פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא הרעת תנאים בחברת תקשורת - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
הרעת תנאים בחברת תקשורת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
11/07/2013 13:19
שלום רב, אני עובדת בחברת תקשורת ובמסגרת תפקידי כמנהלת צוות יש לי רכב (הצוות שלי נמצא באיזורים שונים בארץ). כרגע אני בחופשת לידה והרכב נלקח ממני. ברצוני לברר האם בכלל ניתן לקחת ממני את הרכב?

האם מדובר בהרעת תנאים? עד שקיבלתי את הרכב במסגרת התפקיד קיבלתי בתלוש משכורת כל חודש סכום של חופשי חודשי וסכום של הוצאות רכב כ-2000 ש"ח בנוסף לשכר הברוטו. ברגע שקיבלתי את הרכב הפסקתי לקבל את ההחזרים הנ\"ל והתחלתי לשלם מס על הרכב.

אני אמורה לקבל מביטוח לאומי דמי לידה לפי הברוטו שלי כיום שנמוך ב-2000 ש"ח בגלל הרכב, אז אני יוצאת קירחת משני הכיוונים...

גם מקבלת פחות מביטוח לאומי וגם נשארתי בלי רכב. האם זה חוקי? האם אני יכולה לדרוש החזר על ההפסד, הרי מדובר בכ-6000 ש"ח!!! תודה מראש, אדית
11/07/2013 13:33
הדבר תלוי בחוזה העבודה או בנוהג במקום העבודה- ככל שאין הוראה בחוזה העבודה או נוהג במקום העבודה להשאיר את הרכב אצל העובדת, הרי שהמעסיק זכאי לקחת את הרכב שניתן לצרכיי עבודה במהלך חופשת הלידה.

ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: הרעת תנאים בחברת תקשורת - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ