פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא חופשה כפויה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
חופשה כפויה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
03/10/2013 09:44
בוקר טוב, אני מאבטח, העמדה הקבועה שלי מושבתת בחול המועד. במהלך ערבי החג וחלק מחול המועד ישבתי בהית עקב חוסר הצבה,חיפשתי ומצאת את המאמר הבא : חופשה מרוכזת
לעיתים, מעסיקים בוחרים להוציא את העובדים לחופשה מרוכזת בחול המועד. חוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, איננו קובע באופן ברור ומפורש מי מסדיר או קובע את המועדים לחופשת העובדים. אי לכך, המעביד ראשי להחליט כי הוא מוציא את העובדים לחופשה במועד מסוים, כגון חול המועד. המעביד כפוף בסיטואציות אלו לשתי מגבלות – מדובר בחופשה של תשעה ימים לפחות, והעובד חייב לקבל שבועיים מראש הודעה על מועד יציאתו לחופשה הנ"ל. המעביד רשאי לנכות את ימי החופשה של העובדים בגין חופשה מרוכזת זו.
עם זאת, במקרים בהם העובד איננו יכול לנצל עוד ימי חופשה, המעסיק אינו רשאי להכריח אותו לצאת לחופשה ללא תשלום ועליו לשלם לו בגין ימים אלו (או להעסיקו). שלחתי את המאמר זה למנהל שלי,בתחילת השבוע ועדיין לא קיבלתי תשובה,האם המאמר הזה מתאים למצב בו אני נמצא? ואם לא,למה? תודה,בני.
03/10/2013 09:51
עכשיו שמתי לב שיש עוד שומרים/מאבטחים כמוני ששאלו את אותה שאלה,לאחד עניתם שמגיע לו (יוני) ולשניים (יהב וגרישה) עניתם שלא מגיע,על פניו נראה כי כל השלושה נמצאים באותה סיטואציה,וכל אחד קיבלת תשובה שונה. עכשיו,לאחר שתקטלגו אותי עם ״מגיע״ או ״לא מגיע״,תוכלו בבקשה להוסיף קישור מחזק לתשובתכם?
03/10/2013 10:13
שלום,

החוק אינו מחייב את המעסיק לשלם עבור חופשה מרוכזת. עם זאת, יש קולות הטוענים כי ברגע שלעובד אין מספיק ימי חופשה צבורים אזי המעסיק צריך לשלם עבור ימים אלו או לחילופין למצוא מקום עבודה ארעי לפרק הזמן הזה. נדגיש כי הדבר אינו חד משמעי.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
03/10/2013 10:13
נתנה תשובה.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: חופשה כפויה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ