התחלתי לעבוד בבית מלון קטן בסוף חודש יוני כפקידת קבלה.
שבוע שעבר זומנתי לפגישה קצרה אצל המנהל לשיחת מוטיבציה שבה נאמר לי שאני עוד לא מביאה תוצאות כמצופה ושאעבוד על כישוריי טוב יותר. אוקיי. הבנתי שאני עשויה להיות מפוטרת ואכן השתדלתי לשפר את עצמי.
בלי קשר, שאלתי בשיא העדינות גם בע״פ וגם בכתב האם ניתן לקבל 3 ימי חופש לטובת עבודה חשובה בכנס שהבטחתי עוד לפני שמצאתי את העבודה במלון, ובפירוש ציינתי כי אם זה יהווה בעיה אז זה בסדר ואוותר על העבודה ההיא בחוץ כי העבודה במלון יותר חשובה לי. כמה וכמה פעמים שאלתי את הבוס אם יש אישור רק שאדע לתכנן את הלו״ז. לא נעניתי תשובה ומכיוון שגם כך קיבלתי בשבוע שעבר חצי שבוע בגלל שבוע חלש במלון כמו שאר העובדים אז הלכתי בימי החופש שהם נתנו לי בלי קשר לעבוד בעבודה השניה מבלי שזה פוגע בעבודה במלון.
שלחתי הודעת סמס לבוס שאשמח אם שבוע הבא ישבץ אותי כל השבוע כמה שיותר ולכמה שעות שצריך אני פנויה.
לאחר השיבוץ אשר מופיע על לוח ציבורי בפני כל העובדים ששם רשום מי עובד איזו משמרת, הסתבר שאותי לא שיבצו למשך אף יופ ואף שעה. שמי נעדר מהרשימה הנ״ל. וזה אני מגלה כשאני מרכישה כמטומטמת שמתקשרת לקבלה לשאול איך אני עובדת שבוע הבא ושומעת שאני בכלל לא מופיעה והפקידה שסיברה איתי אמרה ׳מצטערת. לא יודעת מה להגיד לך, את לא משובצת, דברי עם xxx' שזה המנהל.
האם זה חוקי מה שעשו לי? שבטרם פיטרו אותי הצהירו זאת בלוח התורנויות מבלי להגיד לי מילה?
ודבר נוסף, אותו מנהל ניצל את סמכותו לעשן באזור המשרדים אשר מאחורי הקבלה ואני סבלתי מזה והערתי על כך בעדינות ולא עזר כי הוא יודע שבתור מנהל אף עובד לא ייעז לבקש ממנו לא לעשן מפחד של פיטורין.
האם הדברים הנ״ל ראויים לתביעה?
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה