פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1316
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פזית מלמד
13/03/2013 18:02
במקום העבודה שלי בשנה וחצי האחרונות שזה מוקד זימון תורים בתחום הבריאות, החליטו יום בהיר אחד להורות לעובדים כי בכל בוקר בזמן ההגעה למשרדי החברה, קיימת על כל העובדים חובה להפקיד את הטלפון הנייד האישי והפרטי אצל מנהל המוקד. כמובן שברור לי שיכולים להורות לי לא לדבר בטלפון הנייד בזמן עבודה, וגם ככה אין זמן לעשות את זה. אבל העניין של להפקיד את הטלפון הנייד אצל מנהל המוקד, כהוראה שהיא חובה לכל עובדי החברה נראית לי מאד בעייתית. רציתי לדעת אם אני שמה את הנייד בתיק, האם יכולים באמת מבחינת חוקית לחייב אותי למסור אותו? האם יש חוק כלשהו שמחייב עובדים לציית לכלל שקבעה ההנהלה של מסירת הטלפון הנייד כפי שציינתי?
ליזי
21/03/2013 13:08
אפשר לחייב עובדים לא לדבר בטלפון הסלולרי בזמן עבודה אבל מי שמע על לקחת לעובדים את הטלפונים? אם את לא עובדת בתוך מקום סודי, שאסור לצלם בו נניח, אין כל סיבה שיקחו ממך את המכשיר ואין בזה היגיון.
יצחק
13/03/2013 19:43
שלום רב!
אני חולה סוכרת מזה שנים ועבד מספר שנים במקום עבודה מסוים בטופס ביטוח בתחילת העסקתו בחברה סימן שאינו חולה סוכרת
לפני כשנה מחוץ למסגרת העבודה איבדתי את התחושה בעצב ברגלי השמאלית
אושפזתי ושוחררתי עם אובדן כושר עבודה 100 אחוז ו57 אחוזי נכות
ונאלצתי לסיים את עבדותי בחברה .
ביטוח אובדן כושר עבודה אישר לי תשלום בסך 30% מהסכום המגיע לי מאחר ורשמתי בגליון הרפואי לפני 12 שנה שאין לי סוכרת ולמעשה היה לי .
מה גם שלפי ביה"ח איכילוב בו אושפזתי וטופלתי , אין קשר בין הסוכרת לבין הפגיעה ברגליים ובעצב האם לפי חוק אני רשאי כיום לקבל את מלוא הסכום המגיע לי מביטוח העבודה ואם כן למי עלי לפנות
אלמירה חן
20/03/2013 19:19
יצחק שלום
יש גוף לביקורות של בטוחים, אתה יכול לפנות אליהם לבדיקת זכויותך

בהצלחה רבה
אביטל
19/03/2013 18:27
שלום רב,
קודם כל אני אציין שאני לא אוהבת את הבוסית שלי וזה הדדי.
אני אציין גם שהיא לא תפטר אותי כי סיימתי לאחרונה תואר ראשון והיא יודעת שבקרוב אני אעזוב.
העניין הוא לגבי ערב חג פסח - היא נתנה הטבה לעובדים: מי שיעשה 5 שעות נוספות במהלך ימים ספציפיים יוכל לא להגיע לערב החג וזה ייחשב לו כאילו היה.
ביקשתי חופש ביום ראשון לפני ערב החג והיא לא אישרה - למרות זאת אני לא מתכוונת להגיע! אני יודעת שהיא יכולה פשוט לא לשלם לי על היום הזה. אבל השאלה שלי היא - האם בגלל שאני לא אבוא ביום ראשון היא תהיה רשאית לבטל את ההטבה שניתנה לכל העובדים לגבי ערב החג?
תודה!!!
אלמירה חן
19/03/2013 19:30
אביטל שלום,
לא ברור לי האם 5 שעות שולמו גם כשעות נוספות??
אם כן בנוסף היא משלמת גם ערב חג??
יחד עם זאת זאת הטבה של מעסיק ולא חוק . החלטה של מעסיק

חג שמח
אביטל
20/03/2013 19:00
תודה מראש
אביטל
19/03/2013 22:47
היא משלמת לנו על ה5 שעות האלה כשעות נוספות בהתאם לחוק. ובנוסף היא מחשיבה את זה גם כאילו היינו בערב חג עצמו.

אבל עדיין... היא יכולה לתת הטבה כזו לכל העובדים ולקחת את זה מעובד בגלל סיבה אחרת שלא קשורה לזה?
גם אם זה לא חוק - לא אמור להיות הפרדה בין 2 הדברים הללו?
אלמירה חן
20/03/2013 19:17
אביטל שלום
לא, זה זכותה של מעסיק לתת הטבה לעובד שהיא רוצה

בהצלחה
מבולבל
שי
14/03/2013 01:02
שלום רב,

-אני עובד בחברה פרטית[משפחתית בע"מ]כארבע שנים.

-מעוניין לעזוב כי החברה בקשיים כלכליים, מבין כי אם אני עוזב אינני זכאי לפיצויים של 100 אחוז אלא רק של 70 אחוז [מקופה שאני מפריש היום]האם צודק?

-ברשותי רכב האם כשאני מודיע עליי לתת חודש ימים ובו הרכב נשאר עימי גם אם אני נשאר בבית?

-אינני זוכר שחתמתי על חוזה כשלהו, אבל במידה ואני רוצה לפתוח חברה משלי [מה דיני מבחינת לקוחות?] האם יש עילה לתביעה שאני אעסוק באותו תחום [הלקוחות בשוק אינם משתנים?]מה עם לקוחות שאני גייסתי לטובת החברה?יש חוק שמגן עליי שהשוק חופשי-כיוון שמישהו אמר לי שניתן אולי יהיה לתבוע אותי-אם יוכיח שפגעתי לו בהכנסות אם לקוח גדול עובר אליי[אבל זה שוק חופשי לא?או שישנה כאן בעיה?].

-אני ממוקצע בתחום הנ"ל -לא יכול לעבור לתחום חדש....

אודה להתייחסותך

שי
אלמירה חן
20/03/2013 19:16
שי שלום,
אם אין לך חוזה ואין התחייבות לגבי לקוחות, אז אין להם הילה
אם אתה תעבוד בהודעה מוקדמת (ותהיה חייב , אחרת יקזזו לך משכר), אז רכב נשאר אצלך.

בהצלחה רבה
עופר
19/03/2013 21:41
אבי שלי בן 57 וכבר כ 10 שנים עובד במוסד ציבורי בעובודות לוגיסטיות דרך הקבלן (ISS). בגין חוק החדש שיצא לא מזמן החליט מוסד לסיים התקשרותו עם קבלן הזה ולקלוט עובדים אליו לחברה.

לפיה דבריהם (כך נאמר לאבא שלי) הם פנו לקבלן בנושא והקבלן לא מוכן לפטר את העבודים האלו ואומר שיכול להציע להם עבודה במקום אחר או לחילופין אם עובדים האלו יוותרו על פיצויים ונלווים (זאת אומרת יתפטרו מיוזמתם).

בנוסף עקב המהלך הזה שהוא לא מרצון של אבא שלי - יוצא שהוא מעבד את וותק שלו ומה שחשוב שאחוז תשלומם למבטחים שיש לו כרגע.

מה ניתן לעשות עם הקבלן הזה? אנחנו צופים שמוסד ציבורי זה (מקום עבודה עצמו) במקרה זה יעדיף לוותר על אבא ועוד עבודים אחרים ויקלוט פשוט אחרים וצעירים רק בשביל לא "לשבור ראש" עם הקבלן הזה.

נשמח לקבל מכם יעוץ בנושא זכויות והחוקים בנושא.
אלמירה חן
20/03/2013 19:13
עופר שלום רב,
בשום אופן לא לוותר על זכויות
אנא דבר איתי 054-7177155

אשמח לעזור לך
תיקי
19/03/2013 21:44
המקרה לא שגרתי. קרוב ל-5 שנים (התחלה 5 ביוני 2008) עבדתי בקבלה במלון 24 חדרים שנסגר ב 2 בנובמבר 2012 מטעמים משפחתיים (הנימוקים שונים ומעוררים תהייה) אומר רק שלאורך השנים הייתי שם לבקשתה של בעלת המלון כדי לאפשר לה לחיות את חייה.

חגים שבתות סופי שבוע, לילות וכיו"ב בגדול רוב הימים מהצהריים עד 7 בוקר המחרת כשצוות הבוקר מגיע, אני הייתי שם לצרכי האורחים, לקבל אורחים חדשים אם צריך ולנתי לצורך העניין עם בני בתנאים לא נוחים ואף מבישים. בעלת המלון הייתה מאוד חמה וההיקשרות נוצרה לבקשתה ותחינותיה. בקשתי להסכם שכר שביקשתי שוב ושוב שיעשה באופן מסודר דחתה עוד ועוד בטענה שאינה יודעת לתמחר והיא תשאל מומחים בנושא.

המלון נסגר ונותרתי בלי הסכם (הוציאה תלושים פיקטיביים רק לצורכי הנה"ח לטענתה) עדיין לא קיבלתי את מלוא שכרי ועדיין לא קיבלתי פיצויים. מזל שרשמתי כל סכום מזומן שקיבלתי באופן סדיר (עשיתי זאת כשראיתי שהיא מתנהלת בצורה לא מסודרת והיום נראה שאולי במכוון כדי ליצור מסך עשן) אני לבד בעניין, למרות שלאורך השנים התייחסה אלי בחום רב ובטענה שהיא ורק היא בעלת המלון ומגיע לי מיליונים ואני מצילה אותה ואני אפוצה כשהחליטה לסגור התנערה ממני כשהיא מגייסת את ילדיה ובני משפחתה לעניין.

עד אז חיבקה נשקה רכשה את אמוני ביקשה שאתייחס למלון כאילו היה שלי וכך עשיתי בדיוק והיא בינתיים עשתה כאוות רצונה כשהיא מסתמכת עלי רוב הזמן- טיולים, שהייה אצל הנכדים בתל אביב, אישפוזים, אירועים משפחתיים וכיו"ב) . אני ממש התמוטטתי כשנותרתי לבד במערכה הזו כשאין בידי הסכם חתום ומשפחתה מנסה לגמור איתי עניין בלא כלום כמעט. אענה על כל שאלה שתשאל ואתן כל פרט שיידרש. אנא עצתך המלומדת.
אלמירה חן
20/03/2013 19:10
תיקי שלום
את יכולה להגיש תביעה לבית דין לעבודה
ולקבל את כל זכויותך

חג שמח
Tommy
20/03/2013 17:16
הייתי שמח לקבל תשובות חד משמעיות בנוגע לזכויות שלי כעובד .

אני עובד במפעל שמייצר עיתונים - עובד קבלן, העבודה שלי היא לסדר את העיתונים על משטח.

לפני תקופה מסויימת אחד האחראים במפעל נתן לי ולעוד עובד קבלן הוראה לעשות עבודת סבלות (להעביר מקררים, ארונות מלאים בצלחות, שולחנות פנתיות של מחשב ועוד). אחד האחראים צעק עלינו שנעבוד מהר יותר, האם זה חוקי להעביד אותנו בעבודת סבלות?

הפסקה במפעל בימים של לחץ לא ניתנת גם אם עבדתי 12 שעות כיוון שאין מספיק עובדים. בלילות יש הפסקה לכל המפעל בשעה 12 בלילה אך כיוון שיש קווים של עיתונים שעדיין יוצאים אז המסילות ממשיכות לעבוד, ואז האחראים שמים במסילות את עובדי הקבלן (אני אחד מהם). ושוב, זה קורה רק בימים מסויימים, האם אני יכול להוכיח את זה כשאני מתלונן? אם כן אז איך?

ימי רביעי קבוע בהפסקת הצהריים עובדים של המקום מתחלפים בינהם ועולים לחדר האוכל קבוצות ועובדי הקבלן נשארים כיוון שאי אפשר להשאיר את המסילות לבד, האם אני יכול להתלונן על כך?

התקבלתי לעבודה בלי ראיון איך אוכל להוכיח שאני עבדתי בכלל?

לא היתי בטוח אם מותר לפרסם פה שמות של מקומות לכן לא כתבתי את שם מקום העבודה.
אלמירה חן
20/03/2013 19:07
שלום,
בטח שאתה יכול להוכיח כי יש לך תלוש שכר מקבלן
תוכל להעביר תלונה לת.מ.ת

בהצלחה רבה
מיכל
19/03/2013 19:40
הנני עובדת שכירה מזה כשנתיים. במרץ 2011 החלה עבודתי ובחודש יוני 2011 מצב בריאותי הרע והייתי מאושפזת כחצי שנה שבמהלך חצי שנה זו עברתי ניתוח קשה.

כשהגעתי למקום העבודה העברתי טפסים וייפוי כוח כל מנת שימשיכו לי ביטוח מעבודה קודמת אך לא נעשה דבר בנידון, רק לאחר שהעניין הבריאותי החמיר החלו להעביר את הטפסים וכמובן באיחור רב לבסוף עשו לי ביטוח בסיסי כאשר חזרתי ינואר 2012 והסבירו כי אם יחול או אם תהיה שוב בעייתיות במצבי איני זכאית לכלום בעניין.

שילמו לי את ימי המחלה כפי שמגיע בהתאם למה שעבדתי בשלושת החודשים הראשונים. בתלוש המשכורת מצויין תחילת העבודה מרץ2011, ברצוני לדעת מה החוק לגבי החופשה שהייתי בה במחלה ללא תשלום - חל״ת - האם אני זכאית לגבי החצי שנה שהייתי בחל״ת לחופשה שנתית? הבראה ? ומה לגבי פיצויים, האם החצי שנה הזו נכללת? אשמח לתשובה מהירה ואם ניתן יהיה לצרף את החוק על מנת להיות מעודכנת לזכויות שלי.
אלמירה חן
20/03/2013 19:03
מיכל שלום
אני מבינה שלמעביד לא היו מספיק ימי מחלה לשלם לך, ומקווה שהם העבירו לטיפול של בטוח לאומי
מכוון שקיבלת תשלום דרך בטוח לאומי ,את לא זכאית באותה תקופה לתנאים סוציאלים. כגון: חופשה, הבראה, ותק מקצועי....

המון בריאות
רונן
19/03/2013 22:42
אם עבדתי במקום מסוים במשך שנתיים(משרת סטודנט)
סיימתי ללמוד
התפטרתי וישר והתחלתי מקום חדש ופוטרתי מהמקום החדש האם אני זכאי לדמי אבטלה?
אלמירה חן
20/03/2013 18:56
רונן שלום
אתה זכאי לדני הבטלה
חג שמח
בני
20/03/2013 09:56
מה החובות של מעסיק כלפי עובד שעבד בארגון 11חודשים והיה זכאי לרכב צמוד עד שהחליט להתפטר. כמה זמן הודעה מוקדמת צריך לתת למעסיק? האם חובה להשאיר הרכב ברשות העובד לתקופה של הודעה מוקדמת?
אלמירה חן
20/03/2013 18:51
בני שלום
הודעה מוקדמת אחרי 11 חודשי עבודה סה"כ 18.5 יום
עם עובד עובד בהודעה מוקדמת ,עובד זכאי לרכב חברה

חג שמח
יעל
20/03/2013 16:10
שלום,

אחרי החג אני אמורה לחזור לעבודתי לאחר חופשת לידה של 5 חודשים, יש לי מספר שאלות:
1. בחוזה האישי שנחתם מולי על המעסיק לדאוג לי לחניה. לפני יומיים קיבלתי מייל מהמעסיק שאין באפשרותם לממן לי יותר חניה.
2. בתקופת החגים (סוכות ופסח) ימי החופשה שנלקחו מתחלקים ביני ובין המעסיק. בתלוש האחרון שהועבר לי (טרם יצאתי לחופשת הלידה) נלקחו לי 4 ימי עבודה מלאים במקום 2 (בניגוד להסכם), למרות ששלחתי מספר מיילים בנושא, רק לאחרונה קיבלתי תשובה מהמעסיק שאין באפשרותם להחזיר לי ימים אלו. האם זה חוקי?

כיצד עליי לפעול מול המעסיק במקרים אלו?

בנוסף, מהן זכויותי לגביי שעת הנקה?

תודה וחג שמח!
אלמירה חן
20/03/2013 18:47
יעל שלום
תמיד אפשר וחובה למעסיק לתקן טעות
לגבי חניה זה חלק להרעת תנאים
שעת הנקה מגיע עד 7 חודשים לילד שעה למשרה מלאה
עד שנה מותר לך להתפטר כדין פיטורים

מזל טוב וחג שמח
כרמל
20/03/2013 10:00
שלום ובוקר טוב למנהלי האתר,

הגשתי תביעה משפטית לבית הדין לעבודה בגלל שפוטרתי ולא שולמו לי פיצויים לפי החוק ולפי הזכויות שלי. המעביד הגיש תביעה שכנגד ובמסגרת התביעה הוא דורש לקבל בחזרה כספים ששולמו לי על משמרות שלא עבדתי בתקופת העסקתי, והימים האלה שולמו לי בגלל טעויות רישום ביומן העבודה שלו. לדבריו בזמן העסקתי החליט לתת לי את הימים האלה במתנה ועכשיו הוא חוזר בו. רצית לשאול האם יש לו אפשרות לקבלת כספים כאלה בחזרה חודשים אחרי ששולמו לי במשכורת? האם יש אפשרות לקזז מכספי הפיצויים (שבטוח מגיעים לי) את הסכום, אם וכאשר, שבית הדין לעבודה יחליט שעלי להחזיר למעסיק?
אלמירה חן
20/03/2013 18:43
כרמל שלום
כן מותר למעסיק לקזז תשלום ששולם בטעות ואפשר לבקש מבית משפט לקזז מתשלום של מעסיק

חג שמח
אסתי מעתלית
20/03/2013 17:08
היי

ישנם ימים בשבוע שאני עובדת שתי משמרות ביום. משעה 08:00 עד שעה 11:00 ושוב משעה 14:00 עד שעה 15:00. רציתי לדעת איך אני אמורה לקבל תשלום? האם התשלום הוא על יום עבודה מלא? האם אני אמורה לקבל תשלום על פעמיים שלוש שעות עבודה ואז ההפסקה היא על חשבוני?

החזר נסיעות אני מקבלת מלא, כי בהפסקת הצהריים אני נוסעת הביתה באוטובוס וחוזרת שוב אחרי הצהריים. עם זה אין בעיה. כששאלתי המעסיק אמר לי שהוא משלם לי רק על השעות שאני עובדת, ולא על השעות של ההפסקה. איך זה צריך להיות בפועל?
אלמירה חן
20/03/2013 18:41
אסתי שלום,
מעסיק צודק הוא משלם לך לפי שעות
מכוון שאין לך 6 שעות רצופות , אז אין צורך לקיזוז הפסקות

חג שמח
סבין
12/03/2013 17:41
שלום למנהלי האתר הנכבדים,

אני מועסקת על ידי בחברת מיקור חוץ outsourcing כעובדת שכירה ומזה שש וחצי שנים כמעט. במהלך שלוש השנים האחרונות אני עובדת אצל אותו לקוח של החברה שמעסיקה אותי. לאחרונה קיבלתי הצעה מהחברה שאצלה אני עובדת בפועל להפוך להיות עובדת החברה בתנאים מעולים. הרבה יותר טובים מאלה שיש לי כיום, אצל המעסיק הנוכחי. בגדול, חתמתי על הסכם עם המעסיק שלי שאני לא אתחרה במעסיק בשום דרך ולא אציע את שירותי לחברות אחרות בזמן שאני מועסקת אצלו.

אני מתכוונת להתפטר ובמהשך להקלט בחברה שהציעה לי עבודה בתנאים טובים יותר. החברה הזאת עוסקת בתחום התוכנה ואינה מתחרה במעסיק הנוכחי שלי, שהיא כאמור חברה המספקת שירותי מיקור חוץ בתחומים רבים, ובין השאר תוכנה - אך היא אינה בשום אופן חברת תוכנה.

מה גם שההתפטרות שלי לתפיסתי הנה הפסקת עבודה, וכך גם במקרה הכי גרוע, אי אפשר יהיה לטעון שאני עובדת עבור חברה מתחרה "בזמן העסקה" בחברת מיקור החוץ. רציתי לשאול מה אתם חושבים על המצב הזה, שכן איני רוצה להסתבך בתביעות משפטיות ובבתי משפט...

תודה מראש על הייעוץ!
ישי
19/03/2013 21:47
פוטרתי היום בבוקר מהעבודה, אחרי שימוע מסודר. קיבלתי מכתב פיטורים לפי החוק. רציתי לדעת אם ימי חג פסח וחול המועד נחשבים במסגרת מניין הימים של הודעה מוקדמת - איך בדיוק מחשבים את התקופה של הודעה מוקדמת? אני עבדתי בחברה שנתיים וחודש וחצי. מאז ינואר 2011. תודה על העזרה!
אלמירה חן
20/03/2013 12:09
ישי שלום
אתה זכאי לחודש הודעה מוקדמת
בהצלחה רבה
דלית
19/03/2013 21:37
ערב טוב

אני עובדת שכירה בחברה. מאז תחילת עבודתי לא שולמו לי דמי נסיעות לעבודה וחזרה. בתוך תלוש המשכורת גם לא מפורט תשלום עבור דמי נסיעות. האם אני זכאית לדמי נסיעות גם אם אני עובדת במסגרת של חצי משרה? איך זה אמור להתבטא בתלוש המשכורת? האם יש דרך לקבל את התשלום עבור נסיעות רטרואקטיבית, מהיום שהתחלתי לעבוד?
אלמירה חן
20/03/2013 11:51
דלית שלום,
אם את גרה 2 תחנות אוטובוס לפחות עד עבודה
את זכאית לנסיעות וגם רטרו
בהצלחה רבה
יצחק
20/03/2013 08:24
אשמח לעזרתכם ,
לאיזה גוף שמטפל בביטוחים עליי לפנות
נעמי
20/03/2013 09:24
אל המוסד לביטוח לאומי אלא אם יש לך פוליסת ביטוח פרטית, בלי כל קשר.
הילה
07/05/2012 09:59
יש לנו עובד אחזקה שנפצע בעבודה, הוא היה בתאונת עבודה. לאחר כחודש במחלה הוא חזר לעבודה , אך חזר לעבודה משרדית. כעבור חודש לא הרגיש בטוב וקיבל ימי מחלה של 3.5 חודשים- הוא נפגש עם רופא תעסוקתי שקבע שהוא לא כשיר לעבודה כאיש אחזקה אלא עבודה משרדית בלבד.

איך אפשרות למצוא לו תקן לעבודה משרדית. איך ניתן לטפל בעובד במצב כזה?
אילן - מעסיק
19/03/2013 17:03
מבקש להצטרף לשאלה:

רופא תעסוקתי החליט כי עובד שכיר אצלנו בחברה לא יכול לחזור לעבודה שבה עבד לפני שיצא לתקופה ארוכה של מחלה. הוא עבד על קו יצור מסויים, וכעת לא יכול להמשיך בעיסוק הזה. הבנתי כי אנחנו חייבים למצוא לו עבודה חלופית, אבל אין אצלנו בחברה משרה פנויה. להפך. האם יש אפשרות לפטר עובד במקרה כזה? מה עושים אם אין עבודה להציע לו תחת האילוצים הרפואיים?
אלמירה חן
19/03/2013 17:48
שלום רב,
אם יש מכתב מרופא תעסוקתי ואין לך משרה מתאמה , אז אתה רשאי לפטר עובד עם כל זכויות לעובד זכאי

חג שמח
איל
15/03/2013 11:16
שלום,
אני עובד במלצרות. בתחילת העבודה עושים 3 משמרות התלמידות עלינו לא מקבלים את הכסף אלא לאחר 3 חודשי עבודה במקום כדי להבטיח את הישארותך, על זה אתה חותם בטופס תנאי העסקה בתחילת העבודה במקום האם הדבר אינו נחשב להלנת שכר?

בנוסף, היחס של המנהלים לעובדים ממש מחפיר והם רודים בכל העובדים באופן לא תקין לטעמי, חוץ מלעזוב את מקום העבודה, האם יש עוד משהו שאפשר לעשות עם זה?

ושאלה נוספת ואחרונה האם מחובתו של מקום העבודה לשלם לעובדיו על פגישות צוות?

תודה, שבת שלום
עורך דין רונן ...
19/03/2013 16:35
אין כזה דבר, מדובר בעבירה על החוק ועילת תביעה בבית הדין
אלמירה חן
16/03/2013 18:48
יצחק שלום,
חובה של מעסיק לשלם לכל שעה שעובד עבד (זאת עבירה חמורה על חוק)
גם על שעות צוות

בהצלחה רבה
איל
19/03/2013 12:44
המנהל אומר שאם עובד עוזב לפני השלמת שלושה חודשים בעבודה הכסף שעלה להכשיר אותו הוא עלות משמרות ההתלמדות. יש בזה הגיון או שזה לא חוקי? והאם העובדה שחתמתי על זה כתנאי להעסקתי לא פוגע בי למרות שזה לא חוקי?

בנוסף, כמה זמן מראש מבחינה חוקית עלי להודיע על עזיבת מקום עבודה? (מלצרות).

תודה
אלמירה חן
19/03/2013 15:25
שלום רב,
מעסיק חייב לשלם תשלום בגין כל דקה שאת עובדת.
הודעה צריכה להיות על כל חודש 1 יום הודעה

בהצלחה רבה
פנסיה
נילי
19/03/2013 14:45
המעסיק שלי מנכה ההפרשות לפנסיה את ימי המחלה , ככל שאנ לוקחת ימי מחלה בגין כל חודש בחודשו.
שאלתי היא מהו הבסיס החוקי לניכוי ימי המחלה מההפרשות לפנסיה שהרי ההפרשות אמורות להיות מתוך שכר הברוטו- האם שכר הברוטו משתנה בהתאם לימי המחלה הממומשים בגין חודש ספציפי?

אודה לתשובה
RE: פנסיה
אלמירה חן
19/03/2013 15:23
נילי שלום
אם הבנתי נכון את שאלתך, יש לך תשלום מחלה כל חודש בשכר ומעביד לא מפריש עבור תשלום של מחלה?
אם כן, סה"כ הפרשה לקופת גמל צריכה להיות שכר+ תש' מחלה+ תש' חג+ תש' חופשה.

בהצלחה רבה
ניר רביבו
17/03/2013 20:00
פוטרתי מעבודתי לאחר שנתיים וחצי ומצאתי עבודה עבודה אחרת אני עובד שם כבר 3 שבעות וממש לא טוב לי שם! אם אני עוזב את העבודה החדשה אני זכאי לחתום בלשכת התעסוקה עד שאמצא מקום עבודה חדש??
ניר
18/03/2013 23:28
פוטרתי מעבודתי, ומצאתי עבודה עבודה אחרת ניר רביבו 01/01/1970 02:00
פוטרתי מעבודתי לאחר שנתיים וחצי ומצאתי עבודה עבודה אחרת אני עובד שם כבר 3 שבעות וממש לא טוב לי שם! אם אני עוזב את העבודה החדשה אני זכאי לחתום בלשכת התעסוקה עד שאמצא מקום עבודה חדש??
??
אלמירה חן
19/03/2013 12:23
ניר שלום
אני לא בטוחה לגבי תשובה שלי שלפי חוק אתה עדיין זכאי לתשלום דמי הבטלה
אבל יש פורום בבטוח לאומי
אנא פנה אליהם

סליחה וחג שמח
אברהם
19/03/2013 09:59
אני עובד בחברה קבלנית בשכר גלובלי של 5200 שח. שעות עבודתי הם בין 700-1700. בחודש שעבר החברה קיבלה פרויקט במפעל של חודש שלם במסגרתו אני אמור לעבוד מ-1900 עד 0700. קיבלתי הבטחה שאני יתוגמל כספית בבונוס מכיוון ואני עובד בשכר גלובלי. בשטח קיבלתי על עבודתי 5600 שח נטו. האם זה חוקי והאם לא מגיע לי שכר של לילה. רצוי לומר שעבדתי רק ששה לילות ושאר הימים עבדתי יומיות.
אלמירה חן
19/03/2013 12:17
אברהם שלום
שעות לילה משולמים משעה 22:00 ועד שעה 06:00 לפי 150%
ועובד חייב לקבל תשלום לפי שעות העבודה (זה חוק)

חג שמח
אילנה
19/03/2013 10:10
שלום רב,
אני עובדת במשרד פרטי קטן כ-8 שנים. בשנים האחרונות קבלתי 550 ש"ח בתלוש או בצ'ק. השנה קבלתי שני בקבוקי יין.
האם מדובר כאן בהרעת נתאים אשר מהווה הילה לקבלת פיצויי פיטורין.
תודה וחג שמח לכולם
אלמירה חן
19/03/2013 12:02
אילנה שלום
אין חוק שמחייב את מעסיק בתשלום שי לחג

חג שמח
גילי
19/03/2013 11:11
רציתי לשאול ברשותכם אילו עובדים לא זכאים לקבל מתנה לחג פסח? אני עובדת 3 וחצי חודשים, שכירה, ועובדת לפי משמרות אבל לא במסגרת של משרה מלאה. אני עובדת בערך 18 שעות בשבוע בסך הכל, ומקבלת שכר לפי שעת עבודה. בחברה שאני עובדת בה חילקו מתנות לחג פסח רק לעובדים שמועסקים במשרה מלאה ולכל העובדים במשמרות, כמוני, לא נתנו מתנה לחג. האם זה חוקי? איך קובעים לאילו עובדים מגיעה מתנה לחג ולאילו עובדים לא?
אלמירה חן
19/03/2013 12:01
גילי שלום
אין חוק שמחייב את מעסיק לגבי תשלום שי לחג
זאת הטבה של מעסיק

חג שמח
ליאור
18/03/2013 21:11
האם מעסיק יכול להכריח עובד לעבוד כשהעבודה היא במשמרות כאשר בתחילת עבודה הוסכם בע"פ שאני לא אעבוד כל יום..?
איתי
19/03/2013 09:05
ליאור

אף אחד לא יכול להכריח עובד לעבוד כל יום, כי לפי החוק אסור למעסיק לתת לך לעבוד 7 ימים בשבוע. לגבי קביעת משמרות, גם אני עובד במשמרות (במסעדה) ואצלנו יש סידור עבודה לעובדים. כל עובד נותן את המשמרות שלו ובסוף כל שבוע מתפרסם סידור עבודה לשבוע הבא. נדיר מאד שעובד מקבל משמרות שהוא לא ביקש לקבל. זה הרי כל הרעיון שמאחורי עבודה במשמרות.
ביג רד
18/03/2013 18:06
שלום
אני נאלצת לקחת חופשה ולנסוע לחול עם בן זוגי אך במהלך חופשה זו אני ממשיכה לעבוד מרחוק ימים שלמים כאילו הייתי במשרד.
מכיון שאיני בארץ אני נאלצת למלא ימי חופשה אך בפועל אינני בחופשה.
מה מגיע לי ? האם קבוע משהו בחוק במקרה כזה? האם אני זכאית להפחית את ימי העבודה מימי החופשה שלקחתי?
תודה רבה
אלמירה חן
18/03/2013 18:38
שלום רב,
אין חוק שמחייב מעסיק, אבל בדרך כלל מעסיק מרצון הטוב פיצויי לעובד
את צריכה לסכם עם מעסיק שלך
חופשה נעימה
ביג רד
18/03/2013 18:50
האם יש עניין לגבי הביטוח שלי בעודי בחול? כי נאמר לי שאני צריכה כן למלא חופש כדי שהביטוח יכסה אותי ולכן זה מקשה על המעסיק לתת לי החזר על הימים האלו. האם זה נכון?
תודה רבה על התשובה שניתנה
אלמירה חן
19/03/2013 08:55
שלום רב,
ממש לא אין קשר לבטוח,(בעיה בבטוח אם את מקבלת תשלום מבטוח לאומי כגון: דמי לידה, ת. עבודה....) וחופשה מותר לך לעבוד ולקבל בנוסף לחופשה תשלום בונוס על עבודה בחופשה

בהצלחה רבה
מארק
18/03/2013 21:56
מה המינימום של שעות העבודה שvעביד חייב לשלם עבורו דמי נסיעות? כלומר, אם אני מגיע לעבוד שלוש שעות ביום, באישור המעביד, ואני עובד זמני, מגיע לי החזרי נסיעות על אותו יום?

האם עובד זמני (פרילנסר) שהתחיל לעבוד לפני פסח, מחוייב לקבל תשלום עבור 2 ימי פסח (הנחשבים כימי חופש)? מדובר בעובד שעתי שבא לעבוד חודש (בחופשה) ללא התחייבות מצידו.
אלמירה חן
19/03/2013 08:51
מארק שלום,
מעסיק חייב לשלם מקסימום ליום נסיעות ע"ס 25.20 ש"ח
עובד זכאי לימי חג אחרי ותק של 3 חודשי עבודה

בהצלחה רבה
אדם
18/03/2013 22:00
אני נהג המועסק כמעט כשנה כעובד שכיר במסגרת משרה מלאה. לאחרונה הייתי באירוע מסויים שהוכר כתאונת עבודה והייתי בחופשת מחלה כחודשיים, קיבלתי את השכר שלי מהביטוח הלאומי, ובעוד כמה ימים אני אמור לחזור לעבודה כרגיל אחרי חופשת מחלה ארוכה. השאלה היא האם הוותק שלי ממשיך להיחשב גם שהייתי בבית במסגרת חופשת המחלה?
אלמירה חן
19/03/2013 08:47
אדם שלום
לפי משכתבת הייתה בתאונת העבודה, עובד בזמן ת.עבודה לא מקבל ותק וגם לא תנאים סוציאלים
אם עובד היה בימי מחלה, אז מקבל כל תנאים סוציאלים כולל ותק
בהצלחה רבה
hanna
19/03/2013 04:11
הגעתי לגיל פרישה ואני ממשיכה לעבוד האם אני זכאית להקלות במס הכנסה?
אלמירה חן
19/03/2013 08:39
חנה שלום רב,
הקלות במס לא , אבל בבטוח לאומי כן

חג שמח
שרון
17/03/2013 21:09
שלום רב, אני בחודש חמישי ועובדת כרגע במחסן הדברה שבו חומרי הדברה וגם חומרים רעילים שאמנם נמצאים בחדר מוגן וסגור אך חש תמיד ריחות מסוימים, יש לציין כי ביקשתי מס׳ פעמים לעבור למשרדי החברה בשל ההריון ונעניתי בשלילה, האם יש בידי הזכות לבקש שמירת הריון ?
אודה לתשובה, שרון
אלמירה חן
18/03/2013 16:20
שרון שלום,
לא מייד נותנים אישור לשמירת הריון, אך אליך לפנות לת.מ.ת מחלקה מיוחדת לטיפול ושירות לנשים בהריון, והם בדיוק יתנו לך הסבר וגם יפנו למעסיק לשמירת זכויותך.
מזל טוב ובהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ