פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1043
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ניתוח
רונית
18/02/2014 13:07
הודעתי למעבידי שאני נכנס לניתוח בתחילת מרץ וטצטרך חופש כחודש, אהיה בבית חולים שבוע, 3 שבועות עלי לנוח, הצעתי לעבוד מהבית אבל המעביד לא מסכים.
עלי לציין שאני יזמתי כעת את הניתוח נולא התחשבתי בצרכים בעבודה, המעביד הודיע לי שלא מתאים לו בתקופה זו של השנה, ואני מודע לכך. נותרו לי 10 ימי מחלה בלבד.
המעביד לא מפטר אותי אבל לא מאשר לי את חופשת מחלה זו. מהו הדיען לגבי? אני אמור להנתח ב-10.3.14
RE: ניתוח
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 13:14
רונית שלום,

חובה על המעסיק לשלם בגין 10 ימי מחלה צבורים לזכותך ואין הוא רשאי לפטר אותך בימים אלו.
אך לאחר סיום ימי מחלה צבורים המעסיק יוכל לסיים את העסקתך בכפוף לשימוע ותשלום כל הזכויות שמגיעות לך בגין תקופת עבודתך.
מרק
18/02/2014 12:27
אני בן 67 עובד במפעל פרטי מעל 5 שנים. משכורת ששולמה לי לפי שעה. קיבלתי הודעה טלפונית מאחד עובדי המפעל בשם המעסיק על סיום עבודתי.

רציתי לברר עם עורך דין את הנקודות הבאות:

א. כמה זמן מראש צריך להודיע על פיטוריי.
ב. האם ההודעה שהתקבלה לא להגיע למחרת לעבודה מחייבת את המעסיק לשלם לי את שכר החודשי עד המועד בו הפיטורים יכנסו לתוקף.
ג .מהו הגודל של הפיצויים שאני יכול לקבל.
ד . האם מגיע לי לקבל דמי אבטלה אם אני נמצא בתווך הגיל של הפנסיה.
עו''ד אריק שלו
18/02/2014 12:36
א. חודש ימים.
ב. התשובה היא כן.
ג. משכורת אחרונה כפול מספר שנות עבודה.
ד. יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.

הודעת פיטורים בטלפון הינם פיטורים שלא כדין.
פנה למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
אלישבע
18/02/2014 12:21
שלום רב, בתאריך 10/02/14 הייתי אמורה לקבל משכורת מהמעסיק שלי על שבועיים וחצי ימי עבודה. המעסיק לא מעוניין לשלם לי על זה , יש לי חוזה העסקה + הודעות ממנו על איום אי תשלום שכר וביצוע אי תשלום שכר . אשמח לעזרה בקבלת שכרי עבור עבודתי בחברתו. מה אני עושה עכשיו? מה הצעד הראשון?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 12:33
שלום,
ניתן לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדיון האזורי לעבודה.
אלינור
18/02/2014 10:41
שלוב רב, אניעבדתי 3 שנים במשרד רו"ח תחילה כמתמחה ואז המשכתי שם כרו"ח מתחילה. לאחר 3 שנים המעסיק פיטר אותנו בעקבות שינוי שותפות והעסיק מחדש בשותפות חדשה. השאלה היא לגבי פיצויי פיטורין שמגיע לי. המשכורת האחרונה הינה 6,800 והוותק 3 שנים. כשבאתי ושאלתי אותו כמה מגיע לי אמר 18,415 ש"ח במקום 20,400 כלומר הוריד לי מהוותק שנצבר לי 3 חודשים. באיזה מקרים זה אפשרי בכלל??? בתקופת עבודתי אצלו הארכתי את חופשת הלידה שלי בחודש. הוא מבחינתו אמר שהוא הוריד שעות חוסר שהיו לי במהלך השנים וגם אם נעשתה טעות בחישוב רוב הסיכויים שזו טעות לטובתי. מה זכויותיי האם ניתן להוריד וותק ב- 3 חודשים ואם כן באלו מקרים?? זה קשור למעמדתי הקודם כמתמחה?? אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה מראש
אלינור
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 10:47
לא ניתן להוריד את הוותק במקרים בהם עבדת בפועל או בחופשת לידה אך ניתן כן להתחשב בחלקיות המשרה לאורך תקופת העבודה.
אלינור
18/02/2014 10:55
תודה רבה לך על התשובה המהירה,

האם כאשר אני נחשבת עובדת במשרה מלאה (- גם בתלוש משכורת רשום 100% משרה) ניתן לעשות חישוב כזה ולהוריד לי מהוותק או שלא?

תודה מראש
מאלינור
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 11:08
הרישום בתלוש השכר אינו חזות הכול, אלא יש לבדוק לפי חלקיות המשרה בפועל לאורך תקופת העבודה.
אלינור
18/02/2014 11:20
אבקש להבין את תשובתך הראשונית:
אמרת כי "לא ניתן להוריד וותק במקרים בהם עבדת בפועל.."

מה זה אומר בפועל? הרי אם עבדתי 3 שנים מלאות ובחודש 1 נניח החסרתי 13 שעות ובחודש אחר 5 שעות עדיין זה נחשב שאני עובדת במשרה מלאה או שניתן לחשב גם במקרים כאלו חלקיות משרה??

האם לפי תשובתך בעצם הוא עושה נכון ואני צריכה ממש לנבור בכל תלושי השכר ולראות שהוא חישב חלקיות שכר נכונה בכל חודש?

האם זו מעין פירצה בחוק, היכן בחוק זה כתוב אשמח לעיין בו רק שאני לא בטוחה איפה לחפש..

תודה
אלינור
18/02/2014 12:18
בבקשה,
זה חשוב לי ביותר- אשמח שמישהו יענה לי בהקדם.

תודה מראש
אלינור
פסיקה
ראובן
17/02/2014 14:45
מה תופס יותר,הפסיקה לגבי עניין החופשה הכפויה,או סעיף בחוזה העבודה שאומר שהמעביד לא מחויב לתת לעובד עבודה כאשר במוסד החינוכי יש חופשים? ואם אני נחשב כמאבטח מוסדות חינוך ואני לא מוצב במוסד חינוך אחר מתקן עירייה? הסעיף הזה עדיין חל עלי?
RE: פסיקה
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 10:27
ראובן שלום,

באם הנך מוצב בעירייה ואין העירייה פעילה כמו מוסדות חינוך במועדים הקבועים, אזי ניתן להסיק מכך שאין מדובר בחופשה כפויה.
RE: פסיקה
ראובן
17/02/2014 15:53
פסיקה ראובן 01/01/1970 02:00
מה תופס יותר,הפסיקה לגבי עניין החופשה הכפויה,או סעיף בחוזה העבודה שאומר שהמעביד לא מחויב לתת לעובד עבודה כאשר במוסד החינוכי יש חופשים? ואם אני נחשב כמאבטח מוסדות חינוך ואני לא מוצב במוסד חינוך אחר מתקן עירייה? הסעיף הזה עדיין חל עלי?
אני לא יודע אם המקרה שלי זהה לשל צחי. אני חושש שהמנהל שלי יטיל בי את הסעיף שציינתי. תוכלו לעזור לי בבקשה?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 12:00
ניתנה תשובה.
אנונימית
18/02/2014 11:50
שלום רב
אני עובדת בחברת שמירה של קבלן כבר חצי שנה לערך באילת וחודש שעבר נאלצתי להיות הרבה ימים בבית ללא עבודה מכיוון שנאמר לי ש״זה חודש חלש ואת לא היחידה שכרגע לא עובדת״.ביקשתי שיתנו לי לפחות את ימיי חופשה בתשלום שיש לי ובעל החברה לא הסכים בטענה שהיה סידור עבודה ואני לא רציתי להגיע.בתחילת העבודה נעשה נסכם בעל פה שאני לא עובדת לילות והטענה שלו לגביי זה שהיה עבודה זה שהיה סידור למשמרות בלילה ואני לא רציתי.אני כבר קרוב לחצי שנה עובדת בחברה ואף פעם לא נתנו לי בסידור משמרת לילה בגלל ההסכם שעשינו בעל פה.רציתי לדעת אם מותר למעסיק לא לאשר לי את הימיי חופשה בתשלום מכיוון שהסיבה לכך היא שקר אחד גדול
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 11:58
באם מדובר בחופשה כפויה ואין ברשות העובד ימי חופשה צבורים, אזי על המעסיק לשלם שכר בגין המים אלו.
שני
18/02/2014 11:06
אני עובדת אצל בעל העסק למעלה משנה והוא לא שילם לי משכורת של חודש ינואר וכל פעם שאני מנסה לקבוע איתו פגישה הוא מבטל לאחר מעט זמן וכשאני מנסה להשיגו בטלפון הוא פשוט לא עונה ובפעם היחידה שבה הצלחתי להשיג אותו הוא טוען שסכום מסוים ירד לו מהחשבון מהחברת אשראי (אני עובדת בקיוסק) מפני שהעברתי כרטיס אשראי גנוב (לא ידעתי כמובן שהוא גנוב) ובלי להראות לי שום הוכחה לכך שזה באמת ירד לו מהחשבון הוא החליט להוריד לי את זה מהשכר שעדיין כמובן לא קיבלתי...

אשמח לדעת מה לעשות, האם זה חוקי להוריד לי מהשכר ככה? בכל מקרה לא קיבלתי משכורת ב-10 לפברואר.... מה אתם ממליצים לעשות?
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 11:08
הניכוי האמור משכר העבודה אינו חוקי.
תפני אליו בדרישה לשכרך בכתב ואם אין ברירה הגישי תביעה בבית הדין לעבודה.
חופשה
דליה
18/02/2014 09:50
אני לא באה בטענות,אתם באמת עושים עבודה קודש,אני רק מבקשת לדעת מה הדין בעניין השאלות של ראובן. הבן שלי עובד בביטחון בבית הספר האזורי,ונושא החופשה הכפויה יכול להיות נוגע לו. תודה מראש,דליה.
RE: חופשה
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 10:39
ניתנה תשובה.
יוסף
17/02/2014 19:06
אני עובד בחברה כמעת חמש שנים. לפני שנתיים החליף בעל העסק החברה מעוסק מורשה לחברה בע"מ אז גם החליף השם.
הוותק שלי עכשיו בתלוש משכורת שנתיים ולא חמש שנים.
זה משפיע הוותק שלי וגם דמי הבראה ו החופשה השנתית שלי.

מותר לי להצטבר את הוותק מהחברה הקודמת על התלוש של החברה החדשה??

פתק: קיים יחסי עובד מעביד כי אותו מעביד באותו מקום עבודה.
לא סיכמתי על שום דבר ולא קיבלתי שום דבר מהחברה הקודמת.(פיטורים)

תודה רבה
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 08:30
יוסף שלום,
אין הותק אמור להיפגע בנסיבות אלו.
יוסי
18/02/2014 10:27
אז אני יכול לבקש את רואי חשבון לשלים לי ולצטבר הוותק הקודם (שלוש שנים קודמות) על תלוש החברה החדשה ??
אז יהיה לי בתלוש חמש שנים וותק במקום שנתים!!
ציון
17/02/2014 19:25
לא קיבלתי משכורת במשך 4 חודשים, המעסיק נכנס לחובות הפסיק את עבודתי ללא מכתב פיטורים ולא שילם את החוב. יש חוסר של 2 תלושי משכורת אחרונים שלא הוצאו. יש עוד 4 עובדים במצב שלי. אנחנו יודעים שהמעסיק מסובך בחובות אבל המצב שלי כרגע הרבה יותר מעניין. איך מתחילים לטפל בנושא תשלום המשכורות הכי מהר ויעיל?
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 10:06
לצערי, אין נוסחת פלא לקבלת השכר בדרך הכי מהירה.

יש להתחיל בהליך של פנייה, והיה ולא תעזור אזי דרך פירוק החברה וקבלת הכספים מביטוח לאומי.

הנכם מוזמנם ליצור קשר עם משרדי בנושא.
נסי
17/02/2014 19:52
שלום,

אני עובדת משמרות במשתלה בקיבוץ בצפון.
מ -1.8.13 ועד היום 17.2.14 (7 חודשים) לא קיבלתי משמרות.

התלושים שלי מגיעים ריקים.
אבל - אף אחד לא עשה לי נוהל פיטורים רישמי.

אני מפחדת לגלות שבסוף אצטרך לשלם לבדי לביטוח הלאומי, על כל אותם החודשים הנ׳ל.
חוב מטורף שמאז ועד היום תפח מקנסות וריביות ואני בכלל לא יודעת.

לא קיבלתי מכתב רישמי מהמעסיק.
לא קיבלתי מכתב רישמי על חוב מביטוח לאומי.

ולכן אין לי מושג מה קורה עם אותם החודשים,
ומה על פי חוק אמור לקרות (המעסיק לא פיטר אותי בנוהל רישמי אז ודאי יש עוד כמה זכויות ודברים שאני מפספסת עקב חוסר ידיעה שנופל בין הכיסאות...)

תודה ושבוע טוב.
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 10:05
המלצתי לך לפנות לפגישה אשית על מנת לבדוק את זכויותייך.

משרדי עומד לרשותך.
אחד
17/02/2014 23:01
שלום,
ידוע שמורה העובד במשרד החינוך הרוצה לצאת לחו"ל - חייב לקבל אישור מהמשרד.
מה דינו של מורה שנסע ולא ביקש?
או ביקש ולא קיבל אישור?
עו"ד אורנה שמריהו
18/02/2014 10:04
הפרת משמעת בעבודה. היה והנך מעונים לדעת אם יפוטר - אזי תלוי בוותק של העובד ומצב תיקו האישי.
דנה
18/02/2014 09:12
היי,
בהמשך ליומים שאני צריכה לתת. אם הבוס שלי לא נמצא למי כדי להודיע לו על ההתפטרות (שאני צריכה לתת בה יומיים)
מה עושה במצב כזה? הבוס נמצא חולה.. האם בכל זאת לשלוח מייל, להתקשר, כי אני רוצה שזה אכן ייחשב לי כבר מיום ההודעה (מהיום).
תודה
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 09:22
ניתן לשלוח הודעת התפטרות במייל.
טליה
18/02/2014 08:42
שלום,
גם אני כמו מה ששאלה הקודמת צריכה לתת יומים על התפטרות. האם יכול להיות מצב שהם יוותרו לי על יום (כי אני לא בטוחה שאוכל לתת יומיים) או לחלופין שהם יוותרו לי על יום (כי אבקש מהם)ולא ישלמו לי אותו - יש אופציה כזו?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 08:48
טליה שלום,
ניתן להגיע להסכמה עם המעסיק בנושא.
אך אם לא תעבדי בימים של הודעה מוקדמת אזי אין המעסיק יהיה מחויב בתשלום.
יהל
18/02/2014 08:40
שלום אני נמצאת כרגע בתפקיד זמני בעבודה שלי. האם בתום התפקיד הזמני המעסיק יכול להחיר אותי לתפקיד הקודם למרות שהשכר בו נמוך יותר או שזו הרעת תנאים! ואם אין למעסיק שלי תפקיד דומה להציע לי האם הוא מחויב לפטר אותי ולשלם פיצויים? תודה
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 08:45
באם מראש סוכם כי אכן מדובר בתפקיד זמני אזי המעסיק יוכל להחזיר אותך לתפקיד הקודם.
בכל אופן, אין המעסיק רשאי לפגוע בשכר שלך.
מיקלוש
17/02/2014 21:04
היי

אני עובד 4 ימים בשבוע 2 משמרות ביום, עם 4 שעות הפסקה בצהריים. עלות הנסיעות שלי לעבודה כפולה ויותר משל עובדים רגילים. רציתי לדעת האם מגיע לי לקבל החזרי נסיעות מוגדלים ואיך מחשבםי כמה בדיוק מגיע לי לקבל?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 08:41
שלום,
על המעסיק לשאת בהחזר נסיעות עד 25.20 ש"ח ליום או לתת לעובד החזר בגין כרטיס חופשי חודשי לפי הזול מביניהם.
אבי נתן
17/02/2014 20:27
שלום אני עבדתי ברשת מזון מהיר מה 11/12 עד ה- 1/14 ויש לי חוסרים של סה"כ כ-12,000 ש"ח לפי בדיקה של חשב שכר שבדק את תלושי המשכורת שלי לכל התקופה שבה עבדתי. עזבתי את העבודה מיוזמתי בגלל גיוס לצבא ועכשיו אני חייל בסדיר. איך אני יכול לקבל הרשת שהעסיקה אותי את החוסרים של השכר שמגיעים לי בכל מיני סעיפים? החשב שכר שבדק את המשכורת שלי אמר שהייתי צריך גם לקבל פיצויים אם עזבתי בגלל הגיוס - זה נכון?
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 08:37
אכן מגיעים לך פיצויי פיטורים בשל התפטרות לאור גיוס סדיר.
כמו כן, ניתן לתבוע את הפרשי השכר המגיעים לך.
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 08:34
אבי שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
דנה
18/02/2014 08:21
שלום,
אם אני עובדת חודשים וכמה ימים במקום עבודה ורוצה להודיע כל התפטרות אני צריכה לתת יומים האם זה נכון? ואם כן אם אני מודיעה מהצהריים של תחילת היומים ולא מהבוקר עדיין זה נחשב כיום אחד מתוך היומים שאני ריכה לתת?
תודה , זה דיי דחוף.
עו''ד אריק שלו
18/02/2014 08:36
עלייך ליתן 2 ימי הודעה מוקדמת מלאים.
בר
17/02/2014 19:41
היי

אני עובד שלוש שנים כמעט בחברה קטנה בתפקיד שהכשר עבורו משולם חודשי - גלובלי ובתוספת עמלות לפי הישגים ומכירות. הכל מנוסח בחוזה שלי מול המעסיק.

מה שלא כתוב בחוזה כי לא חשבתי על זה והמעסיק לא העלה כלל ופשוט מתעלם הוא מנושא ההפרשות לפנסיה לפי גובה העמלות שלי. לפי תלוש המשכורת ההפרשה לפנסיה היא רק מגובה שכר הבסיס שלי ולא לוקח בחשבון את העמלות שאני מרוויחה.

רציתי לדעת מה קובעים חוקי העבודה בנושא זה ואם אפשר להפנות אותי לחוק הרלוונטי בשביל שאוכל לדרוש מהמעסיק שלי את מה שמגיע בדיוק. תודה מראש!

בר
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 08:36
לפי סעיף 9 לתקנות פיצויי פיטורים ממוצע העמלות ב- 12 חודשים האחרונים נכלל בשכר הקובע לפיצויים.
כך גם יש לבצע הפרשה לפנסיה מרכיב העמלות, בתנאי שהן אינן מותנות בתנאי כלשהוא.
ליטל
17/02/2014 23:32
היי, שמי ליטל, חיילת בשירות סדיר כבר שנה וחצי.
התחלתי את עבודתי בחנות מסויימת ב 1.4.2013, עבדתי שם במשרה חלקית עם אישור עבודה, הכל היה מסודר לפי החוק.
הייתה לי מנהלת במשך עשרה חודשים שהתפטרה לפני כשבועיים ובמקומה נכנסה לתפקיד מנהלת חדשה.
המנהלת הישנה הכירה אותי וידעה מה רמת התרומה והנאמנות שלי למקום העבודה, היא ידעה שהמון פעמים באתי חולה לעבודה(למרות שקיבלתי ימי מחלה מהרופא), ידעה שהתייצבתי בחנות בכל פעם שהייתה תקלה(למרות הבעיתיות בסנכרון השעות שלי עם הצבא) והכירה את יכולותיי במכירות היטב.
במהלך שהותי בחנות יצא לי להכיר גם את מנהלת האיזור של החברה, ראיתי אותה כשש- שמונה פעמים בכל אחת עשרה החודשים בהם עבדתי בחנות.
מנהלת האיזור(מהכרות של כמה שעות ספורות איתי) לא חיבבה אותי וטענה שאני אדישה מהרגע הראשון בו ראתה אותי ורמזה למנהלת שלי שעליה לפטר אותי, אך מפני שהיא הכירה אותי היטב, סירבה לוותר עליי בתור עובדת.
לפני כשבועיים התפטרה המנהלת שלי מהחברה עקב יחס משפיל ומחוסר כבוד מההנהלה ובעיקר מצד מנהלת האיזור ובמקומה הגיעה מנהלת חדשה.
המנהלת החדשה הושפעה מדעותיה של מנהלת האיזור(שלא אהבה לא אותי ולא עובדת נוספת בחנות) וזה היה מורגש.
אתמול(16.2.14), התקיימה שיחת צוות בה המנהלת דאגה לגרום לנו להרגיש שאנחנו כלום ושום דבר. "מבחינתי אתן לא שוות כלום", "מבחינת מנהלת האיזור אני צריכה לפטר אתכן ". עקב המילים הקשות התחלתי לבכות.. בעקבות הבכי הגיעה תגובה נוספת מצד המנהלת "מה את בוכה?! מה את נהיית רגישה, תפסיקי לבכות" בטון מזלזל. בסוף השיחה הגענו להחלטה משותפת, המנהלת אמרה לנו שאנחנו פותחים דף חדש כצוות ושהיא נותנת לי ולעובדת הנוספת הזדמנות להוכיח את עצמנו ושעכשיו זה הזמן להראות למנהלת האיזור שהיא טועה. היום(17.2.14)
קיבלתי מכתב הזמנה לשימוע.
הסיבות לשימוע הן: *אי התאבזרות במשמרת
*התחצפות למנהלת איזור(לא היה ולא נברא מעולם!)
* לא מתפקדת במשמרת

ב 1.4.14 (בעוד כחודש וחצי) תהיה לי שנה בחברה ואני חיילת עם בעיות כלכליות מוכחות שעברה השפלה ויחס מזלזל מצד ההנהלה.
רציתי לדעת אם יש באפשרותי לתבוע ולדרוש פיצויים, ואם כן כיצד אני עושה זאת. אשמח לעזרה בהקדם האפשרי, השימוע מתקיים ב 19.2.14. תודה:)
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 08:35
עם כל הצער שבדבר, הזכאות לפיצויי פיטורים היא רק לאחר שנה של עבודה.
ייתכן ויתנו לך פיצויים במידה ותפוטרי סמוך לשנה של עבודה.
פיטורים
רמי
18/02/2014 07:34
לפני כשנה פוטרתי כי ביקשתי את כל הזכויות שלי. קיבלתי פיצויים ועשו לי גמר חשבון. את הדברים שביקשתי דאז,לא קיבלתי,רציתי להגיש תביעה על הלנת שכר (הלנה רציפה של יותר מעשרה חודשים) ,אי תשלום ימי מחלה ופיטורים לא חוקיים,אבל המסמכים אבדו לי,לאחרונה איתרתי את כל המסמכים. האם היום,כשנה לאחר הפיטורים,אני עדיין יכול לתבוע את החברה ההיא?
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 08:33
את עדיין רשאית לתבוע כיום את כל הרכיבים שציינת.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
שלמה
17/02/2014 19:23
מזה כשנתיים המעסיק שלי מלין שכר שלא ברצוני, וגם מוריד לי סכומים רבים בשכר החודשי הגלובלי בשל טענה על איחורים או העדרויות, ואני סבור שעבודתי היא בקבלנות שלא תלויה בשעות העבודה וכך נהגנו במשך שנה וחצי.

לאחר שנה וחצי חלה הרעת תנאים והמעסיק החל לחשב שעות עבודה ולקצץ שכר על פי השעות שלא בהסכמתי, למרות שעשיתי את כל עבודתי נאמנה. המעסיק מנצל את זה שהוא ידוע שאני תלוי בעבודה ולא יכול להרשות לעצמי להתפטר או לעזוב.

מה אני אמור לעשות לפי החוק?
עו"ד אריק שלו
18/02/2014 08:33
שלמה שלום,

יש לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
אנונימי
17/02/2014 20:03
התפטרתי לאחר חופשת לידה ואני יודעת שזה דין כפיטורין ולכן מגיע לי פיצויי פיטורין: משכורת כפול שנות העבודה.
בפוליסת הפנסיה שלי יש מרכיב (סכום קטן) שנקרא פיצויים. האם ללא קשר לסכום הזה מגיע לי את הפיצויים לפי החישוב הנ"ל? או שעל המעסיק להוסיף כסף לסכום שנמצא בפוליסה כדי שהסכומים יתאימו לחישוב של משכורת כפול שנות העבודה?
בנוסף רציתי לדעת אם אוכל לחתום אבטלה מיידית מאחר והתפטרתי לצורך טיפול בילד? (וגם כך כתבתי במכתב פיטורין)
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 08:32
על המעסיק להשלים את הסכום החסר בקופה לצורך חישוב פיצויים כחוק.
תוכלי לקבל אבטלה באופן מיידי אם תוכיחי כי הייתה הצדקה להתפטרותך.
דורין
17/02/2014 19:05
הגשתי מכתב התפטרות למקום עבודתי (אני עובדת באבטחה כחצי שנה בלבד) והתאריך הוא עוד שבוע,
האם לאחר הגשת ההודעה המוקדמת להתפטרותי, הבוס יכול להעביר אותי למקומות אחרים בשבוע האחרון לעבודתי בטענה כי הוא רוצה למהר ולהכניס למוסד החינוכי כבר מישהוו קבוע ובכך בעצם לגרום לי לעוול שאני לא מסיימת במקום הרגיל שלי?
עורך דין ארז כהן
18/02/2014 08:31
כל עוד המקום החדש לא מהווה פגיעה בתנאי העבודה אין בעיה בניוד זה.
אלעד
16/02/2014 20:59
שלום רב !
שאלתי היא:
אם ני עובד במשמרת מפוצלת מ8:30 עד 13:00 ומ16:00 עד 18:15 האם חייבים לשלם לי פעמים נסיעות או רק פעם אחת הלוך ושוב?
עו"ד אריק שלו
17/02/2014 08:35
אלעד שלום,
על המעסיק לשלם החזר נסיעות עד 25.20 ש"ח ליום או לחילופין תשלום עבור כרטיס חופשי חודשי לפי הזול מביניהם.
אלעד
17/02/2014 20:03
לא הבנתי הוא כן צריך לשלם פעמים אם זה מפוצל אולא?
יוליה
17/02/2014 18:13
אני עבדתי כשכירה במשרד מהנדסים במשך 3.5 שנים. התפטרתי לצורך טיפול בילד לאחר 4 חודשים מתחילת חופש לידה . בתאריך 1.12.13 הודעתי בכתב על התפטרותי אך נאלצת להמשיך לבוד עד 31.12.13 (הודעה מוקדמת). במכתב התפטרות ציינתי סיבה ובקשה לתשלום פיצויים.
עד היום לא קיבלתי פיצויים מכיוון שלטענת המעסיק לא השלמתי ימי חופשה שנצברו במינוס במהלך 3.5 שנים שעבדתי ( במהלך כל השנים קיבלתי משכורת גלובלית ללא ניכויים של חופשים) . אלי לציין כי אותם ימי חופש המעסיק הכריח אותי לקחת כל שנה (פעמיים בשנה בסוכות ופסח) כי סגר את משרדו לכל תקופת החגים. וזאת למרות שלא הספקתי לצבור ימי חופשה שנתית.
כמו כן סיכמתי אתו בעלפה שאני ממשיכה לעבוד מהבית (כי אין באפשרותי לעזוב את בני בן 4 חודשים) לאחר התפטרותי ולאחר תקופת הודעה מוקדמת של חודש ימים, כידי להשלים את 22 ימי חופשה שנצברו בחובה עקב החגים. ביצעתי עבודות עבור משרדו במשך חודש וחצי (מ1.1.14 עד 16.2.14 ) ללא משכורת וללא תנאים אחרים. המעסיק דרש להגיש לא שעות העבודה על התקופה הזאת כידי לבדוק אם כיסיתי את החוב של החופשים. עניתי לו שלא רשמתי שעות כי תמיד כיבלתי משכורת גלובלית ללא רישום שעות וחושבת שחודש וחצי שעבדתי ללא משכורת זה מספיק מכסה 22 ימי חופש. אך הוא לא מסכים ורוצה לנקות את החוב שלי מפיצויים שתרם שילם לי.
מה עלי לעשות כידי לקבל את הפיצויים בלי ניקויים וכמה שיותר מהר ? בגלל שאין שום הכנסה כבר חודש וחצי יש בעיות חמורות בחשבון בנק שלי.
עו"ד אריק שלו
17/02/2014 18:31
שלום,

לכאורה נראה כי התנהלותו של המעסיק קלוקלת. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ארז אסולין
17/02/2014 18:04
האם אישה מעל גיל 35 אשר מתפטרת מעבודתה בשביל לטפל בתינוק שלה לאחר חופשת הלידה זכאית לדמי אבטלה ללא תקופת אכשרה?
עורך דין ארז כהן
17/02/2014 18:08
במידה והוכיחה כי לא הייתה יכולה להמשיך בעבודתה אצל המעסיק היא תהיה זכאית לדמי אבטלה באופן מיידי.
תומר
17/02/2014 17:51
שלום רב,
הנני עובד כמאבטח.
רצוני לדעת האם זה חוקי להשאיר אותי מעבר ל8 שעות עבודה של משמרת לילה?
וכן האם ראשי שלא לשלם נסיעות בגין זאת שהוא מספק הסעות למקום העבודה?
עורך דין ארז כהן
17/02/2014 18:07
זה בהחלט חוקי אך יש לשלם גמול שעות נוספות לאחר 7 שעות עבודה במשמרת לילה.
הסעןת יכולות לשמש תחליף לדמי נסיעות.
מיכל
17/02/2014 17:26
כלומר- האם מעסיק מחוייב לתת לי יום אחד בשבוע שלא אעבוד בו או שאם אני מחליטה שאני רוצה לעבוד לפעמים 7 ימים בשבוע זה בסדר ואפשרי גם מבחינה חוקית?
עו"ד אריק שלו
17/02/2014 17:42
שלום,

לפי חוק שעות עבודה ומנוחה לא ניתן לעבוד 7 ימים בשבוע.
דנה
17/02/2014 17:11
שלום רב,
אני עובדת במשמרות (כמות המשמרות משתנה משבוע לשבוע, כולל סופי שבוע).
רציתי לדעת מה זכאותי לחופש: כמה ימי חופש מגיעים בשנה? האם ניתן לפדות את ימי החופש הלא מנוצלים בכסף במהלך השנה ולא רק בעת סיום ההעסקה?

תודה,

דנה
עו"ד אריק שלו
17/02/2014 17:16
שלום,

חופשה לעובד נגזרת מיימי העבודה ומאחוז המשרה בו עבדת.
עובד שעובד חמישה ימים בשבוע זכאי ל-10 ימי עבודה בשנתו הראשונה כאשר מניין הימים עולה בהדרגה בהתאם לוותק. עובד במשך 6 ימים בשבוע זכאי ל-12 ימי חופשה בשנתו הראשונה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ