פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: המצב לאחר חופשת לידה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: המצב לאחר חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
29/12/2013 14:32
עם מכתב פיטורים בידייך יהיו לך זכויות לפיצויי פיטורים ודמי אבטלה.
לא נראה כי מדובר בהרעת תנאים אם מראש היה ידוע כי מדובר בתוספת שעות לאותה שנה בלבד.
29/12/2013 14:19
שלום,

לימדתי עד הלידה בתיכון במשך מס שנים. בכל שנה הוצעה לי עבודה לאותה שנה ללא התחייבות לשנים הבאות. בשנה"ל שעברה ניתנו לי שעות במקום מורה שיצאה לשנת שבתון והמנהלת ציינה (בע"פ) שאין היא מתחייבת לתת לי שעות בשנה הבאה.

ילדתי ביולי (בחופש הגדול. לאחר הלידה קבלתי הודעה על המשרה המיועדת לי בחזרתי מחופשת לידה. דובר על משרה שתנאיה ושכרה רעים באופן משמעותי מזו שהיתה לי בשנה הקודמת. כאשר אמרתי למנהלת ביה"ס שזו הרעת תנאים היא טענה שלא התחייבה לי לשום משרה כאמור...

הודעתי לה שאינני מתכוונת לחזור. עדיין לא מצאתי משרה אחרת.

מנהל העמותה המשלם את שכרי מוכן לתת לי מכתב פיטורין עכשיו, לאחר שעברו 60 יום מתום חופשת הלידה. (בכל אותם 60 יום לא עבדתי).

הייתי רוצה לדעת מה מצבי מבחינת החוק, פיצויים, דמי אבטלה וכו'. האם צודקת המנהלת בטענתה? ואיך כדאי לי לפעול? בכל אופן אינני מעוניינת לתבוע את העמותה על הרעת תנאים וכדו'.

תודה רבה!
29/12/2013 14:30
אסור לפי החוק לפטר אותך במשך 60 יום לאחר חזרתך מחופשת הלידה.
באם תקבלי מכתב פיטורים אזי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים ולדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
כמו כן, הנך זכאית להתפטר במהלך 9 חודשים מלידה למען טיפול בילד, ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים אך לא תהיי זכאית לדמי אבטלה באופן אוטומטי.
29/12/2013 14:32
עם מכתב פיטורים בידייך יהיו לך זכויות לפיצויי פיטורים ודמי אבטלה.
לא נראה כי מדובר בהרעת תנאים אם מראש היה ידוע כי מדובר בתוספת שעות לאותה שנה בלבד.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: המצב לאחר חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ