פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: התפטרות בדין מפוטר - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: התפטרות בדין מפוטר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
22/01/2014 09:22
אין מניעה לקבל פיצויי פיטורים בשל הגעה לגיל פרישה או בשל מעבר לעיר פיתוח.
יש לשלם את הפיצויים 15 ימים לאחר סיום יחסי העבודה.
22/01/2014 09:18
לטעמי, זכאותי לפיצויי פיטורין קמה מכוח העובדה שהעתקתי מגוריי לעיר פיתוח, אני אמנם כבר בגיל הפרישה, הנה כי כן יש מי שיגידו שהנני זכאית פיצויים בהתחשב עם גילי המתקדם,, אבל בראייתי ככול שאני ממשיכה ועובדת במקום מגוריי החדש, הדעת נותנת שהבסיס לזכאותי לפיצויי פיטורין הוא מכוח מגוריי כאן כבר חצי שנה.
בניגוד לדעתך המעסיק לשעבר טוען שהוא רשאי להחזיק בקופת הפנסיה שלי 90 יום לאחר סיום יחסי עובד מעביד, אני שואלת מה הבסיס החוקי לשיטתו? הרי מי שבכל זאת הגיע לגיל הפרישה והחליט לנוח ולא לעבוד יותר, מדוע לא קמה לו זכאותו המידית לקבל את כספו?
22/01/2014 09:22
אין מניעה לקבל פיצויי פיטורים בשל הגעה לגיל פרישה או בשל מעבר לעיר פיתוח.
יש לשלם את הפיצויים 15 ימים לאחר סיום יחסי העבודה.
22/01/2014 10:03
תודה על ההסברים, תראו אני גרה כאן בעיר פיתוח כבר חמישה חודשים, אבל את עבודתי בחיפה סיימתי ב- 30 לאוקטובר, כלומר כמעט שלשה חודשים מאז. מעסיקי לשעבר טוען שלפני שיחלפו 90 ימים אין לי מה לפנות איליו , אני לא יודעת איפה זה כתוב בחוק. אז יצרתי קשר עם חברת הביטוח שבה הופקדו הכספים שלי ושאלתי אם אציג בפניהם פטור לגבי הפיצויים מרשות המיסים אם ישחררו לי את הפיצויים, חברת הביטוח טענה שלא, שעלי קודם לקבל את הסכמת המעסיק לשעבר. בקצור אני לא יודעת איך מתמודדים עם המצב הזה שלכל גורם יש חוק ונהלים עצמאיים שלא עולים בקנה אחד עם עקרון החוק. בכוונתי להמתין עד סוף חודש זה, ואם לא תהיה התקדמות מצד המעסיק, אבקש ייצוגכם.
22/01/2014 09:28
שלום,

על המעסיק לשחרר את הכספים שהופרשו לקופת גמל לאחר סיום יחסי עובד מעביד ואין הוא רשאי למשוך את הכספים אלו.




האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: התפטרות בדין מפוטר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ