שלום,
אני עובדת כמפעילת חדר בקרה במתקן כחלק ממערך
אבטחה שמספקת החברה שבה אני עובדת. עקב היותי בקיעה ברוב התפקידים, לעיתים כאשר יש חוסר בתקן של סייר בתפקידים שאינן דורשים אבטחה,
המעסיק נותן לי
משמרות מסוג זה.
במשמרתי האחרונה הובהר לי לפני המשמרת שאני אהיה בתפקיד סיירת, כרגיל. בעת המשמרת הוסבר לי כתפקידי יהיה לאבטח קבוצה של מנקים ממגזרים שונים, לבד, ללא
מאבטח נוסף.
אציין שלא ניתנה לי הכשרה או הסבר לביצוע התפקיד. לאחר שהבעתי אי רצון לבצע את המשימה מאחר וחשתי שלא בנוח להימצא לבד בחברת גברים כאשר איני יודעת לאבטח את המתקן, ולהיות מצויה במקום ללא נפש חיה (כאשר המתקן ריק מאנשים), נאמר לי " או שאת מבצעת את התפקיד או שאת הולכת הביתה".
לאחר שסירבתי לבצע את התפקיד, התקשר אליי המעסיק וטען כי אין שום הבדל בין גברים ונשים המועסקים בחברה, והסירוב לבצע את התפקיד חמור מאוד.
לאחר כמה שעות, בסידור העבודה לשבוע הבא נוכחתי לגלות כי לא שובצתי לאף משמרת, ובסידור הגשתי 4-5 משמרות. זה היה ברור לי שזהו עונש.
כמו כן באותה שיחת טלפון אמר לי המעסיק כי הוא מאוד מאוכזב מהעבודה שלי - כמפעילת חדר בקרה, ואני מתדרדרת ( דבר שלא נאמר לי אף פעם ואף סמכו עליי והאצילו עליי סמכויות).
כאשר ניסיתי לברר את פשר הפסקת עבודתי, לא ענה לי המעסיק, ולא חזר אליי.
לאחר יומיים קיבלתי טלפון להגעה לשימוע.
בנוסף אציין, שאני עובדת בחברה שנה ו-9 חודשים. כאשר הועסקתי בין 5-6 משמרות בממוצע. בחודשיים האחרונים הורידו לי את מספר המשמרות ל-3 מפני שיש
עובדים חדשים ואין אפשרות לתת לי יותר משמרות. כמו כן כשפניתי למבצעי הסידור נאמר לי שאני אגואיסטית ועלי להתחשב בשאר העבדים.
א. האם אילוץ לבצע תפקיד כמו שציינתי הוא התנכלות?
ב. האם הפסקת עבודה אפשרית כעונש? וללא הסבר?
ג. האם המעסיק יכול לזמן אותי לפגישת
שימוע ללא הסבר לפני?
ד. האם חלה
הרעת תנאים בתפקידי?
ה. האם כעובדת בחברת אבטחה ניתן לפטר אותי ללא
פיצויים? ואיך ניתן להתגונן מעלילות שקר?
ו. מה הדבר הכי טוב שעלי לעשות במצב כזה. הרי המעסיק בשלב זה מחפש סיבה לגרום לי לעזוב את העבודה כי כעת יש לו מספר עובדים גבוהה ואינו זקוק לי.