פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - זמן התראה על הורדה בשכר
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
21/05/2014 14:50
בעל החברה הודיע לי כי יפחית את משכורתי (בכ 25%) לאור המצב הקשה של החברה וכי הוא מתכונן לערוך חתך רוחב בחברה ולפטר עובדים. לטענתו לא יפטר אותי אלה יעביר אותי לתפקיד אחר (בעל מעמד פחות) כי הוא מרגיש שאני "כמו משפחה".

תאריך ההודעה היה בעשירי לחודש. אני נאלצתי להסכים להפחתת השכר בשל תלותי בעבודה מבחינה כלכלית.

בפועל במסגרת חתך הרוחבי בחברה שיש בה כ 40 עובדים, פוטרה עובדת אחת שחזרה מחופשת לידה (לאחר ההשלמת המינימום הזמן החוקי לפיטורין) וכבר הועסק מחליף במקומה.

המעסיק נתן לי משכורת מופחתת כבר על אותו חודש (גם על הימים טרם ההודעה) לאחר דרישתי לקבל את השכר הקודם לפחות על הימים טרם ההודעה הסכים ואמר ש"ידאג לי"... ואני מחכה לראות אם אכן אקבל את הסכום.

לעובד מקביל אלי שגם איתו התבצע אותו תהליך ינתן השכר המלא הגבוה לאותו חודש בו נמסרה ההודעה. (ככל הידוע לי התהליך בוצע רק עם שנינו, בשלב בו הסתיימה התחייבות חוזית בין המעסיק לבניינו על המשכורת בעקבות עסקה שנעשתה ביניינו)

שאלתי היא האם מותר למעביד להפחית שכר מידית מיום ההודעה על ההפחתה או שעליו לתת התראה מינימאלית להפחתה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ