פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - חישוב פיצויים לשכר על בסיס עמלות
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
13/11/2013 11:33
שלום רב,

אני עובדת מס' שנים במקום עבודה ומקבלת בכל חודש שכר מינימום קבוע על פי שעה ועמלות משתנות עפ"י מכירות שהן עיקר שכרי. לאחרונה חלה הרעה בתנאי עבודה והסכימו לפטר אותי עם פיצויים.

להלן שאלותיי –

א. ידוע לי שעבור עובד שמשכורתו משתנה מדי חודש יש לחשב פיצויים עפ"י ממוצע המשכורות במהלך השנה שקדמה להפסקת העבודה – אולם לא מצאתי את נוסח החוק הנ"ל כדי להראותו במקום עבודתי. היכן ניתן למצוא אותו?

ב. אם הודיעו לי בעל פה על הפסקת עבודה בעוד חודש האם זה נחשב? האם צריך לשלוח לי משהו בכתב? האם אני חייבת להגיע לשימוע? אם מחליטים להפסיק את עבודתי קודם לכן, האם ישלמו לי שכר על חודש ימים או על חלק ממנו?

ג. האם אוכל לדרוש חישוב ממוצע שנתי אחורה ללא החודשים שבהם חלה לי הרעה בתנאי השכר? יש סעיף בחוק בנושא?

ד. אם הפיטורים הם באמצע החודש ואקבל "חצי שכר" לחודש זה, האם יחושב לי סכום הפיצויים שנה אחורה מאמצע החודש לפני שנה עד היום?

ה. עם איזה טופס אוכל לקבל אבטלה בלשכת העבודה? יש עליו סימול מסויים? או כל נוסח כתוב של מכתב הפיטורים יספיק?

תודה על המענה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ