שלום רב. לפני כחושיים התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש, בחתימת חוזה העבודה היה סעיף ובו כתוב כי העובדים החדשים מקבלים הדרכה ותמורתה מחוייבים לארבעה חודשים ובמידה ויעזבו מרצונם יוטל עליהם קנס כספי בסך 1500 ש“ח. לצערי הרב, לפני כשבועיים נקלעתי למצב בעייתי שמנע ממני להגיע לעבודה. כמובן שדאגתי לעדכן את המנהל הישיר שלי שבתגובה אמר לי שהכל בסדר ושאקח את הזמן הדרוש לי להתארגנות ואשוב לעבודה. כשלושה ימים לאחר מכן בדקתי בחשבון הבנק שלי וראיתי כי המשכורת לא הופקדה לי עבור חצי החודש שעבדתי. כשהתקשרתי לשאול לפשר העניין, הוסבר לי על ידי המנהל הישיר שלי, שהבעלים של החברה קנס אותי, כיוון שלא הגעתי לעבודה וכי בעצם הוחלט עבורי שעזבתי את מקום העבודה. לאחר דין ודברים שאלתי את המנהל שלי, כי במידה ואחזור לעבודה, האם תוחזר לי משכורתי עבור חודש יוני ונאמר לי כי רק כשאשלים ארבעה חודשי עבודה, תוחזר לי המשכורת. הדבר יקרה רק בעוד כחודשיים. חשוב לציין כי לא באמת עברתי הדרכה כלשהי, היו כמה ימי האזנות ושלוש שעות הסברים על ידי המנהל האישי שלי. אבקש לדעת. האם הקנס הזה הוא חוקי? האם יכולים בעלי החברה להחליט עבורי כי התפטרתי למרות שהודעתי שאני נעדרת בעקבות מצב חירום? האם הוא יכול “להחזיק“ את שכרי אצלו לחודשיים? אנא מכם תשובתכם בהקדם האפשרי