פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - יעוץ בענייני עבודה וסיום עבודה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *


* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
07/01/2014 10:32
שלום,

שמי עופרי, בת 18. עבדתי בסניף רשת מזון מהיר תחת זכיין ומנהל הסניף. התחלתי לעבוד בגיל 16, במהרה הפכתי לאחראית משמרת כשעבדתי סך הכל במשך כשנה ושמונה חודשים בהמשך לאחיי שעבדו בעבר באותו הסניף.

כשקיבלתי צו גיוס בתחילת שנת 2013 המנהל היה הראשון לדעת שתאריך הגיוס שלי עומד על התאריך 17/12/2013 לקורס ספציפי בצה״ל. כשתאריך הגיוס התקרב קבענו שאסיים לעבוד כשבועיים וחצי לפניו. לבקשתו אף נשארתי לעבוד בשבוע האחרון ועד 5 ימים לפני הגיוס.

סיימתי לעבוד ב12/12/2013 בידיעה שאני מתגייסת כשאלי הביע את הערכתו הרבה אלי והבטיח שאקבל את פיצויי הפיטורין. באותו היום סיימתי עבודתי והסתיימו יחסי עובד-מעביד.

ארבעה ימים אחרי שסיימתי את עבודתי, יום לפני הגיוס, בתאריך ה16/12/2013 נפטרה סבתי האהובה באופן מפתיע וביום הגיוס עצמו נערכה הלוויה.

הייתי מאוד קרובה אליה ומשפחתי הייתה שבורה. לאחר שאמי שוחחה עם מיט״ב, אוטומטית הגיוס שלי נדחה לתאריך הקורס הבא שיתרחש באפריל.

הדבר קרה ללא רצוני וכמובן שהייתי שמחה לו נמנע אך זה המצב. ביום שבת ה21/12/2013, בתוך ימי השבעה, המנהל התקשר אלי וסיפרתי לו על האובדן ובתוך כך גם על דחיית הגיוס.

הוא הציע שאחזור לעבוד, אך במצב דברים רגיש זה של שבעה ואבל, לא נענתי להצעה. לאחר מספר ימים נוספים קיבלתי ממנו הודעה על ביטול פיצויי הפיטורין שלי כיוון שסיום עבודתי היה רחוק ממועד הגיוס הנוכחי (אפריל) אלא אם אשוב לעבוד עד כ-30 יום לפני התאריך הנוכחי.

הופתעתי והתאכזבתי בו זמנית. מותה של סבתי הוא שמנע גיוסי לצה״ל, מעולם לא שיקרתי, רימיתי או בחרתי להסתיר מועד גיוס כזה או אחר. נהגתי לכל אורך הדרך ביושר, באכפתיות וסייעתי בכל הנדרש לסניף כביתי השני.

אני מרגישה שמנסים להימנע מלשלם לי פיצויים ולחלופין לחייב אותי לחזור לעבוד בצורה שאינה הוגנת, מעליבה ותוך ניצול של מצב רגיש תוך פגיעה בזכויותי כעובדת. את עבודתי סיימתי כראוי ללא הפרה של שום תנאי או דרישה. בנוסף, קיבלתי היום מכתב שטוען שאם לא אשוב לעבוד תוך 3 ימים, יחשב העניין כהתפטרות רצונית שלי.

יש לציין שכרגע אני עובדת בפרויקט זמני לשבועיים הקרובים ללא קשר לעבודה בסניף המדובר אותה סיימתי לפני שלושה שבועות. אשמח אם תתנו דעתכם בהקדם האפשרי כדי שאדע האם ניתן לעשות דבר מה בעניין. תודה




פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ