פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 563
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בלה מרגולין
11/07/2016 15:57
הוותק שלי 22 שנה. 5 שנים ראשונות עבדתי בהוראה דרך מוסדות החינוך, שנסגרו. התפתרתי ולקחתי דמי פיצויים. 17 שנה עבדתי כמורה דרך משרד החינוך. השנה אני פורשת. האם אני יכולה לקנות שנות וותק עבור 5 שנות העבדה הראשונות, כאשר עבדתי דרך מוסדות החינוך ואחרי ההתפתרות לקחתי את דמי הפיצויים.
ברי
10/07/2016 17:33
שלום,
יש לי המלצה לשמירת הריון ועליי ולהעביר טופס לביטוח לאומי. הטופס מורכב מ3 חלקים- שלי, של הרופא ושל המעסיק.
בחלק של הרופא כמובן יש פרטים רפואיים סודיים..
המעסיק שלי טוען שעפי חוק על מנת שיחתום על החלק שלו עליי להעביר לו את החלק של הרופא ומסמכים רפואיים.
בביטוח לאומי אומרים שלא משנה להם מה האני מראה למעסיק העיקר שהחלק שלו יהיה חתום.
האם באמת לפי חוק אני מחוייבת להציג בפניו מסמכים רפואיים או רק את החלק שלו בטופס?
עורך דין
11/07/2016 14:19
שלום ברי

המעסיק צריך לקבל מהרופא שלך את ההמלצה לשמירת הריון ואין הוא צריך לקבל מידע רפואי מעבר לכך, הכולל פרטים אינטיים וחסויים. בהתאם להמלצה של הרופא עליו למלא את הטפסים לביטוח הלאומי.

בהצלחה
פיצויים
נחמי
11/07/2016 13:27
שלום וברכה ,
עבדתי בחנות במשך כמעט שנתיים .
גרתי בירושלים ועברתי לחיפה בגלל נישואי .
מקום העבודה לא רוצים לתת את הכסף בגלל שזה לא מקום מגורים של של הבעל .( נולד ברכסים )
מה נכון במצב זה ? האם אני זכאית ?
שש
11/07/2016 13:23
אני עובדת כמלצרית במסעדה מסוימת במשך כמעט שנתיים, בגלל היותי סטודנטית יש חושדים שאני עובדת בהם חודש מלא ויש חודשים שאני עובדת בהם פעמיים בשבוע.
לאחרונה אושפזתי וקיבלתי 6 ימי מחלה בשבוע שהייתה לי בו משמרת אחת.
האם אני צריכה לקבל תשלום על מלוא ימי המחלה? (יש לי ימי מחלה צבורים)
עפרה
11/07/2016 12:32
1. כמה זמן אחרי חופשת לידה אסור לפטר עובדת?
2 אני בחופשת לידה .לפני הלידה הייתי בטוחה שלא אחזור לעבודה הנוכחית שלי. ואני לא זוכרת מה אמרתי למנהלת.. עכשיו אני רוצה לחזור לעבודה והשאלה היא שאם אמרתי לה שאני לא חוזרת זה נקרא שהתפטרתי ויש לה זכות לא להחזיר אותי לעבודה?
תמר
11/07/2016 12:20
עבדתי 5 ימים ביוני ו-3 ימים ביולי ולאחר שהחלטתי שמקום העבודה אינו מתאים לי עזבתי. השכר עבור יוני לא שולם. ב10 לחודש שלחתי הודעת sms לבעל החברה שבה ציינתי שלא נתקבל תשלום ופרטתי את ימי ושעות העבודה. הוא התעלם מההודעה. האם הודעה כזו היא מספקת כהודעה בכתב? יש לי מייל של המזכירה שלו לשלוח גם דרכה? ואז ניתן לגשת ללא עו"ד לבית דין לעבודה?
קרן
11/07/2016 11:04
הבנתי שייש שוני בזכויות לאחר לידה שקטה אך לא מצליחה למצוא על זה מידע.

ניתנה לי חופשת לידה של 12 שבועות במקום 14
מה עוד שונה? האם זה אומר שאין הגנה של חודשיים לאחר חופשת לידה?

האם זה אומר שהמעסיק יכול לפטר מיידית?

אין המתנה של 90 יום לאבטלה כי אין את כל העניין של התפטרות לטובת הילד...

היכן אפשר למצוא מידע בנושא זה שיש קצת שוני מהנורמהה

תודה רבה
רויטל
11/07/2016 11:02
אני בזמן הריון בשבוע ה-31.

כבר כחודשיים שהמעסיק שלי לא משלם לי משכורת בזמן וכל פעם נותן בחלקים.

לפני כשבוע הודיע שהמשרד נסגר! לבנתיים הוצאתי חופשות מחלה. יש לי חופשת מחלה עד יום שלישי הקרוב וכנראה ילך להוציאי עוד. המשוער שלי 6.9 . עד אז מה אני אמורה לעשות?

אין לי שום מושג בכל הקשור הריון ראשון.

איך מתנהלים? מה עושים? מפחדת שהדמי חופשת לידה שלי יפגעו בגלל התלושי משכורת הקטנים שאני מקבלת עקב כך שאיני עובדת.

אשמח לעצות תודה:-)
עמיטל
11/07/2016 11:01
ילדתי 8.4 צריכה חזור לעובדה ביום חמישי אני סייעת במעון עבדתי משרה מלאה מ-7.30 עד 16.00. עובדת במקום עבודה 11 חודשים.

בגלל שזה סוף שנה אין לי איפה להשאיר את הילדה אז ביקשתי מהמנהלת שלי לחזור רק לימי שישי בשביל לקבל את הפיצויים לא מתכוונת לחזור שנה הבא המנהלת אמרה שזה לא אפשרי לחזור רק לימי שישי אלה לאותו משרה כמו שעבדתי קודם ושזה לא נותן לי כלום כי גם ככה אני מקבלת את כל הדברים אם אני לא חוזרת ומתפטרת.

השאלה לי כזו, האם זה נכון שאני לא יכולה לחזור לעבודה? האם אני באת זכאית לקבל פיצויים למרות שאין לי ותק של שנה?

אשמח לתשובה כה יותר מהר תודה רבה
טל
11/07/2016 10:58
פוטרתי השבוע אחרי שנה, ללא שימוע וללא אישור ממשרד הכלכלה. הבוס החלאה אמר שנגמר החוזה והוא מתחשב בי ונותן לי שבועיים נוספים בגלל שאני עוברת טיפולים.

ברור כמובן שזה לא חוקי, התייעצתי גם עם נעמ"ת ואמרו שבפירוש אסור לו מאחר והיה לי חוזה לשנה. הבהרתי לו שכל מה שהוא עשה לא חוקי ושאני דורשת הליך חוקי. לא קיבלתי תשובה אבל כשבאתי היום למשרד התבקשתי ללכת הביתה ושאהיה בחופשה על חשבונם עד תום השבועיים.

הגשתי תלונה במשרד הכלכלה היום אבל אין לי מושג כמה זמן התהליך הזה לוקח, האם משרד הכלכלה גם פוסק על פיצויים או שאני צריכה לפתוח בהליך אזרחי ולשלם על עורך דין?

האם אני יכולה לקבל אבטלה בינתיים למרות שאין לי מכתב פיטורים רשמי? ואני מצטערת אם זה נשמע כמו גסות רוח אבל באמת שאני יודעת שיש כאן עבירה על החוק, לא צריך להגיד את זה 30 פעם, זה לא מקדם אותי, אני רוצה לדעת מה בדיוק אני אמורה לעשות ולאן ללכת.

שוב, סליחה ותודה.
עדן
11/07/2016 10:52
אשמח לשאול התפטרתי לצורך טיפול בילד.

הגשתי מכתב והכל מסודר. הבנתי שעד 15 יום הפיצויים צריכים להיכנס אליי לחשבון. זאת אומרת בשישי הקרוב כי התפטרתי ב-30.6.16.

אשמח לדעת מה קורה עם לא יופקד התשלום... על מה עליי לשים לב לפיצויים? מה הם צריכים לשלם? מגיע לי הבראה וימי חופשה בתשלום ופיצויים. איך לחשב זאת ? תודה רבה
אביטל
11/07/2016 10:47
אם נכנסתי למקום עבודה בצוות של 3 עובדים ועם תנאים מסויימים ועכשיו רוצים לצמצם את הצוות לשני עובדים מה שאומר שיש עלי הרבה יותר עומס, הרבה יותר שעות עבודה וכמעט אין לי אפשרות לקחת ימי חופש למרות שצבורים לי יותר מ-20 ימי חופש, האם זו הרעה בתנאים מבחינה חוקית ומה האפשרויות שלי במצב הזה?
מור
11/07/2016 10:15
היה כתוב למלא כל השדות ומלאתי רק לא שמתי לב לסמן באם אתה רוצה תגובות לאמייל
shlom
11/07/2016 10:11
שלום אני עובד חודשי
100% משרה 5 ימים בשבוע
אני כעת במחלה ממושכת עכב תאונה כבר כ-4 חודשים

המעביד מוריד לי 30 ימי מחלה בחודש
כאשר בפועל יש רק 22 ימי עבודה
האם זה תקין?

בברכה
קרולינה
11/07/2016 08:10
בעלי אם בסיס של 6200 עובד שכיר משמרות (12 שעות כמעט 10 ימים בחודש) כולל שבתות חגים (חוץ מכיפור) מגיע לחודשית של 12800 לאחר כל ההורדות נכנס לו 7700 החודש . במסגרת העבודה הזו עם ותק של 5 שנים (מוצהרת כרגע ילדה אחת במס הכנסה ) תרם ילדתי את השני האם זכאי להחזרי מס ? האם זו אותה פרצדורה שנעשת דרך הדואר או שצריך להגיע אלהם ישירות כדאי לברר זאת אם בכלל (לי אין שמץ בעניין) .

בנוסף לגבי אשמח לדעת.. האם הפרוצדורה שנעשת דרך הדואר היא נכונה גם לגבי ? משכורת מתנדנדת בין 2500 ל 4000 . תודה
לרה
11/07/2016 08:09
מה היא ההתנהלות הנכונה של שכיר מול חברה המעסיקה אותו שעומדת לפני פירוק ? לפי מה שהמנהל הישיר הודיע החודש לא ישולמו משכורות לכל העובדים עד שיהיה דיון שיקבע עם החברה הולכת לפירוק או לא. בנוסף לכך כל העובדים צריכים להמשיך לעבוד כרגיל ולהגיע לעו"ד של החברה על מנת לחתום על מסמכים שלפי שמועות אומרים שהשכיר מוותר על הפנסיה שלו שלא שולמה שנים אחורה ועל עוד כספים שמגיעים לו.

מה לעשות ?
אדווה
11/07/2016 08:01
חזרתי בחודש שעבר לעבודה לאחר חל"ד. התנתי את חזרתי בהעלאת המשכורת ב 15%. החלופה הייתה התפטרות למען גידול הילד, עם פיצויי פיטורים על 7 שנות עבודה.
קיבלתי היום תלוש משכורת שבו עלה שכר הבסיס ב 10% ו 5% הנוספים הם הכניסו תחת 'פלאפון' ו'בונוס'.
כמובן שאין ברשותי פלאפון מהעבודה..
כששאלתי על כך את הנהלת החשבונות, ענו לי בלי להתבלבל, שזה נעשה כי הם לא רוצים להגדיל לי את שכר היסוד. ושכך הם מתכוונים להמשיך גם בחודשים הבאים.
כשטענתי שזה בניגוד להסכם חזרתי לעבודה, טענו שביקשתי העלאה במשכורת ולא סוכם על העלאה בשכר הבסיס.
האם יש מה לעשות בנידון? או שלמעשה זה 'כשר אבל מסריח' ?

אציין שגם על קבלת תשלום על שעת ההנקה המגיעה לי על פי חוק, הייתי צריכה להילחם.

תודה מראש
קובי
11/07/2016 07:23
שלום רב,

שכרי מולן כבר למעלה מחודש.
אני מעוניין לפנות לבית הדין לעבודה על מנת לתבוע את המגיע לי.

האם יש צורך בעורך דין או שזה משהו שניתן לעשות עצמאית?

תודה
מטיודי
10/07/2016 23:04
שלחתי תביעה לאובדן כושר עבודה בחודש ינואר לסוכנות הביטוח שלי על מנת להתחיל את תהליך התביעה ( ידעתי שזה יקח זמן ) .

נכנסתי לניתוח בפברואר, הסוכנות משום מה לא עשתה עם זה כלום , לטענתם לא קיבלו.. ( יש לי SMS שמאשר קבלת מסמכים + מייל מהסוכנות עם מסמך ששלחתי חתום עם תאריך של ינואר עליו , מבחינה רשמית הם טוענים שרק בפעם השניה באפריל עם קיבלו את המסמכים ) ועד היום בעצם לא קיבלתי תשלום . חברת הביטוח מעכבת . יש לציין שנשלחו כל המסמכים הדרושים מזמן ואין חוסרים.

1) מישהו יודע האם יש חוקים \ הנחיות בנוגע לזמן תשלום של חברות ביטוח עבור אובדן כושר עבודה ?

2) האם יש מה לעשות בנוגע לרשלנות או לחוסר המקצועיות של הסוכנות שבגללה בעצם כל הסיפור התעכב מהרגיל ?

תודה לעוזרים.
אלעד
10/07/2016 22:54
לאחר כשנתיים וחצי בארגון מסויים(מקום די מכובד וידוע) , מעסיקי הפיל עלי תיק של זמינות 24/7 (קריאת פתע) לאנשים רמי דרג בארגון.

תקנו אותי אם אני טועה - זמינות לקריאת פתע חייבת להיות רשומה בחוזה ההעסקה. ואם היא לא רשומה - אסור למעסיק לכפות עליי זמינות כזאת ללא הסכמתי וסיכום הדברים בכתב בחוזה מעודכן.

תודה.
מיכל
10/07/2016 22:23
שלום, אני עובדת משרה מלאה ולא במשמרות. לאחרונה נאמר לי ממקום עבודתי שרק בדיקות שנעשו משעה 8 ורבע ילקחו בחשבון מתוך ה40 שעות המגיעות לי לבדיקות. האם בדיקות בין 7 ל8 לא נחשבות ועל המעסיק לא לשלם עליהן? אדגיש שבשוטף אני הרבה פעמים גם עובדת בשעה 7 בבוקר ואין לי שעת התחלה מוגדרת בעבודה.
מישהי
10/07/2016 20:22
שלום,
יש לי חברה שעבדה בעבודה זמנית במשך שנה, בחוזה עבודה מצויין כי התאריך סיום עבודה הוא 25.5.
אך בפועל כשהגיע התאריך הנ"ל היא קיבלה מכתב פיטורים ממש כמה ימים לפני.
האם היא זכאית לתשלום על הודעה מוקדמת?
האם החוזה עבודה נחשב כהודעה?
הפיטורים נכנסו לתוקף במכתב רק מספר ימים לפני שהיא פוטרה.
המעסיק אינו נתן לה הודעה מוקדמת של חודש וכי ניסו לשכנע אותה בשימוע להמשיך בחברה אך לבסוף פוטרה.
מה החוק לגבי עבודות זמניות?
מישהי
10/07/2016 21:32
בנוסף למה שכתבתי, אותה חברה פנתה למעסיק לגבי הנושא של הודעה מוקדמת והשיבו לה שהיא לא זכאית לקבל תשלום על הודעה מוקדמת מאחר ומצויין בחוזה שזהו תאריך סיום העבודה .
מה שמוזר שאם התאריך ידוע למעסיק מדוע הביאו מכתב פיטורים רק כמה ימים לפני?
ממה שהבנתי ממנה ניסו לשכנע אותה בשימוע להישאר ולהציע תפקידים נוספים אך לבסוף לא מצאו משהו בשבילה.
מותר למעסיק לעשות את זה ולחשוב רק על האינטרס שלו עם עובדים זמניים?
לפי החוק רק מכתב פיטורים נחשב כהודעה מוקדמת לעובד? פה מדובר גם על חוזה שמצויין בו הסעיף הבא ועליו המעסיק מסתמך כביכול:

"העסקתך הינה לתקופה קצובה עד לתאריך 25.5.16 לפרוייקט זמני.
מובהר כי למרות האמור לעיל ניתן יהיה להפסיק העסקתך בכל עת ע"י מתן הודענ מוקדמת כדין"

האם סעיף זה נחשב כהודעה מוקדמת לפיטורים?
הנושא מאוד חשוב לחברה שלי והיא חייבת לדעת תשובה לפני שתחליט לתבוע את המעסיק.

תודה רבה!!
רינה מזגוקר
10/07/2016 19:54
שלום רב.
שמי רינה מזגוקר
אני עובדת.כ16 שנה בבית חולים גראטרי שמואל הרופא כעובדת משק.החלטתי ללמוד לתואר ראשון בחינוך.
אני עובדת משק בבית חולים סמשמרת ערב ובבוקר אני עובדת בשעות הבוקר כעבודה נוספת כסייעת בגן בהתאם לשעות שהתקש'יר מאשר לי והחלטתי שאני רוצה להיפתח בתחום החינוך..
אני כעיקרון רוצה להמשיך לעבוד בבית חולים גם בסיום הלימודים ובבוקר להמשיך לעבוד בתחום החינוך.
השאלה שלי היא:האם מגיע לי שעות העדרות בגלל הלימודים ואם ישלמו לי על השעות האלה(הלימודים פעמים בשבןע שישי בבוקר ושני אחרי הצהריים 15.00 עד 22.00 )והאם מגיע לי מענק לימודים כעובדת מדינה שרוצה להוציא תואר אקדמאי
רבקה
10/07/2016 08:38
שלום, אם אפשר שאלה: עוזרת לגננת שעובדת אצלה כבר 30 שנה. בשנה הבאה מעבירה הגננת את הגן למרתף שיורדים אליו במדרגות. לעובדת קשה לעלות ולרדת במדרגות (כבר סובלת הרבה חודשים מהברך ואף עושה פיזותרפיה) ולכן לא רוצה להמשיך בשנה הבאה. האם הגננת תוכל לסרב לשלם לה פיצויים כי היא כאילו "התפטרה"?
עורך דין
10/07/2016 17:09
שלום רבקה

קשה מאד להשיב לשאלתך במידע חסר, שכן יש לקבל עוד מידע רב אודות מהות עיסוקתה של אותה גננת ואופי עבודה בגן, לפני שניתן יהיה להחליט האם המדובר על הרעת תנאי עבודה (למרות שעל פניו הסיכוי לכך אינו גבוה).

בהצלחה
טל ב.
10/07/2016 08:36
היי, חזרתי לעבוד אצל מעסיק מסוים כפרילאנסרית בשכר גלובלי.

בתחילת ההעסקה קבענו חודש נסיון בשכר מסויים. בעקבות תקלות טכניות שמנעו מאיתנו לעבוד רוב החודש (הקשורות למעסיק בלבד- הפסיד הכנסה מסויימת ובעקבות כך הודיע לי שההעסקה שלי נפסקת מעכשיו לעכשיו, ובנוסף ביטל לי ימי עבודה בבוקר העבודה לאחר שקמתי ופיניתי זמן בשעות שקבענו מראש), היו בנינו אי הבנות והחלטנו להפסיק לעבוד ביחד.

הטון הפך להיות מאוד לא נעים מצד המעסיק כלפיי שכלל צעקות, משפטים כמו ״מה מצחיק אותך בדיוק יא טיפשה אחת?״, ״אני לא צריך לסבול אותך״, ״לא מגיע לך שקל״, ואחרי שאיים שלא ישלם לי בכלל, החליט לשלם רק על הימים בהם עבדנו (ולא על הימים שהיינו אמורים לעבוד ונאלצנו שלא, שוב, בימים בהם הודיע לי מעכשיו לעכשיו שאין בי צורך.

בימים אלו לא עבדתי בעבודות נוספות משום שהיו משוריינים למעסיק הנ״ל). חשוב לציין כי יש תיעוד בטלפון בסמסים לשיחות אלו.

בתחילת העבודה (7.6.16) דיברנו על תשלום בסוף חודש, ועכשיו קבע שישלם ב1.8 (על יוני-יולי), זאת לאחר איומים שלא ישלם בכלל, לאחר מכן קביעת תשלום ב-28.08 על דעת עצמו. יש לציין שהמעסיק עדיין לא סיים לשלם לי משכורת אחת מלפני יותר משנה.

כפרילאנסרית, אני לא בטוחה אם הוא עובר על החוק והאם יש עילה לתביעה. אשמח לשמוע את דעתכם ולקדם את העניין בצורת התייעצות רחבה יותר בתשלום, והעסקת עו״ד העוסק בתחום זה אם אכן קיימת עילה לתביעה.

תודה רבה ושבוע טוב:)
עורך דין
10/07/2016 17:07
שלום טל

התנהלותך מול המעסיק כפילנסרית אינה כפופה לדיני העבודה ועליך לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני חוזים, שכן מהות ההתקשרות של קבלן משנה / פרילנסר מול ספק הנה במישור החוזי.

בהצלחה
עדי
10/07/2016 08:15
עבדתי כמלצרית בחדר אוכל במלון, נעזוב את זה שפיטרו אותי בגלל שהייתי חולה ושהטרידו אותי באמצע עבודה שם ולא עשו כלום.

עכשיו הכניסו לי משכורת וגיליתי שהכניסו לי רק 500 שקל .
הייתי אמורה לקבל 1,000 שקל פלוס מינוס לפי מה שאמא שלי חישבה (אל תגידו שכנראה היא לא חישבה טוב, כי היא חישבה טוב, חישבנו כמה פעמים כדי לבדוק ויצא אותה תוצאה)

מה אפשר לעשות? כי הם הורידו לי במשכורת... זה מותר להם בכלל?
עורך דין
10/07/2016 17:04
שלום עדי

כמובן שאסור לעשות את זה - על המעסיק לשלם לך שכר מלא עבור כל שעה שעבדת ואם לא עשה כן, עליך לפנות אליו בכתב ולדרוש לקבל את התשלומים המגיעים לך במלואם. אם לא ישלם, תוכלי לפנות להגשת תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
גילה ברזילי
10/07/2016 01:09
הנני נציגת סייעות גנים בעירית בני ברק.מזה שנים סייעות בעירית בני ברק מעולם לא עבדו בקיטנות הגנים בחודש יולי.בחופשת חנוכה ובחופשה שלפני חג הפסח.זה היה הנוהג.מעולם לא ידענו או יידעו אותנו על אפשרות שביום מן הימים תינטל ההטבה הזו מאיתנו.
והנה השנה ראש העיר החליט שהוא נוטל זאת מאיתנו וכל הסייעות שהחלו עבודתן מ1999 יהיו חייבות לעבוד בקיטנות.הוא הוכיח לנו זאת בחוקת העבודה.אכן חוקת העבודה איתו לגמרי . אבל אנחנו מעולם לא ידענו ומעולם לא יידעו אותנו על אפשרות שכזו...נכנסנו לעבודה הזו על סמך זה שאנו יודעות שיש לנו החופשים האלה...שזה מונהג מזה שנים בעירית בני ברק..מעולם לא נדרשו הסייעות לעבוד בקיטנות....
מעולם לא חתמנו על מסמך כלשהוא...מעולם לא הגיע לידינו מידע ולו פסיק מידע לגבי הנ"ל....אנחנו חשות מרומות...מנוצלות...רוצות לדעת האם ישנה אפשרות לטענה של נוהג ? כמו שפרסמתם על נוהג שעות מנוחה של הכבאים ?
אשמח לתשובה.תודה !!!
עורך דין
10/07/2016 16:54
שלום גילה

אכן שינוי חד צדדי של נוהג במקום העבודה עשוי להתפרש כהרעת תנאי עבודה מוחשית בחלק מהמקרים. לאור העובדה כי ישנה (לפי דבריך) קבוצה של נשים שנפגעה משינוי הנוהג כאמור, אני מציע כי תפנו כולכן יחד לקבלת ייעוץ באמצעות עורך דין מנוסה בתחום משפט העבודה, וכך תוכלו להחליט כיצד להתנהל מול המעסיק בעניין המתואר.

בהצלחה
יוסף
09/07/2016 21:19
מה החוק אומר לגבי חופשה לגבר עקב לידה של הבת זוג/אישה?
כמה ימים מגיע לגבר?
עורך דין
10/07/2016 16:52
שלום יוסף

יש באתר זה כתבה מקיפה ביותר בנושא חופשת לידה לגברים ואני ממליץ שתקרא אותה בעיון.

בהצלחה
סאלם
09/07/2016 16:50
שלום
אני סאלם בן 26 מירושלים
אני רוצה להגיש מכתב התפטרות מהמקום בו אני עובד ...
תאריך תחילת העבודה ; 1/4/2010
תאריך כשאני רוצה להגיש בו את מכתב התפטרות ; 10/7/2016
חשוב לי לדעת אם אני נותן חודש מראש בהודעה מוקדמת או יותר מחודש
אני זקוק לעזרה שלכם ..

תודה.
עורך דין
10/07/2016 16:51
שלום סאלם

חודש הודעה מוקדמת הוא המקסימום הקבוע בחוק וזה בדיוק מה שעליך לתת למעסיק לאחר התפטרותך.

בהצלחה
וקנין סוזו
09/07/2016 11:56
הודעתי לעובדת שהיא מסיימת את העבודה 30.6 בסיום שנת הלימודים בגו עיריה .ההודעה היתה חצי שנה לפני החופשה ..עקב שהילדים יצאו לחןפש...הוצאתי אותה לחופש יחד עם כל הסיעות בכן .והיא חוזרת לעבוד כרגיל 1.9 ...כשהיא יצא לחופש .אני מקבלת מכתב מעו"ד שלה שהיא בתחילת הריון ואסור לי להוציא אותה לחלת...הגן סגור .איך אפשר להחזיק עובדת שהמתכונת העבודה שלה היא עד 30.6...תודה אשמח לתשובה
עורך דין
10/07/2016 16:50
שלום לך

עליך לפנות בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה יוכל להנחות אותך כיצד לפעול. החוק אכן מעניק הגנה הרמטית לנשים בזמן הריון.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ