פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: חוק שוויון הזדמנויות בעבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: חוק שוויון הזדמנויות בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
02/04/2015 18:01
שלום לינור

איני מכיר אדם פרטי שהגיש תביעה לפי חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה מבלי שנעזר בשירותיו של עורך דין מטעמו. איך ניתן לדעת בכמה לכמת תביעה מבלי לדעת את פרטי המקרה? האם יש לך ראיה מוצקה לטענת האפליה? מה הן נסיבות המקרה המדוייקות?
01/04/2015 21:52
שלום, לא קיבלו אותי לעבודה שאני כשירה אליה ואני מעוניינת להגיש תביעה בשל חשש לאפליה בגין עבירה על חוק שוויון הזדמנויות בעבודה על רקע גיל. בכמה עליי לכמת את התביעה? תודה
02/04/2015 18:01
שלום לינור

איני מכיר אדם פרטי שהגיש תביעה לפי חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה מבלי שנעזר בשירותיו של עורך דין מטעמו. איך ניתן לדעת בכמה לכמת תביעה מבלי לדעת את פרטי המקרה? האם יש לך ראיה מוצקה לטענת האפליה? מה הן נסיבות המקרה המדוייקות?
02/04/2015 18:26
זה מה שחשבתי לכתוב בתביעה:
ב – 25/2/15 הייתי בראיון עבודה אצל רונית המנהלת/אחמש"ית לעבודה כקופאית בסניף.
לאחר שאמרתי לרונית המראיינת את גילי (46) נעניתי שכרגע למעשה היא לא צריכה קופאיות (על אף העובדה שמתפרסמת מודעת דרושים בוטרינת החנות. (מעבר לכך כשניגשתי לקופאיות לשאול בדבר המשרה השאלה הראשונה שנשאלתי זה "בת כמה את?" כנראה עפ"י דרישתה של רונית. עקב השאלה המעטתי בגילי בכעשור כדי שאוכל להגיע לפחות לראיות העבודה).
כשהערתי את תשומת ליבה של רונית לעובדה שאני שמה לב שמועסקות לתפקיד הקופאיות רק בחורות צעירות בתחילת שנות ה – 20 שלהן (אני גם עוברת הרבה ליד הסניף הזה במהלך השבוע ולא יצא לי לראות קופאיות מבוגרות יותר מגילן) נעניתי שהיא אכן מעדיפה להעסיק בחורות צעירות מאחר והן מקלידות מהר יותר על המחשב והן בעלות ראש פתוח (וזאת על סמך ניסיונה בתפקודה כקופאית בו היא העידה שהיא איטית יותר מהצעירות). עניתי לה שאני אקדמאית (מעיד על ראש פתוח לדעתי), יש לי ידע במחשב ואני בעלת יכולת הקלדה מהירה (כישורי זה לא נבחן בראיון העבודה) וכמו כן עסקתי בתחום בעבר כשעבדתי בחנות.
בתום הראיון ובחוסר חשק רשמה רונית את מס' הטל' שלי ואמרה שתחזור אלי, מיותר לציין שלא התקבלתי לעבודה. ע"כ עולה בי החשש לאפליה מחמת גיל עפ"י חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה.
האם זו ראייה מספקת?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: חוק שוויון הזדמנויות בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ