פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא כמה שאלות על העבודה שלי... - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
כמה שאלות על העבודה שלי... - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
22/02/2015 16:11
שלום לכם,

התחלתי לעבוד בחברה אצלנו ב-06.10.13 למשך 10.5 חודשים הכל היה בסדר ואז נאלצתי לצאת לתקופה של אי כושר עבודה בשל בעיות בצוואר למשך 3.5 חודשים.

חזרתי לעבודה בתאריך 1.12.14 לחצי משרה ומינואר להיקף של משרה מלאה. שלושה ימים אחרי שחזרתי לעבודה גיליתי שאני ב"ה בהריון עם תאומים, השמחה גדולה וכך גם ההורמונים, הבחילות וכל הנלווה להריון.

בדצמבר הפכתי עולמות על מנת להיות פה את החצי משרה שלי.. ואז מינואר כשנאלצתי להיות כאן 9 שעות.. לא עמדתי בזה אפילו לא פעם אחת.. עייפות קשה, כאבים.. שפעת.. כאבי גרון.. התקררות.. בקיצור כל מה שלא תקף אותי ב15 שנים האחרונות .. תקף עכשיו חחח

אני כמעט ולא נמצאת במשרד אני עייפה כל הזמן. ובעבודה לא אומרים כלום אבל אני יודעת ומרגישה שאף אחד לא רואה את זה בעין יפה.

1. האם יכולים לפטר אותי?

2. אם אני מתפטרת, האם אקבל פיצויים ודמי לידה ואם כן לפי מה החישוב?

3. האם מגיעה לי שמירת הריון?

4. אם אשאר, לפי מה יחשבו לי את הדמי לידה?

תודה
22/02/2015 17:43
שלום קרן

1. לפי הוותק שלך לא ניתן לפטר אותך בזמן הריון ללא אישור של משרד התמ"ת. ספק בעיני אם התמ"ת יאשר את פיטוריך גם בכפוף לבקשה של המעסיק.

2. אני בהחלט לא ממליץ למהר ולהתפטר במצב הדברים. יש סיבות רבות לכך, והראשונה היא תקופת המתנה של 90 יום לדמי אבטלה. השניה הנה ותק לא מספק לכאורה לצורך קבלת דמי לידה ועוד...

3. האם מגיעה לך שמירת הריון או לא הנה שאלה רפואית ואיני יכול להשיב עליה. לשם כך יש לך רופא נשים.

4. דמי לידה מחושבים במצב רגיל לפי שכרך בשלושת החודשים שקדמו ליציאה לחופשת לידה.

לאור העולה משאלתך, אני בהחלט מציע לך לפנות כבר עכשיו לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בעניינך, ולהיות מוכנה להפתעות מצד המעסיק החביב שלך...

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: כמה שאלות על העבודה שלי... - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ