פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - לתבוע או לא לתבוע?
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
17/12/2013 17:16
שלום לכולם,

ברצוני להעלות סוגייה בנושא דיני עבודה.

הייתי רוצה לדעת האם יש לי case לתבוע את החברה בה עבדתי בתקופה האחרונה ומה הסבירות שאנצח בתביעה זו.
הסיפור שלי הוא כזה: עבדתי בחברת מוטורולה סולושנס דרך חברת קבלן העונה לשם "קורן- תק".

במסדרת החוזה שלי איתם משך עבודתי במוטורולה היה צפוי להיות כ-10 חודשים. אחד הסעיפים של המשכורתהיה סעיף בשם "מקדם השארות" (שלטענם נוצר על מנת למנוע מעובד לעזוב את הפרוייקט לפני 12 חודשים)

מקדם ההשארות נגזר ממשכורת הברוטו שלי כך שכלל 800 ש"ח (800 הש"ח נכללו בתוך שכר הברוטו).

אני התחלתי את עבודתי ב.1.8.13 וסיימתי אותה ב1.12.13 היות וגייסו אותי לפרוייקט שבמשך כל ה-4 חודשים הללו לא היה לי מה לעשות (חצאי ימים ישבתי ללא מעש כיוון שלא היה להם מה לתת לי לבדוק (הנני עוסקת כבודקת תוכנה).

התקבלתי לעבודה חדשה במסגרת חיפושי עבודה חדשה תוך כדי עבודה במוטורולה וכאשר התקבלתי ישר הודעתי לממונים עליי ונתתי לחברה שבועיים מראש התראה ועבודה שוטפת על מנת לצאת איתם הכי בסדר שאפשר, ביקשתי מחברת הקבלן שדרכה הועסקתי להקל עליי כיוון שאנני עוזבת ברע, אני עוזבת כי אין לי מה לעשות בעבודה כבר חודשים.

כמובן שהם סרבו ואמרו שאת מקדם ההשארות הם לוקחים כי לא השלמתי 12 חודשי עבודה, אני כמובן הסברתי שהחוזה שלי תקף ל10 חודשים והם הוסיפו ואמרו "אז גם 10 חודשים את לא השלמת ואין מה לעשות"

אני התקשרתי במהלך השבוע למקום הנקרא "קו לעובד" על מנת לקבל ייעוץ והכוונה מה לעשות בנושא זה, הם טוענים כי אין חוק בנוגע לנושא זה אך יש פסיקות, אחת הפסיקות שאם אנני טועה הם אמרו זה שמעביד חייב לשלם לעובד לפחות שכר מינימום ואסור לו בשום פנים ואופן לתת לעובד פחות מאשר שכר מינימום.

אני קיבלתי השבוע משכורת מקורן תק (להלן: "המעביד") והמשכורת הייתה 4024 ש"ח אשר הנם פחות ממשכורת מינימום היום בשוק.

אני רוצה כעת לברר אם אני הולכת לתבוע אותם בבית משפט האם יש לי case לתביעה ואם כן מה סיכויי הצלחתי בתביעה זו.. אנני רוצה ללכת להלחם במשהו שאין לי סיכוי להצליח בו..ומצד שני אני רוצה גם צדק.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ