שלום לכולם,
(מתנצלת על האורך, חסכתי ככל האפשר...)
אני מנסה להשיג לאמי
הבטחת הכנסה. יש לי מספר שאלות, ברשותכם - אשמח אם תדעו לעזור. ראשית: אמי בת 69, אלמנה מזה שנתיים. הפסיקה לעבוד ב-׳83 (כשהרתה איתי). היא תפקדה מאז כעקרת בית לרוב (עם תרגומים מעת לעת, לא עבודה מסודרת). אמי מוכרת כנכה מלאה (100% או 75%) של הבט״ל (קרוהן, גלאוקומה ודיכאון), ובמהלך השנים חיינו על הקצבה שלה ועל
הביטוח הלאומי של אבי שהיה אף הוא עבור
נכות כללית והרנטה מגרמניה (BEG) שקיבל בתור ניצול שואה, סכום בלתי מבוטל של כמעט 5,000 (!!!) שקלים.
כעת אנו נלחמים על קצבת השאירים מגרמניה עבור אמי אשר מגיעה לה כחוק - כי מעבר לקצבת הנכות (ויתרה על זקנה לטובת נכות) ורנטה קטנה יותר מגרמניה של אבי (1,000₪ לקירוב) שהיא מקבלת - אנחנו חיות על חובות שצצים ומצטברים, הלוואות שאמא שלי נאלצה לקחת כמו גם משכנתאות, והיא לא מצליחה לגמור את החודש עבורה ועבור שתי בנותיה. שתי בנותיה, אני ואחותי, מוכרות אף אנו כנכות מלאות של הבט״ל (פוסט זה ימחק מתישהו, בגלל כל המידע האישי שאני נותנת). אני עוד בסדר, אחותי לא. גם היא צברה חובות וקיבלה צווי עיכוב יציאה מהארץ וצווי הוצל״פ. בזמנו העו״ד הצליח לסדר. אחותי קיבלה רטרואקטיבי מבט״ל ונתנה לאמא שלי ונתנה ונתנה ונתנה כמה שיכלה. בסופו של דבר נותרה בלי כמעט כלום. אני לקחתי
הלוואה שלישית עבור אמא שלי והתחלתי להתרים.
כך שהמצב הוא כזה - אמי אלמנה נכה נושקת ל-70 עם אישור מהרופאה המשפחתית שהיא אינה מסוגלת לעבוד בשל האבחנות שציינתי ושהיא ציינה אף היא ואישורי נכות מבט״ל. אמי מטפלת גם בי ובאחותי - המצב הבריאותי של שתינו הוחמר, בין השאר עקב המצב הכלכלי (יש אישורים מהרופאה) - היא דואגת לטיפול התרופתי שלנו (רוכשת), דואגת לתזונה שלנו (אנחנו יכולות להעביר ימים גם בלי לאכול), מנקה, מכבסת - כאילו היינו קטינות. אנו לא, אך אנו זקוקות לטיפול והשגחה כעת, ואמי עצמה במצב רע.
לאור זאת - האם מגיעה לאמי הבטחת הכנסה?
שאלה נוספת: גם לי וגם לאחותי
רכב בבעלותנו. עם זאת: אני עצמי אינו עושה בו שימוש כמעט לגמרי - פרט להגעה טיפולים שנזקקת להם וסידורי-חובה. מבחינה חברתית ותעסוקתית קיימת נסיגה מוחלטת. אחותי סובלת מאגורופוביה (פחד ממקומות פתוחים) וחרדה חברתית - כך שהשימוש שלה ברכב מצומצם אפילו יותר. מה שכן - אם אמי צריכה, מדי פעם, הסעה (אין לה רשיון) ואנחנו במצב לעזור - אחת מאיתנו תסיע אותה.
ידוע לי שהבט״ל מתחשב. אבל עם שני רכבים? בטפסים צויין הסכום 40,000₪. אני מאמינה שעל ערכו של הרכב לא לעלות על הסכום. אני יודעת שהערך המשוער של הרכב שלי הוא 20,000₪. אחותי קנתה רכב ב-23,000₪ בשנה שעברה - שנתון 2008, יד רביעית. כמובן שאנו זקוקות להערכה מקצועית - אבל אנחנו ״גבוליות״. האם, לדעתכם, לאור ובהתחשב הנסיבות שציינתי (שני רכבים צנועים המשמשים שלוש
נשים נכות) - בט״ל יקבל את התביעה?
שאלה שלישית ואחרונה: האם על אמי (במצבה, בגילה) לגשת ללשכת התעסוקה? ואם כן - הרי לא באמת ינסו למצוא לה עבודה?! מה עושים? ובטפסים של הגשת הבקשה - מה עושים עם הטופס ״אישור
המעסיק על העסקת עובד״ (?!) והטופס ״הצהרה לשירות התעסוקה - נספח - הפניה ללשכת התעסוקה)״?
סליחה על האורך המייגע. אנחנו אבודות לגמרי, ולבד.
(אני מתנצלת על הבוטות, אבל בבקשה, לא לשלוח הצעות עזרה בתשלום. אין לנו מאיפה לשלם...)
תודה רבה רבה למי שיוכל לכוון אותנו קצת!