היי, אני קרינה בת 21 מפרדס כץ. בחודש מאי 2010 התחלתי לעבוד בתפקיד מלצרית במסעדת יוטבתה בעיר, בסניף "השלום". חשוב שתדעו שהשכר במסעדה הוא על בסיס טיפים, והשלמה לגובה שכר מינימום בתלוש המשכורת. בתאריך ה-23 לאוגוסט 2011 גויסתי לצה"ל, הודעתי למנהל הסניף שאני מתגייסת כחודש לפני התאריך , והזכרתי לו על כך מספר פעמים, אך ההודעה לא נמסרה לו בכתב, בכל פעם שהזכרתי לו על הגיוס בורכתי ממנו לדרך צלחה.
התגייסתי לצבא, ואחרי תקופה של חצי שנה בערך הודעתי למנהל שאני רוצה לחזור לעבוד במסעדה והוא שמח מאוד על ההחלטה. חזרתי לעבוד במסעדה כמלצרית עד לפני כחודש. ב-23 לאוגוסט 2013 שוחררתי מצה"ל והחלטתי להתחיל בהליכי חיפוש עבודה חדשה.
הודעתי למנהל שאני מחפשת עבודה חדשה להתקדם בה והוא הבין לליבי (שוב... לא בכתב). באותו היום נודעתי לכך שהייתי יכולה לקבל פיצויים על פיטורים בשל גיוס לצבא, ועל כך שאני זכאית לתשלום דמי הבראה עבור שנתיים, בנוסף לימי חופשה שאני יכולה לנצל.
חשוב לי לציין שבכל תקופת ההעסקה בחברה לא קיבלתי דמי הבראה משום שלא הייתי מודעת לזכאות, מה גם שהעבודה במלצרות אינה קבועה, אלא תלויה בעובד, כאשר הוא יגיש משמרות הוא יעבוד.
כאשר פניתי לעוזרת המנכ"ל בחברה, המנכ"ל הסביר כי כעת "כבר אין מה לעשות... כבר השתחררתי מהצבא והייתי צריכה לחשוב על זה לפני". האם אני עדיין יכולה לקבל את דמי הפיצויים עקב הגיוס לצה"ל ואת דמי ההבראה שמגיעים לי או שיש התיישנות על הנושאים האלה...? אני פונה אליכם בשאלה ובבקשת עזרה, אשמח ליעוצכם, תודה