אני מעוסקת בחברה ציבורית מוכרת כשנה ושמונה חודשיים אשר בימים אלו עוברת מיזוג ע"פ קבעו אשר עובדים במעמד ניסיון / זמניים יפוטרו והעובדים הקבועים ימשיכו בהעסקתם.
נערך לי שימוע ובו נאמר לי שתקופת עבודתי במקום עומדת להסתיים בסוף תהליך המיזוג בסוף דצמבר 2013. עובדת אחרת אשר מעוסקת גם היא באותה המחלקה שלי, עם אותו סטטוס של עובדת בניסיון אשר הוותק שלה במקום העבודה הוא פחות משלי הגיעה לשימוע ובו נאמר לה שאין להם עדיין החלטה לגבי המשך העסקתה ויצרו איתה קשר בהמשך.
יש לציין שהמחלקה ממשיכה לעבוד עוד חצי שנה עד אפריל 2014 לכן ששמעתי כך נגשתי למנהלת האישית שלי ושאלתי אותה מה ההיגיון כאשר אני עובדת יותר זמן וגם עושה 2 תפקידים במחלקה שלי, מה ההיגיון שהבחורה שעובדת פחות זמן ממני ופחות ניסיון בעבודה תישאר כנראה עד ינואר 2014 ואני ילך הביתה?
המנהלת שלי מאוד כעסה על כך ששאלתי אותה שאלה כזו ופשוט דיברה אלי בצורה הכי מבישה שיכולה להיות בצעקות וסקנדל בכל המקום.
מכיוון שאמרתי לה שהיא מתנהגת בצורה רעה אלי ובלי רחמנות היא החליטה לנקום בי וביום חמישי האחרון שעה לפני שאני מסיימת לעבוד, מתקשרים אלי למשרד להגיע לשיחה עם מנהל משאבי אנוש ובו הוחלט להקדים לי את הפיטורים ליום 24/11/2013 כאשר אני מופתעת ולא יודעת מה להגיד כי לא האמנתי שהיא תצא במהלך של נקמה במיוחד כאשר יש לי רק עוד חודש להישאר בעבודה .
ההסבר שלהם להקדמה של הפיטורים שלי היה שלא העליתי סיבה מספקת להשאיר אותי בעבודה עד סוף דצמבר כאשר אמרתי שאני מרגישה מושפלת וכואבת מההחלטה הזו ושאפילו לא נתנו לי זמן להיפרד מחבריי לעבודה ולמחלקה מנהלת משאבי אנוש אמרה לי בדרך הכי קרה ומגעילה "יש לך שעה לעשות את זה".
יש לציין שהמנהלת שלי ברחה מחדרה שחזרתי מהשימוע כנראה על מנת שלא להתעמת איתי הם החליטו לשלם לי על כל חודש נובמבר ועל כל חודש דצמבר רק שאני ישב בבית ולא יבוא לעבודה.
אני ממש מרגישה שעשו עמי עוול נוראי אני ממש כואבת על המצב שנוצר שהיא גרמה לי ללכת בטעם רע ממקום העבודה שלי. יש לציין שאני גם עוברת טיפולי פוריות שהמנהלת שלי מודעת בכללי אליהם, ולכן הרגשתי שהיא מתנהגת אלי בצורה רעה אשמח אם תוכלו להסביר לי את זכויותיי בנושא .