פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 902
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלי
09/12/2014 08:42
שלום
ברצוני לדעת מה זה סמל עיסוק 113
אני אחרי גמול א וגמול ב ומשווה את התלוש שלי עם עובדים
אחרים עם אותו וותק והם בלי גמולים כלל ,והשכר שעה שלהם יותר גבוה משלי
תודה
עורך דין
09/12/2014 13:21
שלום אלי

איני יודע מהו סמל עיסוק 113 וסביר כי המדשובר בסימן פנימי של המעסיק. בכל מקרה, על מנת לבחון את תלוש השכר שלך עליך לפנות לחשבת שכר או רואה חשבון מטעמך.
שאלה
אתי
08/12/2014 20:51
אני עובדת בחברת קבלן שנותנת שירות למדינה. בתחילת העסקתי נאמר לי שיש תשלום עבור ההפסקות אך לא נכתב על זה בחוזה. במשך חצי שנה קיבלתי תשלום מלא על הפסקות לאחר שחזרתי מחופשת לידה התשלום עבור הפסקות פסק. האם זה חוקי?
RE: שאלה
עורך דין
09/12/2014 13:17
שלום אתי

על פניו נשמע ששינוי תנאי העבודה והשכר אחרי חזרתך מחופשת הלידה אינו תקין. הגם שהנושא אינו כתוב בחוזה העבודה שלך, ניתן להוכיח נוהג במקום העבודה שאז שינוי שלו עלול להתפרש כהרעת תנאי עבודה.

האם התשלום עבור הפסקות פסק לכל העובדים המקבילים אליך?
תביעה
שאלה לעוד
08/12/2014 17:27
תבעתי מעסיק לבד על 1500 שח והוא רוצה שאמחק את התביעה ואקבל את הכסף. אני לא מאמין לו ממש שיביא את הכסף. אבל כן רוצה לקבל את הכסף? מה עושים? אשמח לטיפ
RE: תביעה
עורך דין
09/12/2014 11:16
בוקר טוב

פשוט וקל, תגיד למעסיק שאתה תמחק את התביעה מיד לאחר שייתן לך כסף ותערוך מסמך (חוזה) ברוח הדברים. קבל את הכסף ורק לאחר מכאן פנה לבית הדין לעבודה בעניין.
אשמח לעזרתכם כיצד עלי לפעול,
שלום רב,
אני הועסקתי בחברת כח אדם מסוימת החל מ-אוגוסט 2012 ועד יוני 2013 (9 חודשים),
בגלל שחברת כח אדם הפסידה במכרז והוחלפה החברה בחברת כח אדם אחרת, החברה החדשה לקחה על עצמה
את המשך הותק בעבודה המשך צבירת כספי הפיצויים במקרה פיטורין והמשך זכאות לדמי הבראה.(לפחות כך נאמר לי)
המשכתי את עבודתי (כמובן באותו מקום) מיוני 2013 ועד מרץ 2014 (10 חודשים) ןהחלטתי להתפטר.

בתלוש שכר הראשון שקיבלתי מחברת כח אדם החדשה הותק אכן המשיך אך חודש לאחר מכן הוא התאפס והתחיל מחדש,
כששאלתי מה פשר הדבר, אמרו לי "ככה זה אתה הרי חדש אצלנו אבל הפיצוי פיטורין ודמי ההבראה ממשיכים להצטבר"
לפי בירוריי הבנתי שהנני זכאי לדרוש את תשלום דמי ההבראה לאור העובדה שמעולם לא קיבלתי אותם...
עבדתי סה"כ שנה ו-7 חודשים במקום העבודה אך מעולם לא קיבלתי דמי הבראה.

יש לציין שדיברתי עם המשרדים הראשיים ונאמר לי שהם יבררו עם העורך דין שלהם – ומעולם לא חזרו אליי...
עברו כמה חודשים ופיקססתי מכתב בדרישה לתשלום דמי ההבראה ושוב ללא מענה.

מהו ההליך שעלי לעשות על מנת לקבל את דמי ההבראה ?

איך מגישים תביעה כנגד החברה?
יש גופים שיכולים לייעץ ללא תשלום לגבי ההליך ?
בהגשת התביעה איך אני יודע כלפי מי אני מגיש את התביעה (כלומר: שם פורמלי) פשוט להתקשר לשאול ?
יש צורך בעורך דין לתביעה שכזו, שכן זו תביעה של בסך הכל 2000 ש"ח (פחות או יותר) ?
מה עלות של עורך דין לתביעה שכזאת?

סליחה על החפירה, אני פשוט לא יודע כיצד עלי לפעול
תודה רבה, גיל.
עורך דין
09/12/2014 11:09
שלום גיל

אכן ניכר כי נעשה לך עוול ולכן עליך לפנות אל עורך דין שייצג אותך אל מול המעסיק, על מנת לממש את הזכויות המגיעות לך לפי חוק. לגבי עלויות הייצוג המשפטי, הרי שכל משרד עורכי דין מתמחר זאת בצורה שונה. מה שכן, יש לא מעט עורכי דין העוסקים בדיני עבודה וישמחו לייצג אותך בתמורה לתשלום אחוז מסויים מגובה פסק הדין שייפסק לזכותך.
נועה
08/12/2014 13:49
צהריים טובים

אני עובדת כשישה חודשים בחברץ הייטק גדולה מאוד, החברה שמעסיקה אותי היא חברה הנותנת את שירותיה לחברה הגדולה. בהגיעי חתמתי על הסכם עבודה על תשעה חודשים, ולפי מה ששמעתי מעובדות אחרות, אין שום קושי לחדש החוזה מידי תשעה חודשים.

אציין כי לפני שלושה חודשים קיבלתי עובדת מצטיינת. השאלה שלי היא כזאת. בתום החוזה אהיה בחודש השישי להריוני, האם יש להם אפשרות פשוט לא לחדש לי את החוזה? ובכך להותיר אותי ללא מקום עבודה וללא דמי לידה מביטוח לאומי? וכן השאלה שלי היא באיזה שבוע עליי לספר על ההריון.

תודה והמשך יום מקסים
עורך דין
09/12/2014 09:25
שלום נועה

על פי סעיף 10 לחוק עבודת נשים, על העובדת להודיע הריונה החל מהחודש החמישי להריון. המעסיק לא יוכל לפטר אותך מהעבודה ללא קבלת אישור משרד התמ"ת. אם החוזה שלך זמני, אני ממליץ לפנות לעורך דין על מנת שייתן לך ייעוץ אישי בנושא, שכן יש לקבל ממך מידע נוסף על מנת להבין את המצב לאשורו.
קובי
08/12/2014 13:48
שלום

אני עובד כסייר במוקד אבטחה (בודק עסקים ובתים פרטיים כאשר מתקבלת הזעקה) העבודה כללה החזקת נשק עד לפני כחצי שנה בערך ולאחרונה הם שוב החזירו את לנו את הנשקים, כלומר מדבור בעבודת אבטחה לכל דבר.

בשבועות האחרונים אושרה העלאת שכר לעובדי אבטחה ושמירה תחת חוזים קיבוציים. וזה היה עמור להתבטא כבר במשכורת של נובמבר. בפועל לא קיבלתי העלאה בשכר וכשפניתי להנהלה נאמר לי שאנחנו לא נחשבים למאבטחים או שומרים.

חשוב לי לציין שמדובר במוקד G4S שהיא כמובן חברת אבטחה.

רציתי לדעת אם אכן אני נחשב למאבטח\שומר מה ההגדרה של זה בחוק ואם יש לי מה לעשות כנגד בכלל? תודה.
עורך דין
09/12/2014 09:21
שלום קובי

לפי ההסבר שלך ניתן להניח כי אתה עובד אבטחה במובן הקלאסי ולכן חל עליך צו ההרחבה לעובדי הענף, על כל המשתמע מכך.
רונה
08/12/2014 11:54
שלום רב,
פנסיה:
האם יש אפשרות למשוך את כספי הפנסיה לפני הזמן? במה זה כלול? איך יודעים כמה למשוך מבלי לשלם מס?
ואם אני מוציאה רק חלק מהסכום, האם זה ממשיך להצטבר בקופה? ז"א שאני יכולה למשוך בכל פעם סכום מסויים?
קרן השתלמות:
האם הסכום הסופי שיצטבר בקופת הקרן לאחר 6 שנים, יכלול ריבית מסויימת? או שהקופה תהיה בדיוק בסכום שמפקידים לתוכה.
תודה רבה רבה, במידה ויש משהו שאני צריכה לדעת מעבר למה שהבנתי ושאלתי, אשמח לפירוט.
עורך דין
08/12/2014 18:43
שלום רונה

את קרן הפנסיה ניתן למשוך רק בעת הגיעך לגיל הפנסיה, למעט רכיב הפיצויים. לגבי קרן ההשתלמות שלך, הרי שהכספים המופקדים צוברים ריבית ואת אמורה לקבל לפחות דוח אחד בשנה שמפרט בדיוק את הסכומים הצבורים לזכותך + הריבית.
ליאנה
08/12/2014 09:47
אם מקום עבודתי החליט לעבור למקום חדש מרחלק של 40 ק"מ אני לא מעוניינת להמשיך עקב המרחק האם מגיע לי פיצויים מלאים?
אודה לכם על תשובתכם
עורך דין
08/12/2014 11:26
שלום ליאנה

בהחלט הגיוני שהעתקת משרדי החברה שמעסיקה אותך למרחק של 40 ק"מ תכנס לגדרי הרעת תנאי עבודה מוחשית ותאפשר לך להתפטר בדין מפוטר. בכל מקרה, בטרם קבלת החלטות אופרטיביות, פני לשיחה אישית עם עורך דין שינחה אותך כיצד בדיוק לפעול.

בהצלחה
איה
08/12/2014 00:44
שלום
אני עבדתי מורה במשרד החינוך לתקופת שמונה חודשים עבודה זמנית שהיא היתה 6 חודשים והאריכו את התקופה לשמונה חודשים ואחר כך קבלתי מכתב פיטורים, אבל הייתי בהריון ודווחתי על ההריון לכוח אדם במשרד החינוך. ואחר כך שילמו לי עבור חופשת הקיץ אז סכ״ה תקופת העבודה היתה 10 חודשים. אבל משרד החינוך לא החזיר אותי לעבודה למרות שאני בהריון והם כבר היו מודעים לכך, ואני הולכת ללדת בסוף חודש דצמבר.(אני הודעתי על ההריון להם ביד על ידי מסמכים מן הרופא אבל אין לי אישור שהם ידועים לכך)

תקופת העבודה היתה מ10/2013 עד 8/2014 ואני הולכת ללדת בסוף חודש 12/2014.
ואני לא עבדתי במקום אחר בתקופה בין 9/2014 עד 12/2014.

1.אני רוצה לדעת מה הן הזכויות שלי והאם אני מקבלת פיצויים עבור התקופה שלא עבדתי בה?
2. האם אני זכאית לדמי חופשת לידה למרות שלא עבדתי בשלושת החודשים האחרים לפני הלידה?

תודה.
עורך דין
08/12/2014 08:21
שלום ובוקר טוב איה

אני מציע לך לפנות בהקדם לשיחה אישית עם עורך דין, שכן הליך הפיטורים שלך אינו לגיטימי לכאורה. במהלך השיחה עם עורך הדין תוכלי להבין מהם הצעדים שבהם תוכלי לנקוט על מנת לממש את הזכויות שלך.

בהצלחה
איה
08/12/2014 09:28
בוקר אור
תודה על התגובה המהירה. האם אתה יכול לפנות אותי לעורך דין?

תודה.
אפרת
07/12/2014 10:27
שלום,
רציתי לדעת האם לעובד שעתי מגיע בכל מקרה 9 ימי חג בשנה.
לדוגמא- בשנת 2013 היו 7 ימי חג שלא נופלים על שישי/שבת.
אז כמה ימים היה מגיע לי ? 7 או 9 ?
תודה מראש.
אפרת
08/12/2014 08:55
פספסתם את השאלה שלי אולי ?
עורך דין
08/12/2014 09:20
שלום אפרת

לפי החוק מגיע לעובד במשרה מלאה 9 ימי חג בשנה, בין אם הנך עובדת שעתית ובין אם את מועסקת בשכר גלובלי.
אפרת
08/12/2014 09:26
השאלה שלי, היא כמה ימים מגיע לי בשנה שבה היו לדוגמא רק 7 ימי חג שחלו ביום חול ?
רוית
07/12/2014 09:00
ברצוני לדעת אם אני יכולה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בגלל שלאחר שעזבתי עבודה אחראית קו החליטה ללכלך עליי אומרת את מה שאני לא אמרתי. היא גם דואגת לסכסך בבמקרה זה האם אני יכולה לתבוע אותה על לשון הרע במקרה כזה?
עורך דין
07/12/2014 22:05
שלום רוית

במידה ויש בידיך הוכחות ו/או עדים לכך שאחד העובדים במקום עבודתך לשעבר עבר על הוראות חוק איסור לשון הרע, הרי שבאפשרותך להגיש תביעה נזיקית בעילה זאת. בהצלחה
שרית
07/12/2014 19:00
היום נתבשרתי במקום עבודתי כי שעות העבודה שלי יקוצצו לחצי (עבדתי משרה מלאה-ורוצים שאעבור לחצי משרה). עבור חצי המשרה שאני עוזבת הם רוצים להעסיק מישהי עם תשלום מופחת ממה שהייתי מקבלת. אך הם הציעו שאשאר גם בחצי המשרה הזו וישלמו לי עליה פחות (כך למעשה אשמור על המשרה המלאה-אך שכרי יקוצץ).

*האם מותר להם להחליט על כך מהרגע להרגע? אין צורך להודיע לי על כך מראש?
* האם אהיה זכאית לפיצויים עבור חצי המשרה שהם הורידו לי? (כהרעת תנאים?)

אשמח לייעוץ מה אוכל לעשות.

תודה רבה.
עורך דין
07/12/2014 22:03
שלום שרית

במצב הדברים המתואר, המדובר על הרעת תנאים מוחשית ולפיכך את יכולה להתפטר בדין מפוטרת ולקבל את מלוא הזכויות המגיעות לך לפי חוק - כאילו פוטרת מעבודתך. אני ממליץ בחום לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ובטרם נקיטת פעולות כלשהן מול המעסיק.
א.ר.
07/12/2014 18:52
האם בסמכותו של בית הדין לעבודה לשנות החלטות של הביטוח הלאומי בעניין חייבי מזונות.
בערעור שעשיתי בבית משפט לענייני משפחה עו"ד של הביטוח הלאומי הסביר שלחייב הגר בגפו הוא מקצה רק 1000 ש"ח למחייתו החודשית. כלומר 34 שקל בערך ליום. האם מסמכותו של בית הדין לעבודה להתערב בעניין הזה?
עורך דין
07/12/2014 22:01
שלום לך

אין בסמכותו של בית הדין לדון בענייני מזונות, שכן הסמכות לכך נתונה באופן בלעדי לבית המשפט לענייני משפחה.
שני
07/12/2014 15:07
שלום,

לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי לאחר חמש וחצי שנים שם אני מעוסקת ..לצערי עזיבתי היתה ארוכה ובעייתית מאחר ולא יכולתי להמשיך בתפקידי בחברה (הובא מכתב מרופא מטפל כי הלחץ במשרה שהועסקתי מחריף לחץ נפשי ותופעות לוואי קשות) - יצאתי במיידי על חשבון החברה לחופש בתשלום מלא מרצונם(למרות שהבהרתי כי יש ברשותי אישורי מחלה לכל אותה תקופה) לאחר שהוצע לי לחזור לתפקיד פחות "נחשב" או לעזוב תחת פיטורין בחרתי ללא רצון רב בפיטורין... משם החלה הבעיה- בוצע לי שימוע בו הבעתי רצון להשאר בחברה בתפקיד אחר בתאריך 9.11.14...יום אח"כ צלצל אלי הסמנכל להבהיר לי כי אני מפוטרת...בתאריך 11.11.14 קיבלתי עוד 20 ימי מחלה מרופא המשפחה שלי...- האם אני זכאית לתשלום ימי המחלה אם פוטרתי טלפונית?..כלומר, בבוקר התאריך בו קיבלתי ידנית את מכתב הפיטורין היה ברשותי אישור מחלה אך לא ביום הפיטורין הטלפונים והשימוע...החברה טוענת שאין אני זכאית לתשלום מאחר והפיטורין הטלפונים קבילים- האם נכון?...
עורך דין
07/12/2014 22:00
שלום שני

מה לגבי תקופת ההודעה המוקדמת לאחר חמש וחצי שנות עבודה? לאור המורכבות של המקרה שלך, אני מציע לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין על מנת לוודא כי הזכויות שלך מתממשות במלואן. קשה מאד לתת ייעוץ על סמך שאלתך, שכן חסרים יותר מדי פרטים.

לילה טוב
אבי פטימר
07/12/2014 20:07
שלום רב אני עובד בחברה לניהול ואחזקת מבנים כאיש אחזקה על בסיס חודשי נראה שהמעסיק שלי לא משלם לי את זכויותי כחוק איני יודע לאיזה ענף אני שייך ומהם הסכמי העבודה לדוגמא קרן פנסיה שולמה לי רק לאחר שנה וחצי מיום תחילת עבודתי בגדי עבודה איין טופס 106 אין אודה לכם אם תדריכו אותי בחברה עובדים כ30 עובדי ניקיון תודה אבי.
עורך דין
07/12/2014 21:37
שלום אבי

המעסיק צריך להפריש כספים לפנסיה לאחר תקופה של 6 חודשי עבודה ולא יאוחר מכך. אם היתה לך קרן פנסיה לפני שהתחלת לעבוד במקום הנוכחי, ההפרשות היו צריכות להיות כעבור 3 חודשים ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך. אני מציע לך לקרוא ולעיין בזכויות עובדי ענף הניקיון על מנת להבין את שאר הזכויות שלך.
ישראל
06/12/2014 10:55
אני עובד במקום עבודה 38 שנים, בגין 35 שנות עבודה אני מקבל 70% פנסיה, כמה פיצויים אני אמור לקבל בגין 3 שנות היבודה הנוספות ?
עורך דין
07/12/2014 13:51
שלום ישראל

האם פיטרו אותך מהעבודה? בכל מקרה, פיצויי הפיטורים מחושבים לפי הקבוע בחוק או לפי הקבוע במסגרתו של חוזה העבודה שלך.
ליאור
05/12/2014 16:34
האם ישנה הגבלה למרחק שההסעה מורידה אותי מהבית שלי?
נקודת האיסוף וההורדה במקום מגוריי רחוקה כקילומטר מביתי, האם זה תקין?
תודה
עורך דין
07/12/2014 13:50
שלום ליאור

אין כל בעיה חוקית עם העובדה שההסעה של מקום העבודה מורידה אותך במרחק של קילומטר מהבית. יש עובדים שהמרחק מהתחנה של ההסעה לביתם גדול יותר.
עליזה
05/12/2014 14:13
מבקשת לדעת כמה ימי מחלה מגיעים לי בשנה כשאינני בהסכם קיבוצי. שכרי חודשי
בתודה עליזה

היכן אפשר למצוא את החוק כתוב?
עורך דין
07/12/2014 11:58
שלום עליזה

החוק שאת אמורה לחפש ולקרוא הוא חוק דמי מחלה. לפי חוק זה לעובד במסגרת משרה מלאה צברים יום וחצי מחלה על כל חודש עבודה, מה שאומר שאת יכולה לצבור 18 ימי מחלה בשנה.

שבוע מוצלח ורק בריאות
תומר
04/12/2014 22:15
היי,
אני עובד קבלן בחברת אבטחה שנותן שירות במגזר הציבורי,
בתפקיד זה על משמרות, כאשר אני מקבל משמרות שהן כאשר שלושה משמרות שלי הן 12 וחצי שעות ביום וביום שבת אני עובד 10 שעות, בניגוד לרצוני שכאשר בבקשות ציינתי שאני רוצה לעבוד משמרת בוקר, האם מותר למעסיק להכריח אותי לעבוד מעל 8 שעות.?
עורך דין
07/12/2014 11:55
שלום תומר

איני מכיר את הסכם העבודה שלך מול המעסיק וסביר כי הוא מתייחס לסוגיית העבודה במסגרת של שעות נוספות ואורך המשמרות שלך בעבודה. באופן כללי, אם אין סיכום ספציפי בנושא, לא ניתן לכפות על עובד לעבוד במסגרת של שעות נוספות.
צביה
04/12/2014 19:33
בעבר היה לבעלי רכב צמוד מהעבודה. עקב שינוי בעבודה הוא נפרד מהרכב. מזה שנתיים הוא מגיע לעבודה ברכב פרטי שלו. לפני חודשיים גילה בעלי שהוא לא מקבל הוצאות נסיעה. ואכן בשיחה עם המנכ"ל הוא החל לקבל נסיעות (ע"פ נסיעה רכב ציבורי). הוא לא נתן לו את ההוצאות מהעבר.(כשנתיים!!!) האם
הוא זכאי לדרוש את הנסיעות מהעבר?
עורך דין
07/12/2014 11:48
שלום צביה

ישנן שתי נקודות שיש להתייחס אליהן לפי שאלתך.

1. ביטול האפשרות לעשות שימוש ברכב חברה לאחר שהעובד הורגל לכך במשך שנים, עשויה להתפס כהרעת תנאי עבודה. מאידך, העובדה שבעלך לא פעל בנושא במשך שנתיים בעייתית ביותר כיום.

2. בהחלט מגיע לבעלך לקבל החזר הוצאות רכב רטרואקטיבית במצב הדברים שתיארת, ועליו לפנות אל המעסיק ולדרוש זאת.
יוסי
04/12/2014 16:49
שלום רב,

אני עובד במקום עבודה כ 9 חודשים, בהלך שימוע טרם פיטורין שנערך לי היום. תקף אותי פיזית המנהל הישיר שלי, ניסה לחנוק אותי תוך כדי השמעת איומים. בנוכחות מנהלת משאבי אנוש במשרדה.
מה עליי לעשות?
עורך דין
07/12/2014 11:43
שלום יוסי

אתה מתא רמצב חמור ביותר של תקיפה. ראשית עליך לפנות לתחנת המשטרה הקרובה למקום מגורייך ולהגיש תלונה בנושא. שנית, תוכל לפנות לעורך דין מטעמך ולבחון את האפשרויות המשפטיות הפתוחות בפניך במצב הדברים כאמור.
איילת
04/12/2014 15:37
שלום, אני עובדת במקום עבודתי כ4 וחצי שנים. אני מתחתנת בקרוב ועוברת למקום מגורים שמרוחק 32 ק"מ מהעבודה. אני מעוניינת להתפטר בעקבות החתונה. האם מגיעים לי פיצויים?
יש לציין שזוהי רשת ויש לה סניפים ברחבי הארץ.
עורך דין
07/12/2014 11:41
שלום איילת

במצב הדברים כפי שאת מתארת כנראה שלא תוכלי להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויים. מאידך, אני מציע כי תפני לשיחה אישית עם עורך דין שיוכל להסביר את המשמעותיות השונות שבחוק ובדוק האם ישנה אפשרות אחרת, כפי שאת מקווה, ובכפוף לנסיבות האישיות שלך.
מאיר
04/12/2014 15:32
פוטרתי מעבודתי בחודש אוגוסט.24/8/14
עד היום לא קבלתי פיצויים
״ זה בטיפול״.
כמו כן התברר לי כי לא הופרשו לי לקרן פנסייה מספר חודשים.
מה עליי לעשות?
עורך דין
07/12/2014 11:39
שלום מאיר

זכותך המלאה לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה לתשלום פיצויי פיטורים. ניתן כמובן לעשות זאת לבד אך תמיד מומלץ להתייעץ ולפעול באמצעות עורך דין.

בהצלחה
רפי
04/12/2014 13:33
פוטרתי בתאריך 24 לחודש 08 בשנת 2014. החברת שפיטרה אותי "מנוליד" שיחקה איתי שבועיים בהבאת מיסמכים לקבלת פיצויים שבסופם היפנו אותי לחברת הביטוח שלהם "קשת" שיושבת בבאר שבע.

גם הם התחילו לבקש ממני כל מיני נירות בכדי לשלם לי את פיצויי הפיטורין שלי וזה נמשך עד לפני שבועיים, אז הודיעו לי שכל הנירות אצלם.

התקשרתי היום לברר מדוע עדיין לא קיבלתי אותם והיום הם מפנים אותי לחברת הביטוח האמיתית, שהם רק הסוכנים שלה, בתואנה שמיצידם הכל גמור ורק מיגדל מעקבת ושאני אברר למה.

ראיתי באתר אינטרנט שפיצויי פיטורין משולמים לעובד ביומו האחרון לעבודה ומטרת המחוקק היתה - בכדי שהעובד לא יחפש עבודה תחת לחץ כלכלי. כעת ראיתי באתר שלכם שגם מגיע הלנת פיצויי פיטורין.

התחלתי לעבוד במנוליד ב1 לינואר שנת 2013 ולפי המחשבון זה בערך 11000 שח ללא הלנה. אים קשת מפנה אותי כעת למיגדל אז למה הם בכלל "טיפלו" בי מההתחלה? היה אפשר להפנות ותי למיגדל לפני כ4 חודשים.ואים אני אפנה למיגדל יתחיל שוב סבב של הבאת מיסמכים כמו שהיה לי עם מנוליד ואחר כך עם קשת....

בקיצור אני מבין שעובדים עלי ושאין סיכוי שאקבל את מה שהיגיע לי לקבל ב-25 ל-08 שנת 2014.

אני מיואש ומאוכזב
עורך דין
07/12/2014 11:36
שלום רפי

לאור הסחבת שנוצרה ועל מנ להחיש את הטיפול בקבלת הפי ויים שמגיעים לך מזה זמן רב, אני מציע שתפנה לעורך דין מטעמך שיטפלח בעניין. אין בכלל ספק שזה יחיש את הטיפול באופן משמעותי.
פיורי
04/12/2014 13:23
שלום

אני מועסק בחברה מסויימת כבר 6 וחצי חודשים כעובד קבלן. הודיעו לי אתמול כי החברה מתכוונת לקלוט אותי כעובד חברה קבוע לכל דבר. השאלה האם הוותק שלי מתאפס או שהתקופה של 6 וחצי חודשים נספרת בוותק ונשמרת לזכותי?
עורך דין
07/12/2014 11:17
שלום לך

אין כל סיבה שהוותק שלך יתאפס ולפי הדין הוותק אמור להשמר, כך שברגע שתתקבל לעבודה כעובד החברה הוותק שלך יהיה של 6 וחצי חודשים או יותר (לפי מועד קליטתך המקורי כעובד קבלן).

בהצלחה
איבון ענוים
07/12/2014 08:20
האם מגיעה לי מענק יובל, לאחר 27 שנות שירות במשרד הבריאות, אך בתוכם 8 שנים באגודה? היום אני בת 58 ובגיל 55, שבררתי את הזכות לקבלת המענק, מסרו לי שלא מגיעה לי.
ח.ל
04/12/2014 08:27
שלום לך .

קרה לנו מיקרה ביטוח ( אחותנו נפטרה רווקה) התביעה טופלה .

ישנו סעיף במיכתב חב׳ הביטוח כי , ידוע לי כי כספי פצויי פיטורין שנכללו בפוליסה , אינם משולמים במסגרת מסמך זה ואלו ישולמו לשאיריו של המנוח לפי דין . המנוחה עבדה במקום עבודה מסודר .

שאלה ? כיצד עלינו ליפעול, אנו רק ארבעה אחים , כפי שציינתי המנוחה היתה רווקה , ואנו ללא הורים.

אודה לך על תשובתך .
עורך דין
07/12/2014 08:20
שלום לך

לפי חוק הירושה אתם שאריה של המנוחה ולכן פיצויי הפיטורין אמורים לעבור אליכם. הייתי ממליץ לשוחח בנושא עם עורך דין הבקיא בדיני משפחה וירושה.
גלי
03/12/2014 22:13
ערב טוב
אני עובדת בחברה כ שנה ושמונה חודשים , ביום רביעי שעבר התחיל וויכוח בטלפון עם מנכל החברה , לאחר שהתחיל להרים את קולו ולקלל , ניתקתי את הטלפון והלכתי הבייתה.
לאחר שעתיים נודע לי מחברה שעובדת במשרד הוא פירסם מודעת דרושים לתפקיד שלי.
מאותו יום אני בבית על חופשת מחלה ויש לי ימי ניצול.
ביום ראשון הוא התחיל לראיין ואתמול הוא חתם על חוזה עבודה עם אחת המרואינות. היא אמורה להתחיל שבוע הבא.
אין לי ספק שברגע שאני אגיע למשרד הוא יפטר אותי . אך השאלה שלי היא האם אני יכולה לתבוע אותו על כל שלא עשה לי שימוע . כי אני מבחינתי עדיין עובדת בחברה והם יודעים שאני בחופשת מחלה.
אף אחד לא יצר איתי קשר מהמשרד , רק חברה שלי .
אשמח ליעוץ והכוונה כיצד לפעול בהמשך...
עורך דין
07/12/2014 08:18
שלום גלי

אם הבנתי נכון, עוד לא פיטרו אותך. זה בדיוק הזמן הנכון לפנות לעורך דין ולהתכונן לבאות. בגדול, אסור לפטר עובדת מבלי לקיים שימוע בעניינה.
אליהו
03/12/2014 21:58
אם אני מרוויח שכר של 25 שקל לשעה זה 4800 בחודש.
אבל אני מרוויח יותר 28 שקל כי יש לי תוספת גמול א' אז זה 5200,שוב אני מציין ללא הגמול שעליו למדתי וטרחתי אני מקבל 25!,
אם יבוא עובד חדש דנדש למפעל יקבל 27 יעשה גמול יקבל 30! זה לא הוגן...אני חוזר שנתיים אחורה במצב הזה
יוסיפו לי בשכר? יעדכנו לי את השכר ללא הגמול ועליו יביאו בחשבון את הגמול?כי אם לא מה הטעם שעשיתי גמול??
עורך דין
07/12/2014 08:16
שלום אליהו

לא ממש הבנתי מה השאלה שלך.
אסתר
03/12/2014 18:08
שאלתי היא ;
הבוס שלי משלם לי שעה שער בסיס 23₪ וגם בונוס 7₪ לשעה.
סך יוצא שאני מקבלת 30₪ לשעה. בימי מחלה או חופש למשל אני מקבלת לפי 23₪.

1. האם הוא צריך לעלות לי מ 23₪ לפי החוק החדש ?
2. האם מותר לו להוריד מהבונוס ולהקטין אותו. ( רק אסביר שהבונוס נשאר קבוע ולא משתנה. הוא עושה את זה כדי לא לשלם מיסים ).

תודה לך מר עורך דין !!!
עורך דין
07/12/2014 08:13
שלום אסתר

לדעתי כבר עניתי לך. המעסיק אינו יכול לשלם לך 23 שח לשעתעבודה אם גילך מעל 18, שכן שכר זה נמוך מאשר שכר המינימום. לגבי הבונוס שאת מקבלת, צריך לעיין בחוזה העבודה שלך על מנת להבין את משמעותו.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ