ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
גל
19/03/2020 14:06
גל 19/03/2020 14:06
שלום,

1. האם ניתן להגיש תביעות כרגע או עקב המצב אין אפשרות כזאת?

2. ביציאה לחלת אין הפרשות לפנסיה, מה קורה אם מעסיק לא הפריש לפנסיה לפני למרות שהיה צריך ולכן כביכול 'הפנסיה לא פעילה'?

האם בתקופת החלת במידה וקורה משהו ניתן לתבוע את המעסיק למרות שהחתים במכתב שבתקופת החלת הוא לא יישא באחריות עקב פגיעה בזכויות הפנסיה בעקבות הפסקת התשלומים?

הרי אם הוא היה מפריש ברצף לפני כפי שהיה צריך, אז הזכויות לא היו נפגעות כי יש ריסק ששומר על הזכויות. יהיה ניתן לתבוע אותו למרות הסעיף שנחתם על מנת לקבל דמי אבטלה?

תודה רבה.
איתי
19/03/2020 14:05
איתי 19/03/2020 14:05
צהריים טובים.

אמש הוצאתי ימי מחלה על אתמול והיום.
המעסיק שלי כרגע טוען כי קיימות הנחיות חדשות ולא בטוח שהימי מחלה תקפים.

האם אתם מכירים הנחיות כאלה?
לא יודע אם רלוונטי אך אני עובד קבלן,כשנה ו9 חודשים.

אני חלק מקבוצה של כ10 אנשים,לא כולם מועסקים על ידי אותו קבלן.

אשמח מעבר לתשובה לפנייה אישית של עורך דין - יש פה עוד אלמנטים שהמעסיק עושה הנראים לי כעבירה על החוק:

לא מסכים להוציא אותנו לחלת.

אנחנו כרגע בחופשה עד אחרי פסח על סמך ימי חופשה עתידיים ללא הסכמתנו.

ניתן להיכנס למינוס ימים עד 10 כל דבר מעבר יירד משכרנו.

הודיעו לנו שלשום ב1 בלילה לא לבוא עד אחרי פסח.

וכעת גם ימי המחלה...

תודה מראש
רון
19/03/2020 10:24
רון 19/03/2020 10:24
שלום,

אני מעסיק של 10 עובדים ונתתי לעובדים לבחור אם לצאת לחל״ת או לנצל ימי חופשה עד לאחר הפסח. 7 עובדים בחרו לצאת לחל״ת ושלושה בחרו לנצל את ימי החופשה עד לאחר הפסח.

הבעיה היא שנאמר לי על ידי אחת העובדות ששלושת העובדים שבחרו לנצל את ימי החופשה הצהירו כי הם הולכים להוציא ימי מחלה עד חופשת הפסח.

מה אני אמור לעשות עם המצב, האם אני יכול להימנע מלכבד זאת ולנכות להם במקום את ימי החופשה או שאני מחוייב לנכות את ימי המחלה ?
אינה
19/03/2020 09:51
אינה 19/03/2020 09:51
שלום,

אני עובדת שכירה בתור מאבטחת במשרד ממשלתי.

בעקבות משבר הקורונה המנהלים שלנו הודיעו לי ולשאר המאבטחים שהחל מיום רביעי (18.3) אנחנו נשארים בבית כי המשרדים שלנו סגורים. קיבלנו הכל בהבנה רבה. טרם הוגדר לנו אם אנחנו יוצאים לחל"ת ואם כן מה זה דורש מאיתנו, בטענה שגם להם עוד לא הועבר מידע נוסף.

השאלה שלי היא כזאת- במקרה ורק במהלך השבוע הבא יודיעו לנו אם מדובר בחלת או לא, אנחנו נהיה זכאים לקבל דמי אבטלה החל מהיום הראשון בו ישבנו בבית, כלומר מה-18.3, או מהיום בו יודיעו לנו רשמית ונמלא טפסים מתאימים?
סופי
19/03/2020 09:50
סופי 19/03/2020 09:50
אני מודעת ששאלות מהסוג הזה בטח חוזרות על עצמן אבל ממש אודה מכל הלב למי שיעזור לי גם השכר דירה שלי לחודש וכנראה גם לחודש הבא עומד על הפרק...

בשנה וחצי האחרונות עבדתי עד אוקטובור במקום עבודה (סה"כ הייתי שם כ-18 חודשים) ואז התפטרתי ממנו עקב מעבר מקום מגורים, התפטורת שדינה כפיטורין, ולאחר מכן עבדתי במקום אחר 4 חודשים עד סוף נובמבר, ומאז לא עובדת

רוצה להגיש בקשה לדמי אבטלה-בחיים לא עשיתי זאת ככה שאני לא באמת יודעת מה עושים - האם ל-12 תלושים שמבקשים לצרף את התלושים של המקום עבודה הראשון או השני?

מכתב על הפסקת עבודה מהמעסיק המציין את סיבת הפסקת העבודה - מכתב התפטרות ששלחתי תופס?

אודה המון ומקרב לב לעוזרים!
פאבל
19/03/2020 09:46
פאבל 19/03/2020 09:46
שלום

לפני כחצי שנה פוטרתי ממקום עבודה בו עבדתי מספר שנים וחתמתי אבטלה כ3 חודשים והתחלתי בפברואר האחרון מקום עבודה חדש.

כמו רובנו הוציאו אותי לחל״ת בתאריך ה15.3 אחרי פחות מחודשיים עבודה.

מציין כי אני כבר רשום בשירות התעסוקה וגם בביטוח לאומי ובאינטרנט זה לא נותן לי לפתוח תביעה אבטלה נוספת.

השאלה שלי איזה מסמכים נוספים אני אמור לצרף ובאיזה אופן להגיש אותם?

תודה לעונים
עומר
19/03/2020 09:41
עומר 19/03/2020 09:41
בחודש שעבר סיימתי, לבקשתי, העסקתי בחברה שבה עבדתי שלוש שנים ושלושה חודשים (מאז דצמבר 2016).

כבר לפני כשנה שמתי לב שצבירת ימי המחלה, החופשה וההבראה בתלושי השכר מתאפסת באופן ארעי מדי כמה חודשים, לעיתים עד לכדי חוסר וביקשתי מספר פעמים מהמעסיק לתקן זאת.

תחילה נאמר לי שהנושא בבדיקה, לאחר מכן שיש טעויות ברישום הנוכחות ועליי לציין בעצמי את ימי החופשה שניצלתי,

כשהסכמנו שחסרים ימי החופשה ביקשה מנהלת השכר שאחכה לתחילת 2020 כי זה מקל על הנהלת החשבונות

ובשבועות האחרונים לעבודתי בחברה, בתקופת ההודעה המוקדמת שהייתה ארוכה במיחד לבקשתו, חזר בו המעסיק והחליט שסך הימים שוב בבדיקה.

בתלוש השכר האחרון שלי צוינו 5 ימי חופש צבורים (לעומת 17 שמגיעים לי) ומנוצלים באותו החודש למרות שלא החסרתי בפברואר ימי עבודה כלל.

כעת הוא טוען שלא מגיעים לי ימי חופשה מכיוון שפדה אותם בעבור ערבי חג וימי חול המועד במהלך השנים, למיטב ידיעתי עבדתי בחגים למעט בימים שהחברה לא פעלה והמשרד היה סגור.

כשביקשתי לראות פירוט תאריכים קיבלתי צילום דף לבן ועליו בכתב יד תאריכים שגויים ולידם הכיתוב "חופשה" או "מחלה".

בנוסף, מסתבר שהפרשות המעסיק עבורי לפנסיה ופיצויים נעשו ע"פ שכר ברוטו נמוך מזה שצוין בחוזה העסקתי,

את הפרש השכר קיבלתי באופן קבוע ברכיב "פיצוי שווי", מכיוון שההמעסיק גילם עלות שווי שימוש ברכב מבלי שצוין בחוזה ומבלי שהבנתי שמפחית מסך ההפרשות לקופה.

כך גם בשנים הבאות להעסקתי לאחר העלאה בשכר, שהמעסיק כעת באורך פלא לא זוכר את שסיכמנו (כמובן ולצערי בע"פ).

אשמח להבין מה האפשרויות שלי ואם העימות ישתלם, בפרט לאור שמלבד השכר הקודם שצוין בחוזה וימי החופשה שצוינו ו"נוצלו" בסיום העסקתי, יש מחלוקת בע"פ על הסכומים.

תודה רבה!
נועה
19/03/2020 09:30
נועה 19/03/2020 09:30
בעקבות המצב הוציאו במשרד חלק מהעובדים. לחל"ת וחלק השאירו אבל עם קיצוץ רוחבי של.20% מהמשכורת. באותו היקף משרה כמובן. זה אמור להיות זמני לחודשיים הקרובים.
האם זה חוקי? יש חוזה עם הסכום המקורי, כמובן.
אני יכולה להתפטר עקב. הרעת תנאים / לבקש לצאת לחל"ת אבל אז זה נחשב כהתפטרות ולא מבטיחים לי את מקומי בחזרה
ויקטוריה
19/03/2020 09:28
ויקטוריה 19/03/2020 09:28
שלום רב לכולם, בן זוגי עובד בבנייה (אנו עולים חדשים) וכמובן אין שם שום סיכוי לציית את הנחיות של משרד הבריאות. אין שם כלום אפילו שירותים טובים כדי לרחוץ ידיים. אני דואגת בו מאוד, חוץ מזה הוא מרגיש קצת כאב בגרון ושיעול... המעסיק שלו אומר שאם העבודה הזו לא מתאימה לבן זוגי הוא יכול להתפטר, אך הוא עובד טוב כבר שנה שם! המעסיק רק מחפש את הכסף אך לא יכול להבטיח את התנאים המובטחים במצב הנוכחי. האם המעסיק באמת יכול לפטור את בן זוגי? האים זה חוקי אפילו מצד של מעסיק לכתוב המלצות לבן זוגי על שינוי עבודה? לאין לפנות כדי להתלונן על המעסיק והתנהגותו? ניסינו היום לערוך פגישה עם רופא און-ליין, אך המערכת עמוסה, רק חיכינו שעות ולא הצלחנו לדבר עם הרופא כדי לבקש את הטופס כדי להשתמש בימי מחלה...תעזרו לנו בבקשה... מה לעשות?
איציק
19/03/2020 09:27
איציק 19/03/2020 09:27
שלום,

לפני כחודש חתמתי על חוזה כניסה לעבודה ב-18.3 (היום). אתמול הודיעו לי שבעקבות הקורונה העבודה כרגע תידחה \ תתבטל, ורק אחרי פסח יחזירו לי תשובה.

עליי לציין שלאחר שחתמתי על החוזה עימם, קיבלתי הצעה עם שכר הרבה יותר גבוה ממקום אחר, (הכל מתועד בשיחות כולל הצעת השכר) אך וויתרתי עליו כי מבחינתי לא היה מתאים להפר חוזה.

ובנוסף בזמן זה עצרתי את כל החיפושים והפניות ממקומות עבודה אחרים.

לפי דברים שקראתי פה, אין לי הרבה מה לעשות לגבי דחיית העבודה. אבל אם ויודעו לי (רק אחרי פסח) על ביטול העבודה לגמרי, ובהתחשב שוויתרתי על עבודה עם שכר יותר גבוה, יש לי איך לפתור את זה? או עילה לתביעה?
עדן
19/03/2020 09:27
עדן 19/03/2020 09:27
אני בחופשת מחלה כבר חודש בערך (לפני משבר הקורונה בארץ) המנהלת שלי מתעקשת שאני אגיע לשימוע כי המצב לא מאפשר לדחות אותו הסברתי לה שאני בחופשת מחלה היא מאיימת שתבצע לי בכל מקרה את השימוע והיא רואה בזה וויתור מצידי למרות שהסברתי שאני לא מוותרת על שימוע אני בחופשת מחלה!
היום היא החליטה שהיא מקצרת לי את המחלה וממחר מדווחת עלי חלת למרות שהחופשת מחלה שלי עד סוף החודש.. האם זה חוקי?
נטע
19/03/2020 09:25
נטע 19/03/2020 09:25
בוקר טוב, אנחנו מעסיקים עובדת במשק בית כ-12 שנים, פעם בשבוע. מקפידים לשלם את כל הקבוע בחוק ביטוח לאומי, פנסיה וכ'ו.
בעקבות הקורונה, מעוניינים לבקש ממנה לא להגיע עד חלוף הזעם. איך נכון להתנהל איתה? להוציא לחל"ת בכדי שתוכל לחתום בהמשך ולקבל דמי אבטלה?
בעז
19/03/2020 00:19
בעז 19/03/2020 00:19
בשל הקורונה, חברה זעירה (פחות מ 10 עובדים) הוציאה את מרבית עובדיה לחל"ת לחודשיים. חלק מהעובדים שותפים בחברה (באחוזי בעלות בחברה - 5 - 50 אחוז). האם יש באפשרותם לקבל אבטלה?
איידל
18/03/2020 22:18
איידל 18/03/2020 22:18
שלום וברכה!
האם המעסיק יכול לכפות עלי יציאה לחל"ת?
או שאני יכולה לבקש לפדות את ימי החופשה במקום לצאת לחל"ת?
סמדר חיון
18/03/2020 14:59
סמדר חיון 18/03/2020 14:59
אאני זכינית של מפעל הפיס.והוציאו אותי לחל"ת. מגיע
לי תגמול מביטוח לאומי.
טפסים 18/03/2020
סיגל
18/03/2020 13:48
סיגל 18/03/2020 13:48
היי, איזה טופס אני צריכה לקחת מהבוס? עסק קטן של מזנון בבית ספר ? תודה
זילברשטיין מרדכי
18/03/2020 09:40
זילברשטיין מרדכי 18/03/2020 09:40
שלום אני אמור לצאת לפנסיה בחודש מאי הקרוב. יש לזכותי 90 ימי מחלה. רציתי לדעת אם המעסיק אמור לפצות אותי בעבור ימי מחלה כאשר אני יוצא לפנסיה.
מוריה
17/03/2020 21:35
מוריה 17/03/2020 21:35
בתי בת ה 17 עבדה בחודש פברואר וקיבלה על כך תשלום בצ'ק. היא היתה שכירה למשך חודש אחד בחברה פרטית.

ביום ראשון בלילה הפקידה את הצ'ק והיום קיבלה הודעה שהצ'ק בוטל.

מה החוקיות של העניין ואיך עלינו להתנהל?

סביר שישתמש בתירוץ הקורונה למרות שמדובר בסכום של 680 שח.

אציין שהוא לא נתן לה תלוש שכר ולא החתים אותה על טופס 101.

תודה מראש
נועם
17/03/2020 21:17
נועם 17/03/2020 21:17
היי

אני אחות, בתחילת חודש שמיני.

אני עובדת בקהילה , והיום מאחר ולא היה סינון כמצופה בכניסה הגיעו זוג חשוד.

אחרי הפינוי והמשטרה- כי הפרו את הבידוד עד הגעת מדא נותרתי ללא פתרון.

אין למקום העבודה שלי דרך להגן עליי במינימום.

אני אחרי תאונת דרכים לפני פחות משבוע שבה נפגעתי כהולכת רגל ואין לי מספיק ימי מחלה ( אחות חדשה..)

השאלה שלי המשמעויות:

במידה ואצא לחלת? אני מבינה שזה לא יפגע בדמי לידה?

במידה ואגיש שמירת הריון אני מודעת שלא בטוח שיאשרו.

במידה ולא יאשרו זה גם יפגע לי בדמי לידה?
מירי
17/03/2020 21:03
מירי 17/03/2020 21:03
היי,

אני כבר חודש וחצי בבית (מתאריך 2.2, לא ניצלתי ימי מחלה) עקב סימפיזיוליזיס חמור. אני כבר בחודש שמיני, הגשתי לביטוח לאומי טפסים לשמירת הריון עם אישור מאורטופד + רופא נשים + רופא תעסוקתי שקבע שאני לא כשירה לעבוד.

ביטוח לאומי דחו את התביעה בטענה שהמצב שאני נמצאת בו לא מוגדר בחוק כמצריך שמירה.

בפועל אני לא מתפקדת, בקושי הולכת ויש לי את כל האישורים.

מין הסתם לא קיבלתי משכורת עבור חודש פברואר.
פניתי כבר לרופא הנשים שלי והוא מבחינתו בודק מה אפשר לעשות כי המצב שלי אכן מחייב שמירה.

החברה שאני עובדת בה יצאה לחל"ת
השאלה היא, האם אני יכולה או כדאי לי לתבוע תשלום עבור החלת?

גם בעלי בזמן חל"ת.
תאריך הלידה המשוער שלי הוא 27/4
אשמח להכוונה וייעוץ.
תודה
מרים
17/03/2020 15:37
מרים 17/03/2020 15:37
מה הזכויות ומה החסרונות כשיש בידי מסמך רפואי המאשר שעלי להיות בחופשת מחלה למעלה מחודש?
אופיר
17/03/2020 15:17
אופיר 17/03/2020 15:17
היי, מתקשה למצוא תשובה פה. יודעת ששאלו עשרות שאלות על ענייני החל"ת, אבל עוד לא ראיתי מענה שיכול לעזור לי.
אני עובדת בחדר בריחה שכרגע סגור למבקרים בעקבות המצב. הבוס שלי לא יכול לתת לי מכתב רשמי שאומר לתקופה של כמה זמן המקום יהיה סגור כיוון שהמצב מבחינתו מאוד דינאמי והוא עוד מקווה שיוכל לפתוח במהלך חופשת הפסח.
האם כדי להגיש טופס חל"ת אני חייבת אישור שאומר שתקופת החל"ת היא מעל 30 יום? או שיש הקלות בנושא שלמרות שלא ניתן לי טופס כזה אוכל להגיש לבקשה לאבטלה במידה ואכן נגיע למצב שהמקום סגור מעל 30 יום?
במידה ואין מה לעשות עד שממציאים טופס כזה, האם אני יכולה להגיש בקשה לאבטלה רטרואקטיבית כשנדע כמה זמן בפועל לא אעבוד?
שיר
17/03/2020 14:06
שיר 17/03/2020 14:06
שלום,

איך מבצעים חישוב בנוגע להלנת שכר עבור מספר חודשים?
צוריאל
17/03/2020 13:46
צוריאל 17/03/2020 13:46
אני עובד במוסד חינוך מוכר שאינו רשמי.

השכר והחוזה שלי מתבססים בין היתר על תקנון שירות עובדי הוראה הרשמי. התחלתי לעבוד בספטמבר ועד היום עבדתי במשרה מלאה, אך בשל שינויים החל מאפריל אעבוד במשרה חלקית (בכפוף למה שיקרה עם הקורונה כמובן, אבל לחלוטין בלי קשר נסיבתי ישיר לקורונה, זה קורה בכל מקרה) ובניגוד לחוזה הראשוני שחתמתי, העבודה תופסק בסוף יוני, ולא עד סוף אוגוסט כמו שהיה אמור להיות בתחילה.

רציתי לברר לגבי דמי הבראה, האם אהיה זכאי להם? לכאורה בתנאי דמי הבראה כתוב שצריך לעבוד לפחות שנה שלמה במקום העבודה. סיום העבודה ביוני כמובן אינו שנה מלאה של 12 חודשים.

אבל, בחוזה שלי כתוב שתשלום דמי ההבראה הוא בהתאם לתקנון (התקנון שציינתי לעיל) וכאשר הסתכלתי בתקנון עובדי הוראה (באתר משרד החינוך) בסעיף הרלוונטי, כתוב שם שהגדרה של שנה לצורך תשלום דמי הבראה, היא שנת לימודים. עכשיו, שנת לימודים רשמית (בממלכתי) היא עשרה חודשים, עד סוף יוני. אם הולכים לפי ההגדרה הזאת, מסתבר שאהיה זכאי לקבל דמי הבראה כי ההעסקה תהיה בפועל מספטמבר עד יוני.

אבל אם מפרשים את זה בצורה כזאת שבגן המוכר שאינו רשמי שנת לימודים נחשבת עד אוגוסט כיוון שאין להם חופש גדול רגיל כמו בממלכתי -הרי שלא אהיה זכאי.

מה דעתכם? האם הפרשנות שלי לפיה מהתקנון עולה שהגדרת השנה לצורך דמי ההבראה היא עשרה חודשים בלבד, תקפה?.

תודה רבה
מור
17/03/2020 13:32
מור 17/03/2020 13:32
שלום עורך דין נכבד

הוציאו אותי לחל"ת המקום שאני עובדת בו בשנה האחרונה הוא גן ילדים.

לפני חצי שנה היא סגרה את הגן ופתחה גן חדש בשם חדש ואני המשכתי לעבוד אצלה גם בגן החדש אמרה שתשמור לי על הוותק אבל בפועל בתלושים מופיע לי שאני עובדת אצלה רק חצי שנה .

3 שאלות

1. כרגע כשאני מגישה את המסמכים לחלת האם אני יכולה להגיש את כל התלושים מהשנה האחרונה ויעשו לי ממוצע של כל השנה או רק של החצי שנה האחרונה? ( זה קריטי לי כי בחצי השנה הראשונה בגן הקודם הרווחתי כמעט פי שלוש)

2. איך אני יכולה לוודא אם אכן היא שמרה לי על הוותק או שהיא שיקרה לי?

3. האם אני חייבת להגיש תלושים אחרונים או שאני יכולה לשלוח 6 תלושים מהשנה וחצי מהתלושים הגבוהיים שלי?

תודה על ההתייחסות ובריאות לכולם
נינה
17/03/2020 13:30
נינה 17/03/2020 13:30
שלום לכולם
שואלת בשביל אחי...
הוא חייל משוחרר שעובד כ8 חודשים במקום עבודה.
לפני כחודש נעשה לו שימוע על בעיית משמעת מסויימת, ובשימוע נאמר לו שהוא לא מפוטר. לפני כשבוע וחצי הוא איחר למשמרת, ננזף והכל המשיך כרגיל.
אתמול הוא מקבל הודעה מהמנהל שלו שזה לא בסדר שהוא איחר, ושהוא מעביר אותו ל״שיבוץ מחדש״, במהלך היום נאמר לו שאין לאן להעביר אותו (הגיוני, עקב המצב) ושבאותה נשימה הוא מפוטר בגלל האיחור שהיה. בחוזה של אחי רשום שכשיש בעיות משמעת המעסיק רשאי לפטר והעובד משלם על כך ״קנס״.
עכשיו נוצר מצב שאחי פוטר (נראה מאוד מוזר בהתחשב בנסיבות) והם דורשים שישלם להם קנס, בתקופה שכזו.
מה אפשר לעשות והאם נעשתה כאן עברה על החוק?
יאיר
17/03/2020 13:03
יאיר 17/03/2020 13:03
היי,

אני עובד במקום שהושפע מאוד ממחלת הקורונה עוד בטרם יצאו ההנחיות האחרונות, אני עבדתי כעובד יומי/שעתי.

מטבע העבודה, כאשר מזג האוויר לא מאפשר זאת, אני לא עובד כלל ולכן המשכורת בתקופת החורף צונחת דרסטית.

כחלק מאופן חישוב הזכאות לדמי אבטלה העובדה הזו פוגעת בי רבות, מאחר ועכשיו אלו חודשים אשר רובן המוחלט של הימים הן ימי שמש בהן הייתי יכול לעבוד.

האם העובדה הזו יכולה להשפיע את דמי האבטלה להם אני זכאי? האם ניתן לגרום לביטוח לאומי להסתכל על מספר חודשים רחב יותר בכדי לחשב את דמי האבטלה? והאם אם אני לא מגיע לשכר המינימום בדמי האבטלה, האם לפחות אני מקבל משכורת מינימום?
שלי
17/03/2020 12:52
שלי 17/03/2020 12:52
יש לי מספר שאלות בנוגע כמובן לדמי האבטלה:

1. מקום העבודה הוציא אותי לחלת עד להודעה חדשה- כמה זמן אני אמורה לכתוב בטופס שאני יוצאת לחלת? (חודש? חודשיים? בעיקרון ברגע שהמצב חוזר לקדמותו חוזרת לעבוד)

2. אני חיילת משוחררת, כאשר ב3 חודשים האחרונים עובדת בעבודה אחת. בתקופת הצבא מעבר למשכורת הצבאית עבדתי כמלצרית במסעדה. האם אפשרי להשתמש בתלושי השכר של המסעדה ולא של הצבא או בשילובם? (כמובן בגלל המשכורת הגבוה הגבוהה יותר)

4. אני צריכה אישור מהמעסיק- איך מקבלת אישור מעסיק מהצבא? ובנוסף האם צריכה לצרף את כל ה24 משכורות האחרונות מהצבא ? (כי שירות שלם משתווה ל 6 חודשי עבודה)

3. האם התלוש שאקבל על חודש מרץ (עבדתי הרי חצי חודש...), יוכל להכנס כחלק מספירת חודשי העבודה?

תודה רבה רבה מראש מעריכה מאוד
הודיה
17/03/2020 12:44
הודיה 17/03/2020 12:44
היי עובדת במלון. בעקבות הקורונה החליטו על סגירה עד זמן לא ידוע והוצאת חל"ת לעובדים.

אני מעוניינת בפיטורים כדי לדעת את מקומי. מבחינתם לא מוכנים לתת מכתב ומבקשים ממני לרשום מכתב פיטורים ולהתפטר כדין מפוטר.

לטענתם זה החוק אבל עדיין לא מוכנים לפטר למרות שילקחו מהם כל הפיצויים ומתעקשים על חל"ת.

השאלות:

1. חל"ת נחשב להרעת תנאים. אם אני מתנגדת הם לא חייבים לפטר בעצמם?

2. אם אתפטר בעצמי אקבל גם פיצויים וגם אבטלה?

3. על הזמן שהם לא מעסיקים אותי ואני עוד לא מקבלת מכתב פיטורים או חל"ת אקבל אבטלה?

4. הם יכולים להוציא אותי לחל"ת או פיטורים בלי התראה מוקדמת?
ק.ו
17/03/2020 12:23
ק.ו 17/03/2020 12:23
שלום לעורכי הדין

עובד שכיר שמועסק ב2 משרות - שתיהן עבודה במשמרות עפ"י אירועים.

באחת קיבל אישור לחל"ת.
בשניה לא עבד במשמרת בתקופה של כחודש ימים (משמרת אחרונה הייתה בסוף ינואר), איננו מפוטר או שהתפטר מהעבודה, אך כן זה היה מקום עבודתו במשך למעלה משנה.

האם מחוייב מקום העבודה השני לספק לו אישור חל"ת?
האם יש צורך באישור הנוסף לצורך דמי אבטלה? או שאישור ממקום עבודה אחד מספק? מה לגבי תלושים?

תודה לעונים.