פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: לגבי חופשת מחלה בעת ההריון - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: לגבי חופשת מחלה בעת ההריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
03/09/2013 16:49
עו"ד שלו שלום ותודה על התשובה המהירה.

אני באופן כללי מעדיפה, אם זה לא יפגע בי, להתפטר ממקום העבודה הנוכחי שלי בעיקר מסיבות בריאותיות אבל לא רק.
03/09/2013 16:45
שלום רב עורך דין נכבד,

לפני כחודשיים, הודעתי למעסיק שלי שאני מעוניינת לעזוב את מקום העבודה בגלל שנקלטתי להריון וחוויתי קשיים פיזיים ושאני חושבת שיש סיכוי שאכנס לשמירת הריון ואני לא רוצה שמקום העבודה יפגע.

כמו-כן, אמרתי לו שאני מעוניינת לחזור לעבוד בעסק שלי ושל בעלי שזו חברה בע"מ ואני הבעלים. לפי חוק הודעה מוקדמת הייתי אמורה לתת לו 8 ימים, אבל בגלל שהתפקיד שלי הוא חשוב בחברה ודורש העברת חפיפה, הסכמתי לתת לו 2 חודשי הודעה מוקדמת עד לסיום עבודה שאמורה להסתיים ב- 15.09.13.

בינתיים המשכתי להגיע לעבודה כרגיל עד לפני 3 שבועות שהתחילו לי צירים מוקדמים והרופא הורה לי להיות במנוחה בלי מאמצים ולקבל טיפול תרופתי.

המעסיק שלי התקשר אליי לפני כשלושה ימים ושאל מה אני מתכוונת לעשות. אמרתי לו שיש לי חופשת מחלה כרגע ושאדע יותר טוב רק בעוד כמה ימים מה קורה איתי ושבינתיים הם יכולים לקחת את הרכב שבשימושי.

היום דיברתי עם המעסיק הודעתי לו שהאריכו לי את תקופת חופשת המחלה ושאף המצב הסתבך ויכול להיות שיאשפזו אותי ושוב הוא לוחץ עליי לעזוב ואף אומר לי שהוא אינו יכול לפטר אותי בגלל שאני בהריון ושהוא צריך להתייעץ עם עורך הדין שלו מה לעשות איתי.

מה אני אמורה לעשות?
03/09/2013 16:47
שלום,

השאלה היא האם את מעוניינת להמשיך ולעבוד במקום העבודה או שמא להתפטר?

שנה טובה
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
arik.shalev@law-shalev.co.il
03/09/2013 16:49
עו"ד שלו שלום ותודה על התשובה המהירה.

אני באופן כללי מעדיפה, אם זה לא יפגע בי, להתפטר ממקום העבודה הנוכחי שלי בעיקר מסיבות בריאותיות אבל לא רק.
03/09/2013 16:52
אכן המעסיק לא יכול לפטא אותך מכיון שאת בהריון, אך אין מניעה ממך להתפטר.

רק עליך לקחת בחשבון כי ברגע שתתפטרי את עלולה לאד את כל זכויותיך מאותו מעסיק.

שנה טובה
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
03/09/2013 17:15
ואם אני מתפטרת בעקבות צבי הבריאותי הבעייתי כעת, בתקופת ההריון, האם גם אז אני אאבד זכויות או שתשובתך תשתנה? האם זה כרוכך באישור רפואי שיכול לשנות את התשובה לעניין הזכויות שלי בהתפטרות?

תודה על העזרה האדיבה ושנה טובה!!
03/09/2013 17:26
שלום,

מצב בריאותי אכן יכול בנסיבות מסוימות לזכות בפיצויי פיטורים על אף התפטרות.

שנה טובה
עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: לגבי חופשת מחלה בעת ההריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ