פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - פיטורים ללא סיבה מוצדקת
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
20/05/2014 09:16
עבדתי במקום כלשהו במשך 10 חודשים. המעסיק, בשיחה שקיים איתי לפני משהו כמו חודשיים, הביע את שביעות רצונו ממני (והוא טיפוס שבד"כ קשוח ושומר על דיסטנס עם העובדים, קשה מאוד להוציא ממנו מילים טובות).

וכי למה שלא יהיה מרוצה? הייתי עובדת מסורה, אחראית וחרוצה שמגיעה תמיד בזמן ונדיר שמחסירה.

זאת ועוד- לא הייתי יוצאת להפסקות. כן, לא הייתי יוצאת להפסקות. ליד המחשב הייתי אוכלת. למה? אחד התפקידים העיקריים שלי היה לענות לטלפונים. ופשוט לא היה לי נעים להטריד אנשים אחרים ולבקש מהם שירימו טלפונים במקומי. אז מעולם לא יצאתי להפסקה.

כל מה שביקשו ממני הייתי תמיד מבצעת, ובמהרה. כן, גם מטלות שהן מחוץ להגדרת התפקיד שלי.

ופתאום..כרעם ביום בהיר קורא לי אליו לחדר המעסיק. (כן, הבנאדם שרק לא מזמן קרא לי לחדרו מיוזמתו רק כדי להגיד לי כמה הוא מבסוט ממני). לפטר אותי הוא רוצה. ולמה? "שביעות רצון נמוכה של העמיתים" (תפקדתי כמזכירה שנותנת שרות לאנשי המשרד). "אנשים מפחדים לגשת אלייך לבקש דברים" ו"את לא מגדילה ראש".

הטיעונים הללו נשמעים לי מוזרים עד מאוד. את כל המטלות ביצעתי תמיד ואני נמצאת ביחסים תקינים עם כולם. שאלתי אותו מי אלה בדיוק האנשים שלא מרוצים ממני והוא סירב לציין שמות. זאת ועוד, במכתב הפיטורים הוא לא ציין מהי הסיבה להפסקת עבודתי. כמו כן, הוא מעולם לא קיים איתי שיחת אזהרה/העיר לי על חוסר שביעות רצון של מי מהעמיתים. ככה סתם פתאום הוא "שלף" את הנתון הזה.

כבר בהתחלה שהתחלתי לעבוד במקום הזה הרגשתי שהוא לא מקום אידאלי. העובדים שם מתחלפים על ימין ועל שמאל (מפוטרים/מתפטרים). גם אלו הוותיקים אינם שבעי רצון והיו שמחים להתחפף משם, לולא היו עומדים בדרכם הטעמים הכלכליים.

אני לא צריכה את הכמה גרושים האלה (פיצויי פיטורים / דמי הבראה). זה לא מה שמניע אותי / ישנה לי במשהו. מה שמכעיס אותי זה היחס - ההתייחסות לעובדים כאל כלים / רובוטים שמשליכים כשלמעסיק פתאום פחות נוח להעסיק אותם (לפטר אחרי פחות משנה כדי שחס וחלילה לא אצבור אי אילו זכויות סוציאליות בכסות של "חוסר שביעות רצון").

גם הזלזול מעצבן אותי. עצם העובדה שהוא באמת חשב שאני "אקנה" את הסיבה להחלטה להפסיק להעסיק אותי.

לשנות את העולם ואת הסדר החברתי אני בטח לא אוכל. תמיד יהיו מעסיקים שיתייחסו לעובד בחוסר כבוד ובחוסר אנושיות, שהרי הכח בידיים שלהם.

אבל לשחרר קיטור דווקא כן. לכן כתבתי את הפוסט הזה בפורום שלכם.

אשמח לכל תגובה / הערה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ