פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: האם יש עליי חובה חוקית? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: האם יש עליי חובה חוקית? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/07/2013 07:44
אכן אין חובה חוקית לדווח למעסיק על כל פעולה או תכנית לעתיד של עובד. הדבר יותר נכון מבחינה מוסרית ותלוי במידת הנאמנות שלך למעסיק וכן במידת ההשלכות שיש לכך על מקום העבודה.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
08/07/2013 01:56
אני עובד בחברת הייטק שנמצאת כמה חודשים לפני פריצה לשוק עם מוצר חדש ומהפכני. אני יודע כי אחד מעובדי החברה עומד לעזוב לטובת מעבר לעבודה בחברה שאינה מתחרה ישירה, אך היא חברה שעתידה להכנס לתחום שבו עוסקת החברה שלנו ולכן "גייסו" את אותו בחור שיכול בהחלט לעזור להם בכיוון. ברור שמבחינה מצפונית ומתוך נאמנות לחברה אני אמור לשתף את המעסיק ובהקדם האפשרי. מצד שני, אני לא בטוח כמה זה לואיילי כלפי החבר לעבודה. שטינקר אני לא וזה לא ממ שקשור אלי.

השאלה שבעיקר מעסיקה אותי בימים ובלילות האחרונים היא האם קיימת כלפי חובה חוקית כלשהי לעשות מעשה ולשתף את המעסיק בידע שלי לגבי העתיד לקרות. לא הצלחתי למצוא לכך תשובה בעשרות פסקי דין שקראתי. מקווה שמישהו יוכל ויועיל בטובו להסביר את הנושא ולשתף מניסיונו.

תודה ולילה טוב!!
08/07/2013 07:44
אכן אין חובה חוקית לדווח למעסיק על כל פעולה או תכנית לעתיד של עובד. הדבר יותר נכון מבחינה מוסרית ותלוי במידת הנאמנות שלך למעסיק וכן במידת ההשלכות שיש לכך על מקום העבודה.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: האם יש עליי חובה חוקית? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ