אני עובד בחברה גדולה מזה 16 שנה ומקבל 10% תוספת למשכורת בשל תואר אוניברסיטאי. החברה מציגה זאת כ״טובה״ ולא כמשהו שהיא חייבת לתת. עד כאן מקובל. לאחרונה גיליתי, כי מזה שנים ארוכות, עמיתים שלי בעבודה, חלקם צעירים ממני, חלקם ותיקים, מקבלים תוספת של 15%, ולא 10%, גם אם מדובר בתואר שאיננו רלוונטי כלל לעבודה.
כשהתחלתי לברר אמרו לי שזה ״משהו שהוחלט עליו כבר לפני שנים״, וכך מקבלים כל בעלי התארים (החוזים, אגב אחידים לכולם). משום מה (אולי בטעות) אף אחד לא טרח לעדכן אותי לפני שנים או לתקן לי את הנתון הזה
במשכורת. כעת פניתי אל ההנהלה לברר מדוע זה כך, ובנוסף - העליתי דרישה לקבל את הסכומים שלא קיבלתי במשך שנים (מעריך שמדובר באלפי שקלים), כפי שקיבלו שאר העובדים.
העניין עדיין בבירור (במשך יותר מחודשיים) וכל הזמן אני מקבל ״רמיזות״, שאם יתקנו את העוול (אם!) אז שאגיד תודה שתיקנו ואסתפק בכך, ושלא אחלום לקבל את הסכומים רטרואקטיבית. הכל, שוב, תחת הטענה ש״החברה מלכתחילה לא חייבת בכלל לתת את התוספת הזאת״.
שתי שאלות:
1) האם החברה רשאית להחליט שהיא לא נותנת לעובד את התוספת, למרות ששאר העובדים מקבלים, בלי הסבר הגיוני? לא מדובר בהפלייה?
2) במידה ואכן מדובר בטעות, האומנם אני צריך ״להסתפק״ בתיקון הטעות ולשכוח מהדרישה לשלם את כל הסכומים שהפסדתי כל השנים, בעוד שאר האנשים הרוויחו אותם? האם זה חוקי? האומנם אני צריך ״להגיד תודה״ ולהסתפק בכך?
אשמח לשמוע דעתכם. תודה