לי שעות נוספות ובימים שפחות- מקזזים מימי החופשה את השעות שחסרות. ההתחשבנות היא יומית כשבסהכ אני מגיעה למכסת השעות. האם יותר כדאי לי לבקש שיקזזו את שעות החוסר מהשעות הנוספות? יש לי אופציה כזו ואני לא מצליחה להבין אם זה משתלם/ כדאי. תודה
בתאל
16/05/2016 20:46
אתמול עשיתי סדר בתלושי השכר ממקום עבודה שאני מפסיקה לעבוד בו מחר ושמתי לב שכל התקופה (11 חודשים) המעסיק לא שילם לי נסיעות. כשרק התחלתי לעבוד שם גרתי במרחק הליכה ולאחר מכן עברתי דירה ואני מגיעה לעבודה עם רכב. השאלה שלי היא מה החוק לגבי נסיעות ומתי המעסיק לא חייב לשלם נסיעות?? ואם יש מה לעשות אשמח לדעת אם יש כאן עו"ד לדיני עבודה מאזור חיפה. תודה
יעל
16/05/2016 10:34
הריני מורה בשבתון אצל מעסיק מוכר שאינו רשמי. הודעתי על חזרתי לעבודה בסוף מרץ. הנני רוצה לעבור לעבוד בהוראה ממשרד החינוך ולכן רציתי לקחת חל"ת (חופשה ללא תשלום). ידוע לי כי מותר לקחת חל"ת 3 שנים ברצף לאחר שבתון.
1.איך אפשר לשמור על הזכויות בחל"ת?
2. האם מותר לעבוד בשנת חל"ת?
3. האם למעסיק מותר לפטר בזמן זה?
4. אם אגיש מכתב עזיבה בזמן כלשהו, אהיה זכאית לפיצויים? איך אפשר לקבל פיצויים?
עורך דין
16/05/2016 19:43
שלום יעל

יש באתר זה כתבה מקיפה בנושא חל"ת אשר מסבירה ונותנת מענה לרוב השאלות ששאלת אם לא לכולן. מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
א.ק
16/05/2016 09:09
שלום,

רציתי לשאול לגבי משרת סטודנט בשירות המדינה (חוזה אישי מיוחד, שכר לפי ערך שעה).

אם הודעתי על הפסקת עבודה, כמה ימים אני צריכה להודיע לפני ? (עובד בפועל כבר 24 חודשים, נאמר לי חודש במשרד ואילו לפי החוק ובירורים זה יוצא יום על כל חודש).

האם אפשר במהלך הימים הללו לנצל את ימי הבחירה, מחלה והצהרה שנשארו לי?

האם אקבל פיצויי פיטורים בהתאם להוראות התקשי״ר ?

תודה
עורך דין
16/05/2016 19:41
שלום לך

תקופת ההודעה המוקדמת הנה לפי חוק ואם בתקופת ההודעה המוקדמת העובד חולה ויש בידיו אישור רפואי, ימי המחלה באים על חשבון ימי הודעה מוקדמת. חופשה ניתן לנצל רק באישור המעסיק.

בהצלחה
שלומי
16/05/2016 11:51
איך בעצם זה מתנהל הפיצויים?
לפי מה שאני יודע יש החזר של 100% אם מפטרים את העובד כפול השנים שהוא עבד לדוגמה:

אם עבד 3 שנים והמשכורת בסיס שלו היתה 4000 ש"ח
אז הוא יקבל 4000 כפול 3 ועוד נסיעות ועוד הניכויי מס והפרשה לגמל?

או שהוא מקבל רק את המשכורת בסיס ללא תוספת נסיעות והורדה של המיסים והפרשה לגמל?

מה קורה במצב שהעובד רוצה להתפטר בעצמו?
האם הוא זכאי לפיצויים?

האם זה משנה באיזה חברה עובדים?
אם זה עסק משפחתי?

תודה לכם על הסדר.
עורך דין
16/05/2016 19:40
שלום שלומי

עובד שמתפטר מיוזמתו יכול לשחרר את הכספים שהצטברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים ולא מעבר לכך, אלא אם יש לך בחוזה העבודה סיכום אחר מול המעסיק.

בהצלחה
איליה
16/05/2016 09:08
שלום רב,

אני עובד בעבודה עם שעות לא קבועות - כלומר יום אחד אני יכול לעבוד משעה 12, יום אחרי משעה 3, אבל בגדול כל המשמרות נגמרות ב 9 בערב.

כלומר יכול לקרות מצב שהיום אני עובד 9 שעות מחר 6 מחרתיים 8 וכך הלאה (המשמרת הכי גדולה היא של 9 שעות).

עקב כך, שמעתי מעובדים אחרים בחברה (יותר ותיקים ממני) שבגלל שזו לא משמרת מלאה החברה לא משלמת שעות נוספות מהשעה התשיעית והלאה. זה נשמע לי מוזר, ולכן אני פונה אליכם.

האם זה תקין וחוקי?

תודה רבה מראש!
עורך דין
16/05/2016 18:14
שלום איליה

אין כל אפשרות למעסיק להחליט ם הוא משלם או לא משלם לעובדים עבור שעות נוספות. חוקי העבודה מחייבים את המעסיק לשלם שעות נוספות והנושא אינו נתון לשיקול דעת.

בהצלחה
מיטל כרמי
16/05/2016 09:06
שלום.
האם השעות לבדיקות המגיעות לאישה עקב הריון מגיעות גם עבור הריון לא תקין?

הייתי בהריון צעיר (שבוע 8 לא ידעו במקום העבודה על כך ) ולצערי גילו לי הריון מחוץ לרחם. ההיריון לא תקין וקיבלתי זריקה כדי לסיים את ההיריון. אני צריכה לעבור כמה בדיקות מעקב לאחר קבלת הזריקה בחודש הקרוב.
האם מגיע לי תשלום עבור שעות אלו שאני שאני נעדרת מהעבודה לבדיקות ? תודה רבה
עורך דין
16/05/2016 18:13
שלום מיטל

40 השעות לצורך בדיקות הנן רק במהלך ההריון ולא לאחר סיומו - כך לפי לשון החוק.

בהצלחה
בר
16/05/2016 08:45
שלום לכולם, בפברואר האחרון התחלתי לעבוד בחברה מסויימת ובתחילת מרץ החלטתי לעזוב מסיבות שונות. ההתפטרות שלי הייתה על מי מנוחות ובלחיצת יד, הוזכר לי שלפי החוזה אני צריכה לתת עוד חודש, ואכן ה-4.4 (יום שני) היה יומי האחרון שם. לצערי, משום מה עד כה לא שולמו לי היומיים בהם עבדתי באפריל, כל פניותיי לשותפי החברה עולים בתוהו: מסננים וחוסמים אותי וברור לי לחלוטין שאף אחד לא רוצה לשלם לי את המגיע לי.
אשמח להנחיות מה עליי לעשות, האם משתלם לי בכלל לגשת לבית הדין לעבודה ומה ההליך המקדים לכך.
עורך דין
16/05/2016 18:12
שלום בר

חוקי העבודה מאפשרים לך לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה כנגד המעסיק. אם זה משתלם או לא משתלם רק את יכולה להחליט. זה הזמן שלך והאנרגיות שלך. סביר מאד שלא ישתלם לקחת עורך דין לצורך כך אם המדובר רק על יום או יומיים של עבודה.

בהצלחה
חן
16/05/2016 08:44
במקרה בו עובדת התפטרה לאחר הולדת בנה, לצורך טיפול בילד - האם היא זכאית לדמי אבטלה בשלב כלשהו?
אם כן, איך הרצון להישאר בבית לטפל בילד עולה בקנה אחד עם התייצבות בלשכת התעסוקה ששם בעצם מחפשים לה עבודה..?

לא מצליחה להבין את זה....
עורך דין
16/05/2016 18:11
שלום חן

אכן בעת התפטרות לצורך טיפול בילד יש אפשרות לקבל דמי אבטלה כעבור 90 ימי המתנה, אך ניתן לפנות בכתב אל המוסד לביטוח לאומי לצורך קיצור תקופה זאת או ביטולה. וכן - יש להתייצב בלשכת התעסוקה ושם יפנו אותך למעסיקים חדשים... זה החוק.

בהצלחה
מירית
16/05/2016 08:44
שלום רב, קרובת משפחה שלי היא אם חד הורית לחייל בשירות קרבי. היא עובדת 11 שנים במקום עבודה ובעבר אף קיבלה עובד מצטיין. הבעלים של החברה הם משפחה ועקב בעיות של ירושה החלו הרעה בתנאי העבודה שלה והיום היא קיבלה מכתב לשימוע לפני פיטורים. אשמח לדעת מה זכויותיה ומה ניתן לעשות במקרה זה?
עורך דין
16/05/2016 18:09
שלום מירית

לאחר 11 שנות עבודה ובמצב הדברים מן הראוי לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני ומדוקדק, על מנת שהעובדת תוכל למצות את הזכויות המגיעות לה לפי חוק.

בהצלחה
אוסנת
10/05/2016 17:02
שלום רב,

ברצוני לדעת אם ניתן ששני הבני זוג יעדרו מעבודתם עקב מחלת ילד באותו תאריך עקב ניתוח.
עורך דין
16/05/2016 18:08
שלום אוסנת

לא בתשלום אלא אם המעסיק יסכים לכך.

בהצלחה
אוסנת
16/05/2016 14:00
?????
אסנת
16/05/2016 09:43
שלום לכולם

שמי אסנת ואתורי וילדתי בת מדהימה לפני קצת יותר מחודשיים, בתאריך 3/3

בשבוע האחרון אני ממש טרודה, אם לא הייתי מאריכה את חופשת הלידה (ללא תשלום כמובן) הייתי אמורה לחזור בסוף החודש לעבודה.

שלא תבינו אותי לא נכון, מתה על העבודה שלי, אבל קרעתי ת'תחת כדי להביא לעולם ילד נוסף. שנים אני עובדת ומשלמת ביטוח לאומי, מס הכנסה, בעצם כל חיי הבוגרים... 20 שנה...

ומה המדינה מממנת 14 שבועות בתשלום?! זהו?

כל אחת יכולה להאריך את חופשת הלידה על חשבונה ל-26 שבועות ואם יש לה וותק של 5 שנים במקום עבודתה לפחות אז לשנה, אבל לא כל אחת יכולה להרשות לעצמה לוותר על המשכורת.

איזו משפחה במדינה הזו יכולה להרשות לעצמה לחיות ממשכורת אחת?

התמזל מזלי ובנתיים אני נשארת בבית עם כוונה להשאר שנה, מקווה שזה יהיה אפשרי.

אבל כותבת פה כי אני לא מבינה למה אנחנו שותקים? למה? איך אנחנו מקבלים את העובדה שחופשת הלידה כל כך קצרה.

אחרי 98 ימים מדובר בתינוק קטנטן שעדיין קם בלילה, עדיין צריך כל כך את אמא שלו (או אבא) ולמען האמת? גם אני זקוקה לזמן הזה איתה.

רוב הנשים שאני מכירה מאריכות את חופשת הלידה לחצי שנה ללא תשלום אבל זה לא צריך להיות ככה!

להזכירכם 4 אמהות הצליחו להוציא צבא שלם מלבנון...
אני כותבת פה כדי לשתף ולגייס אתכם לשינוי שאני רוצה לקדם.

אני מזמינה אתכם פה להציע הצעות שיקדמו את השינוי ובבקשה תשתפו הלאה זה נוגע לכולנו.

כל אחת/ד מאיתנו יכול להמשיך ולהיות מתוסכל בשקט וזה לא יעשה שום דבר, אבל אם נגיע למספיק אנשים ונשמיע את קולנו יהיה פה שינוי... חייב להיות!
אוסנת
16/05/2016 14:05
למה את לא מפרסמת את זה בפייסבוק בקבוצה של ההריוניות. שם יהיו יותר אנשים שיכולים להצטרף למחאה.ואת צודקת באלפיי אחוזים.
עורך דין
16/05/2016 18:07
שלום לך

אכן נושא חופשת הלידה והיחס לאם היולדת מצריך עיון מחדש ושינוי חקיקתי.

בהצלחה
מיטל דוד
16/05/2016 14:23
אני עשרה חודשים לאחר לידה, ולא חזרתי עדיין לעבודה כיוון שנכנסתי למצב של אובדן כושר עבודה (א.כ.ע) מהלידה (אושר לי א.כ.ע עד ל31.8.16). המעסיק שלח לי מכתב סיום העסקה הביתה לפני שחזרתי לעבודה ביחד עם מכתב סיכום פרוטוקול של סיכום שימוע שעברתי לפני חופשת הלידה.
יש לצייון,שעברתי כמה ימים לפני חופשת הלידה שימוע ולא הספיקו אז להעביר לידי את סיכום הפרוטוקול.
1. האם זה חוקי לפטר בזמן א.כ.ע ?
2. האם הפרוטוקל והשימוע שהתבצע לפני חופשת הלידה הינו חוקי ו/תקף ?
עורך דין
16/05/2016 18:06
שלום מיטל

פני בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך. על פניו המדובר בהליך פיטואים לא חוקי - בעיקר לאור העובדה שנערך שימוע במהלך ההריון והוחלט על פיטוריך ימים לפני יציאה לחופשת הלידה!

בהצלחה
ורד
15/05/2016 14:17
אני עובדת במקום קבוע 7 שנים.
לפני שנה וחצי עברתי דירה למקום קרוב יותר לעיר עבודתי וכמובן שההנהלה ידעה על המעבר (ואף היו בביתי החדש).
היום, אחרי שנה וחצי ראו שטרם עדכנו לי את הדמי נסיעות הגבוהה שקיבלתי ממקום מגורי הרחוק יותר (גם אני לא שמתי לב כי זה שולי יחסית לשכר והוצאות רכב שאני מקבלת ולכן הייתי בטוחה שזה הסכום שאני אמורה לקבל)
האם מותר להם לקחת לי את ההפרש רטרו שנה וחצי אחורה?
מדובר בסכום של 4,000 ש"ח שמאד גבוהה במצטבר.
אני מזכירה שכבר עברנו שנת כספים ואין לי את הסכום הזה להחזיר.
עורך דין
16/05/2016 18:05
שלום ורד

מותר למעסיק לנכות משכרך סכומי כסף שהועברו אליך בטעות. זכותך המלאה לבקש מהמעסיק לקזז את הסכום בתשלומים ולא במועד אחד.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ