פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: הבעלים החדש משנה תנאים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: הבעלים החדש משנה תנאים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
21/10/2013 11:00
יש לך אפשרות להמשיך לעבוד בתנאים החדשים או לסרב בגין הרעה בתנאים ולדרוש פיצויי פיטורים.
21/10/2013 10:58
אני עובדת בתור מנהלת משמרת במסעדה בתל אביב. השכר שלי משולם לפי שעה ואני מקבלת אחוז מסויים מתחום כלל הטיפים של המלצרים שעובדים בזמן משמרות שלי. כך היה בהסכם העבודה שלי מאז אפריל 2011 אז התחלתי לעבוד במסעדה. בחודש יוני 2013 המסעדה החליפה בעלים, אחרי שהבעלים המקורי, שהיה גם המעסיק המקורי שלי, מכר את המסעדה. אני נשארתי לעבוד לפי ההסכם שהיה לי.

בתחילת חודש זה מנהל המסעדה אמר כי הבעלים החדש רוצה לשנות את תנאי העבודה שלי ושל 2 מנהלות המשמרת האחרות. הוא אומר שלא חוקי לקחת טיפים מהמלצרים ולכן הוא נותן לנו העלאה של 5% לשכר ברוטו אבל לא מאפשר להרוויח עוד אחוזים מהטיפים.

לי זה לא נשמע הוגן בעיקר בגלל העובדה ש-5% מהטיפים בחלק מהמשרמות בהן עבדתי היה סכום מאד משמעותי, ובחישוב פשוט, הרבה יותר משתלם להרוויח 5% מהטיפים של המלצרים בכל משמרת מאשר לקבל תוספת של 5% לברוטו שלי.

אני לא מוכנה לעבוד לפני תנאי העבודה החדשים ורוצה לשמור על התנאים שלי. טרם אמרתי כלום לאף אחד בנושא. מה אתם מציעים לי לעשות במקרה כזה? מה עלול לקרות אם אסרב לשינוי בתנאי העבודה שלי?
21/10/2013 11:00
יש לך אפשרות להמשיך לעבוד בתנאים החדשים או לסרב בגין הרעה בתנאים ולדרוש פיצויי פיטורים.
21/10/2013 12:29
במידה ולא יסכימו להמשיך להעביד אותך באותם התנאים, אזי ניתן לטעון שמדובר בהרעת תנאים ולהתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויים.
בכל זאת מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני קודם לכן.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: הבעלים החדש משנה תנאים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ