כעובד חברה ציבורית החלטתי להצטרף לתוכנית ביטוח שיניים עם חברת ביטוח הפניקס לפני שנים. תוכנית זו כללה אותי ואת בני משפחתי (אישתי וילדיי). תקופת הביטוח שהתחייבתי הייתה עד לשנת 2014. התשלומים החודשיים עבור הביטוח נוכו ישירות מתלוש המשכורת שלי. לאחר תקופה הבנתי שההחזרים הכספיים לטיפולי השיניים מסורבלים או שמשולמים בצורה חלקית (בלשון המעטה) - הכל ע"פ
חוזה ההתקשרות שלי עם חברת הביטוח.
לפיכך, החלטתי להתנתק מתוכנית זו. הודעתי למנהליי על רצוני להפסיק את התשלומים החודשיים לחברת הביטוח. נענתי בשלילה וזאת עקב התחייבותי בראשונה (עד לשנת 2014) והדרך היחידה להימנע מתשלומים החודשיים היא ע"י פניה ישירות לחברת הביטוח והחלטה, למעשה, נתונה בידיי חברת הביטוח.
שאלתי: האם קיימת אפשרות להיפרד מתוכנית זו (והסיבות אינן רלוונטיות)? הכיצד נמשכים כספים ממשכורתי בניגוד לרצוני? מכיוון שההתקשרות עם חברת הביטוח נעשתה ישירות עימי ומכיוון שהתשלומים שלהן זוכיתי בעבר שולמו ישירות אלי ללא שום מעורבות
המעסיק שלי, הנני רואה את המעסיק שלי כמעיין מתווך ביני ובין חברת הביטוח לצורכי גביית התשלומים החודשיים שהועברו לחברת הביטוח.
הכיצד למתווך זה קיימת זכות החלטה מה לעשות בכספי שלי! בתשובתם של מעסיקיי שאלתי האם הדבר עומד בניגוד להסכם מחייב?