לאחרונה החברה שבה אני עובד (חברה קטנה המונה נכון לעכשיו 9 אנשים) נרכשה על ידי חברה אחרת (גדולה במשק). תהליך זה גרם לכך שרבים אצלנו בחברה התחילו לחפש מקום עבודה אחר, וכך גם אני. הגעתי להתראיין בחברה מתחרה, עברתי את כל השלבים, ונקבע לי מועד לפגישה על חוזה. מספר ימים לפני הפגישה הנ"ל, נפגשתי עם המנכ"ל הנוכחי שלי כדי להגיד לו שיש לי הצעה ממקום אחר, ולתת לו את ההזדמנות להשוות את ההצעה - הוא אמר שיבדוק מה ניתן לעשות ויחזור אלי (בשלב זה כמה מעובדי החברה כבר הספיקו להתפטר, ואחד מהם אף התפטר ועבר לאותה חברה מתחרה שבה אני התראיינתי).
יום למחרת הפגישה עם המנכ"ל קיבלתי טלפון מאשת כח האדם בחברה המתחרה בה התראיינתי שאמרה לי שהם החליטו לסיים איתי את התהליך ולהמשיך עם מישהו אחר. תמוה מאוד, מכיוון שכבר תיאמו לי פגישה לראות חוזה.
סיפרתי לחברים, ויחד עם העובדה כי החברה הגדולה שקנתה את החברה שלי היא לקוח של חברת-האם של החברה אליה רציתי לעבור - עלתה תיאוריית "קונספירציה" כי הייתה התערבות בתהליך מצד החברה שלי. זה היה נשמע לי קצת מופרך וניסיתי לברר באמצעות מכרים, אך ללא הצלחה.
היום התווסף פרט נוסף וחשוב לסיפור : גיליתי כי נשיא החברה הגדולה שרכשה את החברה שלי, ואשת כח האדם שראיינה אותי - הם אבא ובת. אין לי הוכחות לכך שבאמת הייתה התערבות, אבל במידה והייתה - האם זה משהו שניתן לתבוע עליו ?
יש לציין כי על קורות החיים שלי שהועברו לחברה המתחרה נכתב "יש לשמור על דיסקרטיות" וכי גם בראיון כח האדם עם אותה בחורה ציינתי והדגשתי כי המעסיק הנוכחי שלי לא יודע שאני מחפש עבודה, ויש לשמור על סודיות בעניין.