פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - שמירת הריון
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
12/01/2014 12:13
שלום!
אני בהריון בשבוע 21 , כשהייתי בשבוע 9 קיבלתי שמירת הריון מהרופא לחודש וחצי עקב הקאות (כ-6 פעמים ויותר ביום) וכאבי בטן לאחר מאמץ, וחולשה נוראית (פעם אחת נאלצתי לקבל נוזלים במיון), יש לציין שעבדתי כמוכרת (הכוללת: סידור מדפים, עזרה לאנשים, טיפוס על סולם, התכופפות, וקופאית) כך שלא יכולתי לעבוד בתקופה זו, אחרי תום תקופת השמירה שקיבלתי הרגשתי שעדיין איני מסוגלת לחזור לעבודה מכיון שעדיין היו- ויש לי כאבי בטן חזקים מאד, הודעתי על כך למעסיקה ואמרתי לה שאני יכולה לבוא לעבודה ע"מ לשבת בקופה ולסדר מדפים בלבד אבל מכיון שאני יודעת שאז כל העבודה הקשה תיפול על העובדת שתעבוד איתי אני לוקחת חופשה נוספת ללא תשלום ואחזור לעבודה בשלב מאוחר יותר של ההריון שאחשוש פחות להפלה וכאבים (יש לציין שיש לי אישור מהרופא לא לעבוד בעבודה פיזית), היא הסכימה וסיכמנו שנהיה בקשר, לאחר כחודש נוסף שלא הייתי בעבודה, הייתי אצל הרופא שאמר שלי שכל עוד אין לי הוכחה לקיום צירים עקב מאמץ הוא לא יכול לתת לי שמירה נוספת, והמליץ לי לחזור לעבודה ואם יהיו צירים ללכת למוקד ולאחר מכן לרופא תעסוקתי שיתן לי שמירה עד סוף ההריון,
החלטתי לחזור לעבודה סדירה והודעתי למעסיקה שענתה לי שמכיון שלא חזרתי לעבודה אחרי תקופת השמירה היא "הבינה" שלא אחזור עד סוף ההריון ולכן לקחה עובדת אחרת לעבודה שלי, ולכן כרגע אין לה שעות לתת לי, ומבחינתה אין לי עבודה, (היא גם ציינה שגם אם הייתה לה עבודה לתת לי אין לה אפשרות להעסיק אותי ללא עבודה פיזית כי "לא זאת העבודה") היא טוענת שמבחינה חוקית היא מגובה כי לקחתי חופשה על דעת עצמי (למרות שכפי שכבר ציינתי הכל נעשה לאחר התייעצות והסכמה איתה)

האם היא צודקת? אם כן ואם לא- האם יש משהו שאני יכולה לעשות או לקבל? האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? או חופשת לידה?

התחלתי לעבוד בינואר 2012 ותקופת השמירה הייתה מאוקטובר עד אמצע נובמבר.

תודה רבה מראש!
פסי

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ