עבדתי במקום עבודה במשך 3 שנים. ב 12/12 יצאתי לחופשת לידה. לקראת סיומה דנתי עם המעסיק בנוגע לאפשרויות חזרה וראיתי שלא מתאים לי לחזור בשלב זה גם בשל עומס רב. סוכם כי אקח חל"ת ואצטרך להודיע חודש טרם החזרה.
כשהגיע מועד החזרה דנתי עם המעסיק על אפשרויות של מתכונת עבודה (על אף שידוע לי כי הוא אמור להחזיר אותי למתכונת בו עבדתי קודם לכן.) וכאן חשוב לי לציין כי פחות משנה לפני היציאה לחל"ד המעסיק אפשר לי הקלה במס' שעות העבודה עקב לימודים וחייב אותי לחתום על חזרה להיקף מלא לאחר תום תקופת ההקלה (שנה). בדוחק חתמתי על הסכם זה אף כי לא ידעתי אם אוכל להתחייב על כך. חשוב לציין כי המעסיקים לא ידעו בתקופה זו כי אני בהריון.
לענין החזרה מהחל"ת- המעסיק השעה את התשובה על מתכנת החזרה לעבודה ובמקביל הייתה לי הצעת עבודה אחרת שלא יכולתי להמתין. היחס של המעביד היה גרוע, הוא ניסה כל העת להזכיר את ההקלות שאפשר לי וכו...ולמעשה לא נתן לי תשובה מיידית על המתכונת של העבודה שאוכל לחזור. השבתי במכתב בו תיארתי מורת רוח על ההתנהלות והם ענו במייל חוזר ותקיף כי לא היו דברים מעולם ממה שנכתב במכתב וכי אני נדרשת לפנות אליהם מיידית לתאום מועד חזרה לעבודה (מבלי להתייחס להיקף המשרה).
שאלתי היא האם לפי השתלשלות העניינים שתוארו לעיל:
1. המעסיק חייב להחזיר אותי למתכונת השעות שהייתה לי לפני החל"ד / חל"ת על אף ההסכם?
2. מה האופן שכדאי לי להתנהל מול המעסיק, האם מבחינה משפטית המעסיק יכול להשתמש בהתנהלות שהייתה נגדי?