ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מור גבאי
04/05/2016 17:37
מור גבאי 04/05/2016 17:37
היי,
לפני 4 שנים התחלתי לעבוד במקום עבודה מסוים יומיים לפני סוף חודש, עבדתי ביומיים האחרונים של החודש ולא קיבלתי תלוש משכורת ולא שולם עליי ביטוח לאומי בחודש זה. רק עכשיו אחרי 4 שנים יצרו איתי קשר מביטוח לאומי לגבי חוב שיש לי שם.

כשביקשתי מהמעסיקים הקודמים שלי את התלוש של החודש החסר הם טוענים שאין תלוש על חודש זה והם לא יכולים להנפיק תלוש אחרי 4 שנים, אך מוכנים לכתוב מכתב שאכן עבדתי בחודש זה ולא הונפק תלוש משכורת. את ביטוח לאומי זה לא כל כך מעניין, הם בכל זאת דורשים ממני לשלם דמי ביטוח מלאים עבור אותו חודש ומתעלמים מהעובדה וההוכחות שאכן עבדתי.

מה ניתן לעשות במצב כזה? למי לפנות?
אורנית
04/05/2016 17:36
אורנית 04/05/2016 17:36
יש לי חברה שעבדה בחברת נסיעות שהתגמולים על המכירות שולמו במשכורת על אותו חודש שהלקוח טס. משמע, החברה עבדה עד סוף חודש אפריל ועשתה מכירות לחודשים הקרובים . היא קיבלה משכורת ותגמולים רק על המכירות של חודש אפריל, ששאלה בחברה מדוע לא ביצעו גמר חשבון מלא נאמר לה שהיא צריכה לחכות כל חודש ואם ההזמנות לא יתבטלו ישלמו לה בכל חודש את התמלוגים על אותו חודש, האם זה תקין ?
חי
04/05/2016 17:34
חי 04/05/2016 17:34
שלום רב.
המשכורת שלי היא לפי שעה. ככל שהסניף מכניס יותר ככה השעתי עולה.
שאלתי היא איך יחושבו פיצויי הפיטורין שלי? האם לפי משכורת אחרונה או לפי ממוצע כלשהו של משכורות אחרונות?
ואם התשובה היא ממוצע, אז האם יכנסו חודשים שהיו בהם חגים, ימי מחלה או ימי חופשה? הרי הם חודשים עם פחות שעות עבודה והם יורידו את הממוצע?
תודה רבה על העזרה
ספיר
04/05/2016 17:26
ספיר 04/05/2016 17:26
היי,

כרגע במהלך חופשת לידה. בעוד חודש מסתיימים להם השלושה וחצי חודשים שמגיעים לי כחוק.

הודעתי לעבודה שאני אשאר בבית עוד שלושה חודשים והם מבקשים ממני מכתב עם תאריך חתום על ידי על מועד החזרה שלי. האם זה חוקי לבקש דבר כזה?

אני לא יודעת אם ארצה לחזור למרום העבודה הקודם. עד מתי מותר לי להודיע להם אם אני לא מתכוונת לחזור? האם אני אמורה לקבל פיצויים אם כן מה עליי לעשות? (עבדתי שם מעל שנה).

באופן כללי אשמח לדעת על הסכויות שמגיעות לי.

תודה מראש!
איתן
04/05/2016 15:46
איתן 04/05/2016 15:46
שלום רב,
התחלתי לפני כעשרה חודשים לעבוד בחברת אבטחה, יצאתי לקורס שמונה ימים וחתמתי על שנת התחייבות, ההסכם היה שאעבוד באתר מסויים. וכפי שסוכם בעל פה מול אחראי האבטחה שאעבוד באותו האתר רק בקרים - כך היה.
לאחר כשישה חודשים אחראי האבטחה קודם ועזב את הסניף, מאז ההתנהלות נעשתה מול מנהל הסניף.
התייצבתי למילואים ושכחזרתי מנהל הסניף הודיע לי שהסכם זה לא אפשרי יותר, ושאם ארצה אלך לעבוד בעיר אחרת.(הפרת הסכם). המשרה החדשה הצריכה ממני לעשות השלמת קורס של עוד שישה ימים, ומנהל האבטחה דרש ממני לחתום על עוד חודשיים התחייבות.
הסכמתי לעבוד באתר אחר מאשר להישאר בלי עבודה, יש לציין שלכל אורך ההתנהלות המעסיק לא היה מוכן לשחרר אותי ללא קנס.
עבדתי במשך חודשיים באתר אחר בעיר אחרת עם זמן נסיעות גבוה.
לאחר כחודשיים טסתי לשבוע בידיעה, בהבנה והסכמה, כשחזרתי היה מאבטח אחר באתר ומנהל הסניף זימן אותי לשיחה לאחר כשבוע שלא עבדתי, הסביר לי שהוא צריך מאבטח שיהיה במספר אתרים, במידה ומישהו טס וחו"ל או חולה שיוכל לעבוד במספר מקומות. (שונה ממה שסוכם.)
הותיר אותי שבוע נוסף ללא משמרות.
לאחר כשבוע ישבנו לשיחה והסביר לי שהאופציה היחידה היא אתר שנמצא אומנם קרוב, אך הוריד לי בשכר בשלושה שקלים, והעבודה עצמה היא שמירה, לא אבטחה.
סיכמנו גם כן שאחזור לעבוד באתר הקודם למשך שבועיים ואז נחליט מה נעשה, לאחר כשבוע שלח לי הודעה שאינני משובץ שבוע הבא, שאלתי למה והשיב כי יש קיצוצים בשעות, שוב..
שבוע ללא עבודה.
לאחר שחשבתי על זה סיכמנו שאנסה שם, באתר השמירה, ניסיתי שלושה ימים והעבודה לא לטעמי, לא בשבילי.
מתחילת השבוע אני מנסה להשיג אותו בטלפון והודעות והוא לא עונה ולא מגיב, במשך שלושה ימים הלכתי למשרד פיזית ורק היום היה, דיברנו על העניין והחזרתי את כל הציוד וביקשתי להשתחרר אם אינו מסוגל לספק לי מה שסוכם בהתחלה או אפילו לאחר מכן, הוא מבקש שאשלח מייל עם הפסקת עבודה, בכדי להכין גמר חשבון שאשלם על הזמן הנותר.
ההתנהלות שלו מולי הייתה מזעזעת לאורך כל הזמן, סינונים של הודעה, שיחות, יחס משפיל.
מה עושים? לא עשיתי דבר אחד פסול מול החברה, לא הגיוני שאשלם להם כסף על הפרות וזלזול שנעשו מולי.
אשמח לעצות, תודה.
בתיה
04/05/2016 15:39
בתיה 04/05/2016 15:39
שלום,
הוצבה מצלמה בחדר העבודה בו אנו עובדים.
למצלמה יש אפשרות להקליט את השיחות בחדר.
האם הדבר מותר?
ירון
04/05/2016 15:19
ירון 04/05/2016 15:19
כיום בן 25, עובד במשרה מלאה במסעדה. לאור בעיות רפואיות נאלצתי לעבור ניתוח לא פשוט. ההחלמה ממנו כנראה שתגיע לחודש.
בימי הצבירה שלי אצל המעסיק ישנם רק 3-4 ימי מחלה שהוא אמור לשלם לי. אני מועסק שם כארבעה חודשים.
אשמח להבין אם ביטוח לאומי תפקידו להשלים את שאר ימי החודש. או לוותר על "המלחמה" מראש.
השכר משלושת החודשים האחרונים ממוצע 8000 נטו לחודש.
ביטוח לאומי משלם סכומים כאלו בכלל?
לגביי הבטחת הכנסה שהבנתי שאני צריך לגשת לוועדה, אך ישנו רכב על שמי. מה שגורע מהזכאות להבנתי.

אשמח לתשובה והכוונה.
תודה רבה.
דויד
04/05/2016 01:43
דויד 04/05/2016 01:43
במסגרת עבודתי יוצא לי להעסיק תחתיי הרבה עובדים לפרקי זמן קצרים יחסית.
רציתי לשאול לגבי עובדים שהתקבלו לעבודה, השקעתי מזמני ללמד אותם ויום למחרת מחליטים שהם לא רוצים להמשיך לעבוד, האם מגיע להם שכר על ימים אלה?

שאלה נוספת היא בקשר לעובדת ספציפית שקיבלתי לעבודה, לאחר שהבהרתי לה שהדרישות הן לפחות 4 משמרות בשבוע. בסיום המשמרת הראשונה הודיעה לי העובדת שהיא טסה לשבועיים... שאלת אותה מדוע בזבזה את זמני ולא באה לעבוד לאחר הטיסה? העובדת לא הגיבה... בזמן שהותה בחו"ל העובדת הודיעה לי שאיננה מעוניינת לעבוד יותר. וכעת לקראת העשירי לחודש שואלת מתי תוכל לבוא לקחת את התלוש שלה?
האם אני מחויב לתת לה שכר על השעות שנכחה בחנות ובזבזה את זמני בלימוד שווא?
עורך דין
04/05/2016 14:37
עורך דין 04/05/2016 14:37
שלום דויד

בכל מקרה וללא תנאים אתה חייב לשלם לכל עובדת ועובד שהעסקתך, בין אם החליטו לעזוב לאחר יום עבודה, לאחר שבועיים או כל פרק זמן אחר... החובה לשלם שכר עבודה הנה חובה שלא ניתן להתנות עליה בכל מקרה.

בהצלחה
נועה
03/05/2016 22:45
נועה 03/05/2016 22:45
מה מומלץ לעשות במקרה בו מעסיק לא מפריש פנסיה מזה שנה וחצי? איזה סכום (בערך) הוא היה אמור להפריש בתקופה הזו מכספו, לעובד שמרוויח ברוטו כ-8,000 ש"ח? - כלומר, כמה כסף המעסיק 'חסך' מבחינתו? ובהנחה שפונים לקופת פנסיה - עבור איזו תקופה ניתן להפריש לקופה בדיעבד, בהנחה שלא נפתחה קרן פנסיה כלל ולעובד אין חסכונות פנסיה קודמים? תודה רבה..
עורך דין
04/05/2016 14:35
עורך דין 04/05/2016 14:35
שלום נועה

יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את כספי הפנסיה שמגיעים לך לפי החוק. בהנתן שהמעסיק לא יעביר את הכספים ללא דיחוי נוסף, פני לעורך דין לצורך טיפול משפטי במקרה.

בהצלחה
רויטל
03/05/2016 22:44
רויטל 03/05/2016 22:44
שלום, שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה (אני חושבת שזו שאלה משפטית).

אם ברשותי קרן פנסיה לא פעילה (לא הפקדתי לקרן מעל חמישה חודשים), וכעת אני מתחילה עבודה חדשה (לתקופה של חודשיים, אם זה חשוב)- האם המעסיק מחויב לשלם לי מהיום הראשון (רטרואקטיבית) או שמאחר שהקופה לא פעילה מחכים חצי שנה כאילו שאין קרן פנסיה כלל?

קיבלתי תשובות סותרות מהאינטרנט ומהקופה ואני מבולבלת...תודה!!
עורך דין
04/05/2016 14:34
עורך דין 04/05/2016 14:34
שלום רויטל

מאחר והקרן לא פעילה המעסיק צריך להתחיל להפריש עבורך כפסים כעבור 6 חודשי עבודה ולא לפני כן.

בהצלחה
א.ק
03/05/2016 22:43
א.ק 03/05/2016 22:43
אהלן, התחלתי לעבוד באיזשהו בית קפה,
במידה ויש הבטחה שלא אקבל תביעה על הסיפור שאספר, אשמח לתת את שמו כדי שלא תדרכו במקום שמזלזל ככה בעובדים.
בכל אופן, ביום הראשון קראו לי למשמרת בוקר מוקדמת, ואחרי שעה שלחו אותי הביתה כי לא היתה עבודה, כמובן ללא שכר בכלל.
במשמרות שבאו לאחר מכן, המתנתי בין חצי שעה לשעה בכל פעם עד שתכנס עבודה כדי לעלות למשמרת.
ביום ראשון הגיע הקש ששבר את גב הגמל, אחמ"ש רשם בקבוצת ואטספ שחובה להגיע בשעה 4 להדרכת תפריט מהרשת.
מיד שאלתי אם מקבלים תשלום על ההדרכה והוא ענה:
"ההדרכה היא לכל היותר שעה, והיא עולה לי המון כסף היא עם המנהלת רשת שהבאתי אותה במיוחד, וסידרתי את זה שלא תבוא במיוחד...
חג שמח"
מה שקרה בפועל:
הייתי רשום למשמרת בוקר שמסתיימת ב4, ואם באמת התדריך היה נמשך שעה, אז לא נורא, לא אתקטנן על עשרים שקלים.
הגעתי ב11 אבל רק ב12 התחלתי לעבוד, בזמן הזה גם ביקשו ממני ומעוד מלצר שהמתין, לעזור באיזושהי החזרת פקדון של בקבוקי זכוכית מהמסעדה, ונענינו לבקשה.
לאחר מכן עבדתי במשך 3 וחצי שעות, וב3 וחצי הוא ביקש ממני לרדת ממשמרת, כלוצר המתנתי לתדריך הנ"ל במשך עוד חצי שעה מתה.
כאמור התדריך היה אמור להיות "מקסימום שעה" אך הוא הסתיים רק לאחר יותר משעתיים, בשעה 18:15.
בנוסף לשעה שחיכיתי, הייתי במקום העבודה בנוכחות חובה במשך עוד שעתיים וחצי.
חשבון פשוט: על 7 שעות קיבלתי תשלום של 87.5 שקלים, איפה נשמע דבר כזה?
נוסף על כך, הזמן בתדריך גרם לי לאחר לפגישה עם אדם חשוב שהזמן שלו יקר, וזה כשלעצמו לא בסדר.
עם המשמרות הנוספות, ובמידה והייתי ממשיך לעבוד שם, הדבר היה מצטבר למאות שקלים בחודש.
אני יודע שתחום המלצרות אפור ומנצלים מלצרים, אבל בשום עבודה לא הדריכו אותי על העבודה עצמה, מזמני הפנוי וללא תשלום.

גם במקומות בהם המתנתי לעלות למשמרת, הדבר היה זניח שכן היה מדובר במקסימום 40 דקות והשכר לשעה לבסוף היה גבוה (50 והסביבה).

כרגע אני מפסיק לעבוד שם, מה עלי לעשות מהבחינה הזו שהוא לא מוכן לשלם לי על השעות המתות?
תודה.
עורך דין
04/05/2016 14:33
עורך דין 04/05/2016 14:33
שלום לך

מוטב לפנות במקרה שלך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לאור מורכבות המקרה ולא להסתפק בקבלת ייעוץ במידע חלקי על גבי פורום אינטרנטי.

בהצלחה
רמי כהן
03/05/2016 22:26
רמי כהן 03/05/2016 22:26
קיבלתי מכתב על הפסקת עבודה.
ואמרו כי יש לי עוד חודש לסיים את העבודה.
אך ההחלטה שונתה והמנהל אמר לי כי עלי לסיים היום את העבודה והוא ישלם לי עבור החודש .
השאלה האם זה הליך מקובל?
עורך דין
04/05/2016 14:32
עורך דין 04/05/2016 14:32
שלום רמי

תקופת ההודעה המוקדמת המגיעה לעובד שפוטר לפי חוק אינה נתונה להחלטה של המעסיק וקבועה בחוק. קרא את הכתבה באתר זה העוסקת בנושא הודעה מוקדמת ותבין בדיוק מה מגיע לך לפי החוק.

בהצלחה
שיראל
03/05/2016 21:30
שיראל 03/05/2016 21:30
לפני כשלושה שבועות התפטרתי מהעבודה שהיה לי ותק.
ביום של חג הפסח התקשרו להודיע לי שהגיע לי שי לחג (גיפט קארד) .

היום המנהלת מתקשרת אליי וטוענת שהשי לחג שניתן לי היה בטעות, והוא כלל לא מגיע לי וביקשה ממני להחזירו או שיורידו לי את השווי שלו מהמשכורת הקרובה.

רציתי לדעת אם זה חוקי ?

תודה לעונים מראש !
עורך דין
04/05/2016 14:27
עורך דין 04/05/2016 14:27
שלום שיראל

אכן אם פוטרת והמתנה לחג ניתנה לך בטעות ניתן לדרו שממך להחזיר אותה ומן הראוי שתעשי זאת.

בהצלחה
הדס
03/05/2016 21:28
הדס 03/05/2016 21:28
אני בלנית במקווה וחלק מהעבודה שלי הוא לנקות את המקווה. עבודה פיזית שכוללת ריקון של בור הטבילה קרצוף ומילוי.

יש לי הנחייה מהרופאה שלא לעשות פעילות מאומצת עקב הריון ופניתי למועצה כדי שימצאו מחליפה לצורך הניקוי כי את החלק השני והעיקרי של העבודה אני יכולה לבצע. השאלה היא האם אני מביאה אישור רפואי על האיסור לעבוד בעבודה פיזית ואני זכאית לקבל שכר או שאני אפסיד מזה ועדיף לי למצוא מישהי שתנקה ואני אשלם לה?
עורך דין
04/05/2016 14:21
עורך דין 04/05/2016 14:21
שלום הדס

בכפוף לאישור רפואי מתאים על המעסיק למצוא עבורך תעסוקה שאינה בגדר מאמץ פיזי עבורך וכמובן שיש לשלם לך שכר מלא עבור עבודתך.

בהצלחה
עמי
03/05/2016 21:27
עמי 03/05/2016 21:27
פיטורים אחרי חופשת לידה או אחרי חופשה ללא תשלום
מקום עבודה ניסה לקבל אישור מהתמ"ת לפטר במהלך חופשת לידה בעקבות צמצומים ולא קיבל אישור
עכשיו בסמוך לתחילת החל"ת מנסה שוב לקבל אישור.

למיטב ידעתי אסור להודיע לעובדת על פיטוריה באמצע התקופה או להגיד לה שהיא חוזרת לתקופה מוגבלת. הדבר סותר את חובת המעביד לסייע לה להשתלב בעבודה לאחר חופשת הלידה ולתת לה הזדמנות אמיתית להוכיח את יכולותיה והרי בעצם הפניה לתמ"ת היא סוג של "הודעה" של המעסיק שימיה ספורים בחברה וההחלטה נלקחה.

השאלה שלה בעצם מה הטקטיקה הכי טובה בשביל לקבל 60 יום + 30 יום הודעה מוקדמת + מכתב פיטורין
ולהתחיל בעצם לקבל דמי אבטלה מיידית.

היא לא רואה שום הגיון לחזור לעבוד 60 יום במקום שאין בו עתיד תעסוקתי ועדיף להתמקד בחיפוש של מקום חדש.
עורך דין
04/05/2016 14:19
עורך דין 04/05/2016 14:19
שלום עמי

הפנה את חברתך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם האפשרי, לנוכח הדברים שציינת. אסור למעסיק "ליידע" את העובדת כי תפוטר בתום התקופה המוגנת. יש מספר פסקי דין מאד ברורים בנושא זה.

בהצלחה
חבקוק
04/05/2016 14:10
חבקוק 04/05/2016 14:10
שלום רב,
מה הדין לגבי עובד בחברה שיש בה מערך הסעות, אבל אין הסעה שמגיע לישוב של העובד? העובד צריך לקחת תחבורה ציבורית כדי להגיע למקום האיסוף.
אציין שהישוב של העובד נמצא באותו רדיוס של ישובים נוספים שלהם יש הסעות (החוסר בהסעה הוא לא בגלל מרחק, אלא בגלל שרק הוא מתגורר שם).

תודה מראש
אלעד
04/05/2016 13:08
אלעד 04/05/2016 13:08
שלום רב.

עקב ניתוח מסובך שעברתי נרשם במכתב השחרור שאני זכאי לשלושה שבועות של ימי מחלה, שכפי שהבנתי אינם כוללים את משך שהותי באישפוז.

שאלתי היא - הואיל וימי החלה הקצובים לי לא מספיקים לזמן זה, והמעסיק לא מחויב לשל לי על ימי מחלה עודפים - האם ניתן לתבוע מביטוח לאומי או כל גורם אחר תוספת לימי מחלה?

תודה רבה
אלכס
04/05/2016 12:58
אלכס 04/05/2016 12:58
שלום, לפני כמה חודשים התפטרתי מעבודתי ובסיום העבודה דרשתי את הפרשי הפיצויים מקרן הפנסיה שביכולתי למשוך. כל זה קרה עוד בינואר ועד היום במאי עדיין לא הועבר לי הכסף המגיע לי. כל פעם יש תענה על טופס לא תואם או אי מענה וסינון. למרות שהעברתי את כל הטפסים הנדרשים ואף נאמר לי התאריך של ההעברה לחשבוני אין זה קרה. עכשיו שוב נאמר לי שהטופס ממקום עבודתי הקודם לא תקין או תואם. עכשיו גם פתאום האנשים המתפלים בפנייה שלי יוצאים לחופשה בתורות ונאמר לי במשך שבוע:"מחר" עד שהיום זה נהפך ל:"רק שבוע הבא". השאלה היא האם יש מה לתבוע או לעשות בעיניין, בסך הכול ביקשתי את אשר שלי לפי חוק וכן בניתי על הסכום הזה. אי קבלתו הירהרה את תוכניותי וכן את מצבי הכלכלי, לא לדבר על זה שכל יום צריך לקום ולנהל קרב מול מישהו שלא שם עליי.
תודה מראש.
אלכס.
איילת
04/05/2016 12:47
איילת 04/05/2016 12:47
התפטרתי בפברואר והתחלתי לחתום בלשכה בסוף מרץ ומפאת לחץ בזמן טרם הגשתי תתביעה לביטוח לאומי, בנתיים אני חותמת כבר חודש וחצי ועוד לא הגשתי תתביעה.

אני מגישה אותה היום בע"ה, מה קורה אם אני מפסיקה לחתום עד שאקבל תתשובה מביטוח לאומי ?

חשוב לי לציין שאני מצרפת להם את הבקשה לויתור על ה-90 ימים (שכנראה כבר לא רלונטית)

מה קורה אם אני מפסיקה לחתום עד שאקבל תשובה מביטוח לאומי ?
טטיאנה
04/05/2016 12:30
טטיאנה 04/05/2016 12:30
ילדתי בתאריך 25.12.15. הארכתי את חופשת לידה ושלשום הודעתי טלפונית למעסיק שאני מעוניינת להתפטר לצורך גידול הילד.

כיוון שלא הייתי בטוחה שאלתי אותו איזה תאריך לכתוב במכתב התפטרות. הוא אמר לי שאין צורך לציין תאריך מסויים כולשהוא כיוון שאני מתפטרת כאשר אני נמצאת בחופשה ללא תשלום.

השאלה שלי האם כן לכתוב או לא על מנת שאוכל לקבל את כול הזכויות מביטוח לאומי - אבטלה, פיצויים, דמי הבראה, חופשות? ומה כדי לציין אם כן לכתוב? (למעסיק לא משנה לפי טענתו גם אם יציין)
תודה מראש
יקיר
04/05/2016 12:26
יקיר 04/05/2016 12:26
מקום מסוים מעסיק בהעסקה גלובלית (חופשות משולמות) בחוזה העסקה זה לא כתוב אבל כך זה ב-5 שנים האחרונות, ואז מחליטים לבטל את ההעסקה הגלובלית ולנכות ימי חופשה בחופשי החגים (זה בית ספר לצורך העניין, אבל לא דרך משרד החינוך) כמובן שזה קורה באמצע השנה ולא לפני תחילת העבודה, האם זה אפשרי / חוקי? אין פה הרעה?

משהו נוסף, בפורים כאשר הילדים התחפשו ונודע לנו שלא תועבר פעילות על ידינו אמרו לנו לא להגיע (למרות שהבית ספר פתוח ועובד) והורידו לנו על כך יום חופש מבלי לעדכן אותנו.

אשמח לעזרה בנושא.
שני
04/05/2016 12:24
שני 04/05/2016 12:24
צהריים טובים,

אני מתכוונת להגיש התפטרות בימים הקרובים, כיוון שאני עובדת במשכורת מעל לשנתיים אני חייבת חודש הודעה מראש.

בעבר כשהתפטרתי מחברה שהייתי חייבת לה חודש אחרי שבועיים הם אמרו לי שאני יכולה ללכת ושילמו לי משכורת רק על השבועיים האלה. האם זה חוקי לעשות דבר כזה?

הפעם חשוב לי לקבל את החודש במלואו.
שמעון
04/05/2016 12:20
שמעון 04/05/2016 12:20
במשך כמה חודשים מקום העבודה שלי עושה טעויות בשכר שלי, הוא אומנם מחזיר כל אגורה אך עדיין, באיחור.
אחרי שסירבו לשלם לי שכר על המילואים כי "הטופס לא חתום על ידי השלישות" והייתי צריך לדאוג שהם ידברו עם השלישות, קיבלתי את הכסף כשבוע לאחר קבלת השכר.
כרגע יש מצב חדש שבו לאחר החלפת מעסיקים בפברואר 2015 אני עדיין מפריש פנסיה אך "לקופה ריקה" כפי שנאמר לי מחברות הביטוח ונכון להיום הקופות הקיימות הפסיקו לקלוט כספים מאפריל 2015.

האם יש מה לעשות עם זה ? (מעבר כמובן ללצעוק על המנהל שלי)

תודה
יאיר
04/05/2016 11:07
יאיר 04/05/2016 11:07
ברצוני לתבוע את המעסיק על התעמרות ללא לשון הרע, כיוון שלא נעשה בפרהסיה.
נציין שהגשתי מכתב התפטרות, ובמפגש עם המעסיק קלל צעק, השפיל, שכל השיחה הוקלטה.
האם זה אפשרי לתבוע?
תהילה
04/05/2016 09:42
תהילה 04/05/2016 09:42
הבן שלי נולד ב16.08.15. חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה ב1.1.16 ב16.5 שזה עוד שבועיים בערך בני יהיה ב9 חודשים.

לפני שבועיים הוא עבר איזשהי פרוצדורה מוכרבת ולכן הייתי חייבת להיות איתו בבית. לקחתי 12 ימי חופשה אבל הרוב נפל על פסח ויצא שנעדרתי מהעבודה רק 8 ימים. חזרתי ביום שני והמנהל שלי עשה לי שיחה שהוא חייב לקצץ בעובדים ובאותה שיחה נתן לי גם מכתב פיטורין אחרי 4 שנים שאני עובדת שם. כשיש מישהי שהוא שכר לפני עשרה חודשים.

ואחרי כל ההקדמה הזו... אני גרה בכפר סבא ואני מחפשת עבודה באזור כפר סבא רעננה הוד השרון. שהשכר הוא טוב. אז אם יש מישהו שמכיר, שמע, יודע משהו אשמח מאוד.

מקווה למצוא עבודה במהירות אני לא מסוגלת לשבת בבית.
עורך דין
04/05/2016 10:46
עורך דין 04/05/2016 10:46
שלום תהילה

כל הכבוד על היוזמה - ובהצלחה! מקווה שתמצאי עבודה שמתאימה לכישורים שלך כמה שיותר מהר.

ישר כח
אילונה בקשי
03/05/2016 13:29
אילונה בקשי 03/05/2016 13:29
צהריים טובים אני עובדת בגלדריה מעלה מחצי שנה לפני חודש בארך החנות נמכרה לבעלים אחרים ואני המשכתי לעבוד על אותם התנאים שהיו לי אם המעסיקים הקודמים 30 שקל לשעה בין השעות 8.00-16.00 בעוד יומיים החנות נסגרת לתקופה של בארך שבועיים עקב שיפוצים להחלפת שם ומוצר אותו נימכור בעקבות זה מוצאים אותי לחופשה מאולצת השאלה שלי האם מגיע לי שכר על תקופת השיפוצים ?
עורך דין
04/05/2016 10:45
עורך דין 04/05/2016 10:45
שלום אילונה

אם יש לך ימי חופשה צבורים למעסיק יש זכות מלאה להוציא אותך לחופשה מאולצת על חשבון יימי החופשה שלך - לפרק זמן מוגבל כמובן. אם אין לך ימי חופשה צבורים, המעסיק צריך לשלם לך שכר עבודה מלא.

בהצלחה
בטי דאוי
03/05/2016 12:21
בטי דאוי 03/05/2016 12:21
שלום,
אני מזכירה בשתי מחלקות בבית חולים. מחלקה אחת 25% והשניה 75% סך הכל משרה מלאה.
יצאתי ליום גיבוש עם מחלקה אחת (כאשר אקבל גם החזר נסיעות ואש"ל), ואז נמסר לי על ידי המנהלת הישירה (לא המנהלות של המחלקות) שלא ניתן לי לצאת ליום גיבוש עם המחלקה השניה. ואם אצא ליום גיבוש הזה זה יהיה על חשבוני וגם היום עליי ושלא אקבל החזר על כלום.
מה החוק אומר? אשמח לתשובה מפורטת.
עורך דין
04/05/2016 10:43
עורך דין 04/05/2016 10:43
שלום בטי

ככל הידוע לי החוק אינו נותן מענה לשאלה זאת ולכן תאלצי להתמודד מול החלטות המעסיק בנושא.

בהצלחה
מעיין
03/05/2016 10:08
מעיין 03/05/2016 10:08
שלום
אני חוזרת לעבוד אחרי חופשת לידה במקום שעובד 24 שעות.. האם אני זכאית לעבוד אך ורק משמרות בוקר, עד 15:00 ? המנהלת טוענת שאני יכולה לעבוד רגיל שיש משמרות עד 19:00 בערב וגם חגים ושבתות.
במידה ואני מניקה אני זכאית גם לשעת הנקה?
תודה מראש
עורך דין
04/05/2016 10:41
עורך דין 04/05/2016 10:41
שלום מעיין

המעסיק מחוייב לקלוט אותך לעבודה אחרי חופשת לידה באותם תנאים ולאותה מסגרת עבודה בה עבדת לפני חופשת הלידה. לא פחות ולא יותר. ולגבי שעת הנקה, עם עבדת במסגרת משרה מלאה לפני חופשת הלידה בהחלט מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק.

בהצלחה
יואב
03/05/2016 09:39
יואב 03/05/2016 09:39
שלום רב,
אני עובר לחו"ל בשביל לימודים לאחר שעבדתי בחנות ספרים במשך שנה וחצי.

לא מצאתי שום חוק שמדבר על פיצויי מעבר כשמדובר למעבר לחו"ל.

האם יש חוק שאומר אחרת ויכול לעזור לי?
עורך דין
04/05/2016 10:40
עורך דין 04/05/2016 10:40
שלום יואב

אין כל חוק שלפיו תוכל לקבל פיצויי פיטורים בעת מעבר למגורים בחו"ל לרגל לימודים.

בהצלחה
עמי
04/05/2016 09:39
עמי 04/05/2016 09:39
פיטורים אחרי חופשת לידה או אחרי חופשה ללא תשלום
מקום עבודה ניסה לקבל אישור מהתמ"ת לפטר במהלך חופשת לידה בעקבות צמצומים ולא קיבל אישור
עכשיו בסמוך לתחילת החל"ת מנסה שוב לקבל אישור.

למיטב ידעתי אסור להודיע לעובדת על פיטוריה באמצע התקופה או להגיד לה שהיא חוזרת לתקופה מוגבלת. הדבר סותר את חובת המעביד לסייע לה להשתלב בעבודה לאחר חופשת הלידה ולתת לה הזדמנות אמיתית להוכיח את יכולותיה והרי בעצם הפניה לתמ"ת היא סוג של "הודעה" של המעסיק שימיה ספורים בחברה וההחלטה נלקחה.

השאלה שלה בעצם מה הטקטיקה הכי טובה בשביל לקבל 60 יום + 30 יום הודעה מוקדמת + מכתב פיטורין
ולהתחיל בעצם לקבל דמי אבטלה מיידית.

היא לא רואה שום הגיון לחזור לעבוד 60 יום במקום שאין בו עתיד תעסוקתי ועדיף להתמקד בחיפוש של מקום חדש.