אלינור שלום,
שינוי מקום העסק למרחק המצריך 3 אוטובוסים ומגדיל את זמן הנסיעה באופן משמעותי הוכר במספר פסקי דין כמזכה את העובד להתפטר כדין מפוטר- כך שסבירות גבוהה כי תזכי בפיצויי פיטורים במקרה זה ככל שאכן בית הדין יקבע כי מדובר בהרעת תנאים מוחשית וייתכן אף לדמי הודעה מוקדמת.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il
שלום, אני גרה ברמת גן ולפני כשנה ושמונה חודשים התחלתי לעבוד בעבודה באיזור הבורסה.
לפני 3 חודשים הודיעו לי שמקום העבודה כנראה עובר מקום, מכיוון שהוא נמכר למישהו אחר והמקום הפוטנציאלי למעבר הוא איזור הרצליה/הרצליה פיתוח. מה שמאריך את זמן הנסיעה שלי לכל כיוון בסביבות שעה ומצריך ממני לקחת 3 אוטובוסים (במקום אוטובוס אחד וזמן נסיעה של 10 דקות לכל היותר, כיום) הודעתי לבוס שלי שאם אנחנו אכן נעבור להרצליה אני כנראה אצטרך לעזוב כאן למרות שאני רוצה להמשיך ולעבוד כאן... הוא אמר שברגע יסגרו הדברים הוא יעדכן אותי סופית והכל כרגע באוויר... השבוע נודע לי שאנחנו אמורים לפנות את המשרד ב15.7 ומה שידוע לי עדיין אין מקום אחר שהבוס שלי הצליח למצוא... לבוס שלי עדיין אין תשובות בנושא המעבר... אני עד עכשיו לא חיפשתי עבודה מכיוון שרציתי לדעת באופן וודאי לאן אנחנו עוברים, מכיוון שיש סיכוי שנשאר גם באיזור רמת גן ואז זה פותר לי את כל הבעיות, אני מאוד רוצה להמשיך לעבוד כאן. רציתי לשאול מה הזכויות שלי אם אכן אנחנו נצטרך לעזוב כאן ב15.7? האם אני זכאית לזכויות של מפוטר אם אני אכן לא עוברת איתם?
האם הבוס שלי יצטרך לשלם על החודש של ההודעה מוקדמת כביכול שלא נתן לי והמעבר הוא מהיום להיום כביכול למרות שידע שאני צריכה לדעת לגביי המעבר מכיוון שלא אמשיך איתם להרצליה? האם אני זכאית לפיצויים בגין השנה ושמונה שעבדתי כאן למרות שאני זאת שמתפטרת בעקבות מעבר מקום העבודה? האם זה נחשב להרעת תנאים?
מעבר למקום עבודה אחר על ידי המעסיק יכול בהחלט להיחשב להרעת תנאים מהותית. מומלץ לשלוח מכתב למעסיק שהדבר מהווה הרעת תנאים והמבקש הודעה מוקדמת בטרם מעבר. כמובן שככל שלא יתן הודעה מוקדמת ויעבור ניתן יהיה לדרוש פיצויי פיטורין והודעה מוקדמת כאמור.
אלינור שלום,
שינוי מקום העסק למרחק המצריך 3 אוטובוסים ומגדיל את זמן הנסיעה באופן משמעותי הוכר במספר פסקי דין כמזכה את העובד להתפטר כדין מפוטר- כך שסבירות גבוהה כי תזכי בפיצויי פיטורים במקרה זה ככל שאכן בית הדין יקבע כי מדובר בהרעת תנאים מוחשית וייתכן אף לדמי הודעה מוקדמת.
ארז כהן, עו"ד
ארז כהן ושות' – משרד עורכי דין
077-3447995, 050-7738441
office@erezlaw.co.il