פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - פגיעה מתמשכת בזכויות שלי !
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
12/09/2013 11:16
אני עובדת בגן פרטי קרוב לחצי שנה, נחתם הסכם עבודה ביני לבין המעסיקה שלי הכולל בין היתר תשלום של 75% על חופשות שאני יוצאת אליהן לרבות חופשת הקיץ המתחילה ב-7 לאוגוסט ומסתיימת בסוף אוגוסט.

החלטתי להתפטר מאחר והבעל של הבוסית שלי מתנכל אליי, שמבחינתה גם הוא המנהל (כאשר לשניהם אין שום רקע וניסיון בתחום החינוך). הודעתי על התפטרותי ב-10 לחודש אוגוסט, האם אני זכאית לקבל תשלום על הימים האלה כפי שנכתב בחוזה, כאמור זוהי "חופשה כפויה" ולכן מראש מעסיקתי התחייבה לשלם לי עליה.

ידוע לי כי אם אני מתפטרת, באופן כללי, אינני זכאית לפיצויים, אך היות וזוהי חופשה כפויה וגם אם אני רוצה לעבוד במקום העבודה החדש (גן ילדים) הוא לא עובד בתקופה הזו, האם אני מקבלת את הכסף על התקופה הזו?? כמה ימים מגיעים לי אם אני עובדת חצי שנה? כאמור הגשתי מכתב התפטרות נכון ל-10/8/2013 ודרשתי מהמעסיק לשלם לי את מה שמגיע לי לפי חוק, כולל החופשה בתשלום שצברתי (כמעט 4 ימים לפי תלוש משכורת האחרון).

המעסיק טען שהוא כבר פדה לי אותם בחופשת פורים ושבועות, מה שלא נכון כי לא קיבלתי כסף על החופשות האלה בכלל מלבד פסח, כאשר בחוזה היא התחייבה לשלם 75 אחוז וממה שהבנתי מאוחר יותר ממעסיקתי הנוכחית, שהוא מחוייבת לשלם 100 אחוז על החופשות הכפויות הללו: חגים וחופש גדול.

כשבדקתי את תלושי המשכורת, ראיתי בתלוש האחרון שצברתי כ-4 ימי חופשה, אך הוא מחק לי אותם מהתלוש, כלומר, כתוב ש"היתרה הקודמת" היא 4, "ניצול" 5 ובעצם היתרה הנוכחית היא מינוס 1 כאשר בפועל הכסף הזה לא באמת נפדה, הוא לא מופיע לי בתלוש משכורת ולא במשכורת עצמה או בשום תלוש אחר.

הוא בעצם "נגנב" נלקח ממני לכיסו של המעסיק, כאשר לטענתו קיבלתי את הכסף בחופשת שבועות ופורים. לבסוף הוא אמר לי "לפנים משורת הדין ניתן לך כסף על ה-5 ימים שהודעת שאת מתפטרת", כלומר יום על כל חודש. לדעתי זו עבירה על החוק, ימי חופשה ופיצויי פיטורים הם שני דברים שונים, האם אני צודקת? האם זה נכון שהוא מחוייב לשלם לי על הימים שנתתי התראה מראש + החופשה בתשלום שצברתי + החופש שבין ה-6 ל-10 לאוגוסט והחגים שלא קיבלתי עליהם תשלום כי הוא החליט שעל "חגים קטנים" הוא לא משלם?

הוא לא יכול לגזול ממני את החופשה שלי לכיסו. לאורך התקופה האחרונה בגן נעשה לי עוול והוא לא הפסיק להתנכל אליי, עכשיו הוא גם פוגע לי במשכורת. אני לא יודעת מה לעשות במקרה הזה, אודה לתשובתך, מיכל

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ