שלום רב,
התחלתי לעבוד בחודש ינואר 2015 (מפעל מתכת) בתור שרטט למכונות חיתוך פלזמה. וכשהתחלתי לא קיבלתי הנחיות לאופן העבודה, כך שנאלצתי להתאמץ ולבנות מסגרת לצורת עבודה תתאים להליך העבודה במפעל, וכך זה היה. באחד משלבי הליך העבודה הייתי מקבל הזמנות על ניירת כשרטוט משורטט ידני לרוב חסר מידע ולא מדויק, ובכן רשומה גם כמות הייצור לכל אלמנט, ואת זה גם לפעמים בדפוס ולפעמים בכתב יד לא ברור, ובזה גם הצלחתי לעמוד בדרישות למרות הלחץ שהיה מוטל עלי לספק עבודת שירות מיידית בתקופות די קצרות...
אחרי כחודש ימים הגיעה הזמנה שבטעות ממני לא רצויה הכנסתי לעבודה כמות של חלק מסויים לא לפי מה שהיה רשום בתור כמות אלא בתור מחיר, וכך ובגלל אי המצאות ביקורת על היוצא מתחת ידי, נחתכה כמות בטעות שנערכה ע''י
המעסיק כ-(9000 ש''ח).
בטח שהמעסיק כעס, ואני נמצאתי במצב מביך ביותר, קרא לי המעסיק וניהל איתי שיחה , אשר העמיד בפניי לעזוב את מקום העבודה או שאשלם את הנזק הנגרם אם ארצה להישאר במקום העבודה שלי. ובגלל שלא רציתי לאבד את מקום העבודה, נאלצתי לשלם את הסכום בתור
הלוואה חתומה על שיק, שעדיין נמצא אצל המעסיק.
הסכום התחיל לרדת בסכומי 500 ש''ח בכל חודש מהמשכורת שלי בתוספת רבית!
בחודש דצמבר עבדתי את החודש האחרון שלי במפעל ועברתי למקום עבודה אחר, אשר אז שילמתי סך של 5000 ש''ח, וכשקיבלתי את
משכורת דצמבר במועד, הופתעתי שהמעסיק הוריד ממנה 4000 ש''ח, כך שכמעט נשארתי בלי משכורת (כאילו עבדתי חודש בחינם!).
העובדים שידעו מה קרה, סיפרו לי על הרבה מקרים שעשו בם טעויות וגם המעסיק עצמו, ולא נגבה מאף אחד אף סכום על הטעות שעשה אותה הגורם לה.
וגם את החומר הנחתך בטעות שמעתי שהמעסיק מכר אותו בחצי מחיר, ולא הודיע לי בזאת. כלומר שילמתי כסף ולא קיבלתי לפחות את החומר שמגיע לי!
רציתי להזכיר שגם סביבת העבודה שהתקיימתי בה כ 10 שעות ביום, הייתה מזוהמת בעשן מכונות חיתוך כבד מזיק ביותר לבריאות!
לכן אני פונה להתייעצות אתכם, מה אפשר לעשות במקרה זה.