שלום, שמי פאולינה, במשך 4 וחצי השנים האחרונות עבדתי כטבחית במסעדה. מעולם לא קיבלתי זכויות סוציאליות - דמי הבראה, חופש שנתית, קרן פנסיה. לאחרונה פניתי למעסק שלי וביקשתי ממנו את הזכויות הנ"ל, הודעתי לו באותה שיחה על הודעתי המוקדמת להתפטרותי ובמקביל ביקשתי את תלושי השכר שלי על מנת שאוכל לעשות חישוב מדויק אודות מה שמגיע לי. כעבור שבוע המעסיק-בעל המסעדה ביקש למסור לי שיק על סך 7,000 ש"ח וטען שלאחר חישוב זה הסכום שמגיע לי.
למען האמת מאוד התפלאתי לגלות כי זהו הסכום שכן השכר הממוצע שלי עמד על כ- 3,500 ש"ח ונראה כי חסר תשלום רב. סירבתי לקבל את השיק עם הסכום האמור וביקשתי לחכות לגמר החשבון ושאקבל את כל מה שמגיע לי. עברו יותר משבועיים והמעסיק מתעלם/דוחה אותי מיום ליום ולא מאפשר לי לקבל את תלושי השכר בטענות מתחמקות כאלו ואחרות. כעת מאסתי בכל הסחבת הנ"ל ואני מעוניינת להגיש תביעה.
חסרים לי תלושים של השנתים האחרונות, שאלתי הינה האם אני יכולה להגיש תביעה ולנקוב בה את הסכום שאני יכולה לפרט מהתלושים הנמצאים בידיי - יחד עם התביעה להגיש בקשה לגילוי מסמכים ואז לתקן את כתב התביעה עת שאקבל מהמעסיק את התלושים?? או שיש דרך אחרת ? אודה לתשובה - פאולינה