ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מוריה
15/05/2016 08:58
מוריה 15/05/2016 08:58
באתר בטוח לאומי כתוב שיולדת זכאית לקבל דמי לידה בעבור 15 חודשים מתוך 22 שקדמו ליום בו היא ילדה בהם שלמו עבורה בטוח לאומי. שאלתי - האם חודשים של חופשת לידה (קודמת) וכן חודשים של החתמת אבטלה נחשבים חלק מה 15 חודשים הללו?

ומה לגבי הרצף?

תודה רבה
קטיה
15/05/2016 08:41
קטיה 15/05/2016 08:41
שלום,

יש לי שאלה.

תבענו את המעסיק שבעלי עבד אצלו. לקחנו עורך דין והוא קבע עם העורך דין של הנתבע פגישה טרום משפטית בבית משפט, ושם הוחלט על סכום מסויים (14.000 שח) שהנתבע מחוייב לשלם לנו עד תאריך מסוים.

התאריך הזה עבר אך לא קיבלנו את הכסף.

העו"ד שמייצג אותנו אומר שלא מצליח להשיג את העו"ד של הנתבע כדי לבדוק איתו מה קורה.

העורך דין שלנו אומר שנצטרך להעביר את התיק להוצאה לפועל.

כבר שילמנו לעורך דין שלנו בפתיחת תיק ושליחת מכתב בתחילת הדרך ועכשיו הוא שלח לנו חשבון על הפגישה ההיא ובנוסף עוד כמה דברים קטנים.

רצינו לדעת האם העו"ד שלנו יקח מאיתנו עוד כספים עבור העברת התיק להוצאה לפועל? אולי עדיף לעשות את התהליך בעצמינו לבד ואם זה אפשרי?

ומה העלות בכלל של פתיחת תיק בהוצאה לפועל וכל התהליך?

תודה רבה!
מושיק
15/05/2016 08:39
מושיק 15/05/2016 08:39
שלום רב ותודה מראש על תשובתכם
אני עובד באותה עבודה 10 שנים משרה מלאה
נמצא בתאונת עבודה כבר שנה ,לא עובד ומקבל נכות
האם מותר לי מבחינת העבודה הקבועה שלי לעבוד בעבודה אחרת 2-3 שעות ביום ליד הבית?
מיקי
15/05/2016 08:38
מיקי 15/05/2016 08:38
כמה אמורים לשלם על נסיעות לעבודה? אני מקבל 11 שקל ליום ל2 הכיוונים, אני מגיע עם הרכב ואין דרך להגיע למקום העבודה בתחבורה ציבורית. כמה אני באמת אמור לקבל?
כמו כן, האם יש חוק התיישנות לגבי תשלום על נסיעות שלא שולמו? לדוגמה אני זוכר כשרק התחלתי לפני 4 שנים בערך לא הביאו לי כלל.

תודה!
מיקי
15/05/2016 08:32
מיקי 15/05/2016 08:32
שלום לכולם,

(מתנצלת על האורך, חסכתי ככל האפשר...)

אני מנסה להשיג לאמי הבטחת הכנסה. יש לי מספר שאלות, ברשותכם - אשמח אם תדעו לעזור. ראשית: אמי בת 69, אלמנה מזה שנתיים. הפסיקה לעבוד ב-׳83 (כשהרתה איתי). היא תפקדה מאז כעקרת בית לרוב (עם תרגומים מעת לעת, לא עבודה מסודרת). אמי מוכרת כנכה מלאה (100% או 75%) של הבט״ל (קרוהן, גלאוקומה ודיכאון), ובמהלך השנים חיינו על הקצבה שלה ועל הביטוח הלאומי של אבי שהיה אף הוא עבור נכות כללית והרנטה מגרמניה (BEG) שקיבל בתור ניצול שואה, סכום בלתי מבוטל של כמעט 5,000 (!!!) שקלים.

כעת אנו נלחמים על קצבת השאירים מגרמניה עבור אמי אשר מגיעה לה כחוק - כי מעבר לקצבת הנכות (ויתרה על זקנה לטובת נכות) ורנטה קטנה יותר מגרמניה של אבי (1,000₪ לקירוב) שהיא מקבלת - אנחנו חיות על חובות שצצים ומצטברים, הלוואות שאמא שלי נאלצה לקחת כמו גם משכנתאות, והיא לא מצליחה לגמור את החודש עבורה ועבור שתי בנותיה. שתי בנותיה, אני ואחותי, מוכרות אף אנו כנכות מלאות של הבט״ל (פוסט זה ימחק מתישהו, בגלל כל המידע האישי שאני נותנת). אני עוד בסדר, אחותי לא. גם היא צברה חובות וקיבלה צווי עיכוב יציאה מהארץ וצווי הוצל״פ. בזמנו העו״ד הצליח לסדר. אחותי קיבלה רטרואקטיבי מבט״ל ונתנה לאמא שלי ונתנה ונתנה ונתנה כמה שיכלה. בסופו של דבר נותרה בלי כמעט כלום. אני לקחתי הלוואה שלישית עבור אמא שלי והתחלתי להתרים.

כך שהמצב הוא כזה - אמי אלמנה נכה נושקת ל-70 עם אישור מהרופאה המשפחתית שהיא אינה מסוגלת לעבוד בשל האבחנות שציינתי ושהיא ציינה אף היא ואישורי נכות מבט״ל. אמי מטפלת גם בי ובאחותי - המצב הבריאותי של שתינו הוחמר, בין השאר עקב המצב הכלכלי (יש אישורים מהרופאה) - היא דואגת לטיפול התרופתי שלנו (רוכשת), דואגת לתזונה שלנו (אנחנו יכולות להעביר ימים גם בלי לאכול), מנקה, מכבסת - כאילו היינו קטינות. אנו לא, אך אנו זקוקות לטיפול והשגחה כעת, ואמי עצמה במצב רע.

לאור זאת - האם מגיעה לאמי הבטחת הכנסה?

שאלה נוספת: גם לי וגם לאחותי רכב בבעלותנו. עם זאת: אני עצמי אינו עושה בו שימוש כמעט לגמרי - פרט להגעה טיפולים שנזקקת להם וסידורי-חובה. מבחינה חברתית ותעסוקתית קיימת נסיגה מוחלטת. אחותי סובלת מאגורופוביה (פחד ממקומות פתוחים) וחרדה חברתית - כך שהשימוש שלה ברכב מצומצם אפילו יותר. מה שכן - אם אמי צריכה, מדי פעם, הסעה (אין לה רשיון) ואנחנו במצב לעזור - אחת מאיתנו תסיע אותה.

ידוע לי שהבט״ל מתחשב. אבל עם שני רכבים? בטפסים צויין הסכום 40,000₪. אני מאמינה שעל ערכו של הרכב לא לעלות על הסכום. אני יודעת שהערך המשוער של הרכב שלי הוא 20,000₪. אחותי קנתה רכב ב-23,000₪ בשנה שעברה - שנתון 2008, יד רביעית. כמובן שאנו זקוקות להערכה מקצועית - אבל אנחנו ״גבוליות״. האם, לדעתכם, לאור ובהתחשב הנסיבות שציינתי (שני רכבים צנועים המשמשים שלוש נשים נכות) - בט״ל יקבל את התביעה?

שאלה שלישית ואחרונה: האם על אמי (במצבה, בגילה) לגשת ללשכת התעסוקה? ואם כן - הרי לא באמת ינסו למצוא לה עבודה?! מה עושים? ובטפסים של הגשת הבקשה - מה עושים עם הטופס ״אישור המעסיק על העסקת עובד״ (?!) והטופס ״הצהרה לשירות התעסוקה - נספח - הפניה ללשכת התעסוקה)״?

סליחה על האורך המייגע. אנחנו אבודות לגמרי, ולבד.

(אני מתנצלת על הבוטות, אבל בבקשה, לא לשלוח הצעות עזרה בתשלום. אין לנו מאיפה לשלם...)

תודה רבה רבה למי שיוכל לכוון אותנו קצת!
אורן
15/05/2016 06:23
אורן 15/05/2016 06:23
התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי בסוף יוני 2015,דרך חברת כח אדם, בנובמבר 2015 נקלטתי כעובד חברה.
האם אני זכאי לדמי הבראה במשכורת יוני 2016 או במשכורת נובמבר 2016?
nonigolan
14/05/2016 19:26
nonigolan 14/05/2016 19:26
שאלה בקשר להקפאת זכויות פנסיה.
אחותי הייתה עובדת עירייה כ9 ורבע שנים וכשעזבה את העבודה ביקשה שיקפיאו לה את הזכויות לקצבת הפנסיה.(תקציבית).
(ב2003)חזרה לעבוד באותה העירייה ובקשה המשך הזכיות. נאמר לה שאיין כבר פנסיה תקציבית ועשו לה ביטוח מנהלים.
הוסבר לה שמכיוון שעבדה רק 9 ורבע שנים ולא 10 איין אפשרות להקפאת זכויות ולמעשה איין לה פנסיה בכלל מכל שנות העבודה האלו.
שאלתנו היא: האם זה נכון ? האם יתכן שעובד מאבד כך 10 שנות פנסיה ללא כל פיצוי? ומי בעצם לקח את הכסף הזה? ומה באפשרותה לעשות על מנת שכן תקבל את כספי הפנסיה?
בתודה מראש
דורית
נעמי
14/05/2016 13:24
נעמי 14/05/2016 13:24
שברתי את הקרסול הימני ביציאה מבית הספר בה אני מלמדת. אני מלמדת 3 חודשים בסה״כ ובמשרה חלקית. זה הקרסול הימני אז לא אוכל לנהוג ולהגיע לעבודה כחודש. מה הזכויות שלי? תודה
אא
13/05/2016 17:38
אא 13/05/2016 17:38
שלום
אני עובדת במקום עבודה כמעט 15 שנה התחתי מנציגת שרות ומשם קודמתי לאחמשית לפני 3 שנים התחלף אצילנו מנהל וקודמתי למנהל צוות בשנה ראשונה כל היה טוב העבודה זרמה היחס היה מעולה לפני כשנה מנהל הפך לבן אדם אחר , צועק מקלקל מזלזל , מרכל ומנסה בין הסגל ( קבוצה של 8 ) בגלל שזה עבר את הגבול החלטנו רוב הצוות - מוקד להתלונן בפני הנהלה להתלונן על היחס כלפי העובדים והצעקות במוקד והשפלות. החלטתי לשלוח מכתב בשם כולן למנכ"לית ומנכ"לית החזירה שהיא תשלח נציג מהנהלה לשוחח ולראות מה הבעיה , השיחה הייתה עם המנהלת המוקד לכם אף אחת לא דיברה כי כולנו מפחדות על העבודה שלנו . המנהלת גילתה שהמכתב יצא ממני ומאז כבר מעל שנה היא מתנקמת בי בכל דרך צעקות, השפלות ,וכל זה כשהצוות שלי רואה ושומע, עושה דווקא, כל טעות , אי הבנה יש צעקות אם זה בטלפון או בסטטוס או בישיבות ,עד כדי כך שאני כבר עם דפיקות לב הנבות מפחדות לפתוח פה . היום היא מנסה להדיח אותי מהתפקיד ומחפשת אותי כמובן בכל עניין מקצועי לציין כשקודמתי למנהצ היא ביצעה לי סיכום שיחה החוזה שלי לא השתנה מאז שחתמתי עוד כשהייתי נציגת שרות . מה לעשות ? אין לי כוח יותר לעבוד תחתיה האם היא יכולה להדיח אותי מתפקיד ולשנות את החוזה שלי? את המשכורת שלי ? לציין כי אני מקבלת בונוס מאז שהפכתי להיות אחמשית האם אני יכולה לעזוב ולקבל את כל הפיצויים שלי ?
פיטורים 13/05/2016
אילן
13/05/2016 13:10
אילן 13/05/2016 13:10
שלום אני עובד בתור מנהל מטבח כבר שנתיים וחצי..המעסיק שלי כל הזמן משחק בתלוש משכורת. למרות שסגרנו על משכורת גלובלית..היתי מאוד רוצה לעזוב את מקום העבודה הארור הזה
יעקב
12/05/2016 15:04
יעקב 12/05/2016 15:04
אני עובד היום בחברה גדולה. לפני שעברתי פניתי למנהלים ושאלתי אותם אם יש משרה באיזור מקום מגורים החדש? נאמר לי תרשום מכתב עם תאריך ונפמצא לך משהו. נתתי את המכתב 60 יום לפני התאריך.
היום אני יושב בבית בחופשה. אמרו לי כך חופש בנתיים... כבר שבועיים אני בבית ללא תשלום ללא עבודה. רק אבטחות שיהיה בסדר ועל תדעג.
אני רוצה לבקש מכתב פיטורים מהנהלה כי אני לא יכול לאפשר לעצמי להיות בלי עבודה.
האם מגיע לי פיצויים במקרה כזה? ואם כן חייבים לי תשלום על ימים אלו שהייתי בחופשה שלא בקשתי.
תודה מראש.
ניסים
12/05/2016 10:57
ניסים 12/05/2016 10:57
שני מקומות עבודה העיקרי משתכר בו כ9500₪ ברוטו והמשני כ 4500 ₪ ברוטו .כמה יש לשלם מס הכנסה על כל משכורת ?
דוד שמחי
12/05/2016 00:33
דוד שמחי 12/05/2016 00:33
יש לי שאלה אני רוצה לראות אם הבנתי נכון
אני עובד באבטחה במשרד ממשלתי
עכשיו עבדתי בלילה מ11 בלילה עד 7 בבוקר עכשיו יש לי עוד משמרת ב באותו יום ב3 בצהריים הוא חייב לתת לי מונית או כרגיל אוטובוס??
טלי
11/05/2016 20:42
טלי 11/05/2016 20:42
שלום,

אשמח לדעת האם החברה יכולה לחייב עובד לקחת ימי חופש על חשבונו (בשל המצב הכלכלי של החברה), והאם העובד יכול להתנגד לדרישה זו? (ולדרוש שיפוטר לדוג'?) כמו כן אשמח לקבל את שם החוק הרלוונטי.

ושאלה נוספת מה האופציות שהחברה יכולה לנקוט בהן לאחר שיגמרו ימי החופשה של העובד? רק פיטורים או חזרה לעבודה או שהיא עלולה לחייב את העובד לצאת לחופשה בתשלום וכד'?

וגם האם יש הגבלה לכמה ימי חופשה המעסיק יכול לחייב את העובד לקחת על חשבון ימי החופשה שלו? אם יש לו 30 ימי חופשה המעסיק יכול לחייב אותו לקחת את כולם?

תודה רבה! וחג שמח
סוניה
11/05/2016 20:41
סוניה 11/05/2016 20:41
שאלה לגבי דמי אבטלה,

התפטרתי ממקום עבודה לצורך טיפול בילד, בתום חופשת הלידה.

בסמוך לתאריך זה נרשמתי בלשכת תעסוקה ובמקביל הגשתי תביעה לדמי אבטלה.

לפי מה שהבנתי בגלל שעזבתי לבד אני צריכה לחכות 90 יום, לפני שאתחיל לקבל דמי אבטלה.

האם בתוך התקופה של ה-90 יום אני אמורה בכל זאת לחתום כל שבוע בלשכת עבודה?
ליזה
11/05/2016 20:39
ליזה 11/05/2016 20:39
שלום רב,

לאחר קונפליקט בין עובד לבין מנהלו הישיר, קיבל העובד מכתב זימון לשימוע. העובד השיב במכתב כי אינו יכול להגיע מסיבותיו וכי אין לראות באי הגעתו התפטרות.

העובד מוגדר כמנהל איזור במקום עבודתו.

העבודה הינה עבודה נוספת והמשרה היא חלקית. בתלוש השכר של חודש אפריל השכר הופחת ב 600 שקלים.

ניראה כי המנהל הישיר עושה "דווקא" ופוגע בשכר על מנת לגרום להתפטרות.

למי כדאי לפנות על מנת לעשות בירור לסיבת ההורדה בתלוש המשכורת? תודה!
ניצנית
11/05/2016 20:37
ניצנית 11/05/2016 20:37
אני אשמח לעזרתכם המקצועית בעניין שאלתי,
תודה מראש.

היום בעת היציאה מהעבודה בתוך מתחם החניה של העבודה "מעדתי" עם הרכב לבור ביוב שממוקם באמצע הכביש.

לא ברור אם המכסה היה פתוח ולא הבחנתי בו או שמא הוא נפתח מאחר ועליתי עליו עם הרכב.

בכל מקרה נגרם נזק לרכב וכבר שוחחתי עם חברת הביטוח ועליי ליצור קשר ביום ראשון שוב.

1. האם זה מוגדר כתאונת דרכים / תאונת עבודה?
2.האם חברת הביטוח יכולה לתבוע את מקום העבודה?
3. האם מקום העבודה יכול להתנער מהאחריות ולומר שזו אחריותי לשים לב לדרך?

תודה מראש וחג עצמאות שמח לכולם
יולי
11/05/2016 18:23
יולי 11/05/2016 18:23
הביטוח הלאומי הפסיק לחברה שלי את קיצבת אבטחת הכנסה מהסיבה שאביה הפנסיונר הפקיד לה כסף בחשבון. יש לציין כי באותה תקופה חברתי לא עבדה וגם כיום עובדת בקושי ומרוויחה בסביבות 2,000 ש"ח בחודש בערך. כאשר הביטוח הלאומי הפסיק לה את קצבת אבטחת ההכנסה הם איימו עליה שיכלו לתבוע אותה ושהיא עלולה לשבת בכלא בגלל זה. כמו-כן הביטוח הלאומי עוד אומרים לה יש לך אבא, שהוא יפרנס אותך וייתן לך כסף - האם הביטוח הלאומי יכול לנהוג כך מול אשה שבקושי עובדת, ובזמנו גם לא עבדה תקופה ארוכה מאוד?
עבודה 11/05/2016
אושרי זריהן
11/05/2016 18:14
אושרי זריהן 11/05/2016 18:14
שלום
אני הייתי בחופש מחלה חודש ימים עד ה1 לחודש בשל כאבים ביד ואני מחכה לבדיקה שהיא רק ב19 לחודש מה 1 לחודש אין לי חופש מחלה אבל בשל כאבים לא חזרתי לעבוד המעסיק שלח לי הודעה שבגלל שלא שלחתי חופש מחלה עבור השבוע וחצי האחרונים הוחלט שאני לא עובד יותר בחברה ואמר שלא מגיע לי מיכתב פיטורים וגם לא פיצוים והודעה מוקדם כאילו שאני עזבתי את העבודה מעצמי מה עושים?
תומר
11/05/2016 18:04
תומר 11/05/2016 18:04
שלום וחג עצמאות שמח,

אשמח לקבל תשובה בנושא דיני עבודה.

בעבודה שבה אני עובד ישנו רכב מטה אשר מיועד לעובדי המטה ונועד לצורכי עבודה כשעובדים אלו צריכים להתנייד (לא מדובר על רכב צמוד ממקום העבודה אלא רכב שמושאל לצורך נקודתי, מדובר על כל יום הרכב אצל עובד אחר). ישנו סידור רכב המתעד מי נמצא עם הרכב בכל רגע נתון.

שאלתי היא האם מותר למעסיק לנכות מהמשכורת של העובד שהיה עם הרכב בתאריך מסויים קנסות בגין דו"חות חניה שהתקבלו באותו היום? (הסכום שינוכה הוא סכום הדו"ח)
תודה רבה
אופיר
11/05/2016 18:02
אופיר 11/05/2016 18:02
אהלן,

מקום עבודה כלשהו נקלע לקשיים, ומעוניין לפטר עובדים.
מסתמן שכל העובדים גרים באותה העיר, וזהו הקרטריון לפיטורין.

כלומר, מפוטרים עובדים מעל גיל 60 אך ללא קשר ליכולות המקצועיות שלהם.

האם יש פה אפליה על בסיס חוקי העבודה ?

יצויין שהעובדים עוד לא קיבלו את מכתבי הפיטורין.

בנוסף,

אשמח לדעת אם פיצויי פיטורים של 2,000 ש"ח לכל שנת עבודה (27 שנים) על משכורת חודשית של 17,000 ש"ח הם ראויים או חורגים מחוקי העבודה (במידה ומוגדרים כאלו).

תודה לעונים.
עדי
11/05/2016 18:01
עדי 11/05/2016 18:01
לפני כמה ימים בטעות הופקדה לי לחשבון משכורת ממקום שאני כבר לא עובדת בו, בטעות במקום לעובד אחר.
דיברתי עם בעל המקום שעשה את ההעברה והוא ביקש שאעביר כסף לחשבון הנכון (לאיפה שהכסף היה אמור להיכנס)

מה זה אומר לגביי? הרי מתועדת לי בחשבון משכורת, מה זה אומר מבחינת מס הכנסה נניח? או מבחינת הבנק?
אני צריכה להחתים מישהו על משהו? לעשות איזשהן פעולות נוספות?

תודה
אנה
11/05/2016 18:00
אנה 11/05/2016 18:00
בעלי פוטר מהעבודה 1.4 אמור לקבל פיצויים. התקשרנו לרואת חשבון של העסק אמרה שיכנס בעשירי לחודש
אתמול נכנס דמי הבראה הודעה מוקדמת וימי חופש אבל הפיצויים לא נכנסו.

עכשיו התקשרנו אליהם והיא אמרה שבתלוש הבא הוא יקבל את החלק שלהם שזה עוד חודש ושאר הכנס בביטוח הפנסיוני שאם הוא רוצה למשוך את הכסף שיצור קשר איתם.

אין איזה חוק שמגדיר תקופת תשלום לפיצויים?

והאם זה תקין שהם אפילו לא הודיעו לגבי המחצית השנייה שנמצאת בהראל?

שאני מאמינה גם משם יקח זמן להוציא את הכסף
אורית
11/05/2016 11:20
אורית 11/05/2016 11:20
שלום רב
אני בת 20 עובדת ברשת מזון, כ-3עד 4 ימים בשבוע, כ5 וחצי שעות כל משמרת.
במהלך חופשת הפסח יצא שעבדתי שעות נוספות מעבר לשעות העבודה הבסיסיות. לציין כי טרם תחילת עבודתי נמסר לי עי המעסיק כי תנאי השכר הם עפי חוק.
כעת לאחר קבלת תלוש המשכורת ראיתי כי המעסיק לא שילם לי עבור השעות הנוספות.
האם עפי החוק ולאור הימים ושעות העבודה שהוגדרו לי אני זכאית לקבלת תשלום עבור השעות הנוספות. אודה לקבלת התייחסות טרם פנייתי למעסיק
תודה
עובדת חברה גדולה
11/05/2016 05:54
עובדת חברה גדולה 11/05/2016 05:54
שלום,
אני עובדת חדשה בחברה גדולה עם הסכם קיבוצי.
ע״פ ההסכם (כפי שהופץ למיילים של העובדים) בערבי חג העובדים מחויבים לעבוד עד 6 שעות. אם זאת ע״פ החוק עובד אשר עובד חמישה ימי עבודה בשבוע יעבוד 8 שעות בערב חג.
השאלה שלי היא האם במידה והמנהלת הישירה לי מורה לי להישאר 8 שעות בערב חג היא הפרה של זכויותיי, כאשר כל שאר החברה יוצאת שעתיים לפניי?
האם ההסכם הקיבוצי חל עלי בכלל מאחר ואני אינה חברה בועד?

תודה מראש
רועי אשכנזי
11/05/2016 01:48
רועי אשכנזי 11/05/2016 01:48
שלום לכולם,
אני עובד כבר 13 חודשים ועומד להתגייס לצבא ולכן אני אמור לקבל כספי פיצויים. אני עובד בתור טבח ברשת ארקפה אצל זכיין פרטי.
המשכורת שלי כפי שהוא אמר לי היא 30 לשעה אך בתלו המשכורת כתוב לי שפר שעה אני מקבל 25 ש"חחח פלוס עמלות מקצועיות 5 ש"חחח לשעה. לקראת הגיוס שלי אמרתי לו שאני עוזב ופתאום השתנה לי בתלוש עמלות המקצועיות בטיפים.
בדקתי באינטרנט ומצאתי שבחישוב הפיטורים יש לכלול עמלות מקצועיות אך אין לכלול טיפים ובכך בעצם אני אקבל פחות כספי פיצויים ממה שמגיע לי.

מה לעשות? צריך עזרה
אבטלה 11/05/2016
חלי
11/05/2016 00:09
חלי 11/05/2016 00:09
שלום רב ,
בחודש 8/15 עזבתי את עבודתי והתחלתי לעבוד בחודש 9/15 ופותרתי באותו חודש התחלתי עבודה בחודש 11/15 ועד לחודש 3/16 פותרתי שוב
יש לציין כי לפני כן עבדתי 7 שנים רצוף ללא הפסקה
חסר לי תלוש משכורת של חודש 3/16
ורציתי לדעת עם מגיע לי דמי אבטלה
תודה מראש
דיקלה
10/05/2016 20:07
דיקלה 10/05/2016 20:07
היי. החלקתי בעבודה לפני כחודש וחצי ושברתי את המרפק. ברצוני לדעת למי אני אמורה להגיש את המסמכים של טופס 250 ואישורי המחלה מה אורתופד על מנת לקבל משכורות על הימים בהם נעדרתי מהעבודה? האם לעבודה או לביטוח לאומי ישירות?
נסיע בתפקיד
10/05/2016 18:15
נסיע בתפקיד 10/05/2016 18:15
שלום.
האם אני יוצא מהבית ונוסע בתפקיד למקום מסויים.
משך הנסיע כשעתיים.
האם שעת העבודה שלי מתחילה מאותו רגע שיצאתי מהבית ?
נועם
10/05/2016 15:04
נועם 10/05/2016 15:04
שלום, אשמח מאוד להתייחסות מצידכם על האירוע.
אני עובד בחברה כבר שנה וחודשיים, זומנתי לשיחה על ידי המעסיק שלי והוא ציין בפני שאינו מרוצה ממני.
לאחר שלושה ימים הוא הודיע לי בעל פה שאני מפוטר ושאיני צריך להגיע יותר. ללא שום מכתב רישמי או טופס 161.

מה דעתכם בבקשה.
מודה מאוד על עזרתכם.